News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη παίρνει μερίδιο απ’τα 90 εκατομμύρια για τον Higuaín

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Των J. F. Díaz και J.I. García-Ochoa

Η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού φέρνει 2,25 εκ. στο Μπερναμπέου

Το ποσό προκύπτει απ’τον μηχανισμό αλληλεγγύης που δίνει το 5% στον προηγούμενο σύλλογο



Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζει για τη μεταγραφή του Higuaín στη Γιουβέντους. Κι αυτό γιατί το λευκό σύνολο θα λάβει 2,25 εκατομμύρια για τη μεταγραφή του Pipita στη Vecchia Signora. Συγκεκριμένα, το 2,5% των 90 εκ. με τα οποία έκλεισε η μεταγραφή μέχρι στιγμής του καλοκαιριού.

Η Μαδρίτη λαμβάνει αυτό το ποσό των χρημάτων χάρη στον μηχανισμό αλληλεγγύης, που υπάρχει σε κάθε μεταγραφή, ο αγοραστής σύλλογος είναι υποχρεωμένος να παρακρατήσει το 5% του ποσού της συμφωνίας για να το διανείμει αναλογικά μεταξύ όλων των συλλόγων που εξέλιξαν τον παίκτη μεταξύ την ηλικίας των 12 και 23 ετών.

Το πρότυπο, που δημιουργήθηκε απ’τη FIFA, εμφανίζεται στο άρθρο 21 του Κανονισμού για το Καθεστώς και τη Μετεγγραφή των Ποδοσφαιριστών, συγκεκριμένα στο παράρτημα 5, όπου βρίσκεται ιδανικά ορισμένη αυτή η κατανομή του 5%. Απ’τα 12 έως τα 15 έτη, κάθε ομάδα που τον είχε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα λαμβάνει το 0,25% της μεταγραφής ετησίως. Κι απ’τα 16 έως τα 23, το 0,5% ανά σεζόν. Στην περίπτωση της Μαδρίτης, μιας και είχε τον Pipita όταν ήταν 19, 20, 21, 22 και 23 ετών, λαμβάνει 0,5% για πέντε χρόνια. Δηλαδή, το 2,5% του συνόλου των 90.000.000 εκ. Που είναι 2.25 εκ.

Η ευθύνη της Juve

Σύμφωνα μ’ότι λέει η FIFA στον κανονισμό της, "η νέα ομάδα θα πρέπει να πληρώσει στο σύλλογο ή στους συλλόγους εξέλιξης την συνεισφορά αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, το αργότερο εντός 30 ημερών απ’την μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή ή, στην περίπτωση της τμηματικών πληρωμών, 30 ημέρες μετά την ημερομηνία των εν λόγω πληρωμών". Δηλαδή, η Μαδρίτη θα λάβει απ΄την Γιουβέντους στις επόμενες ημέρες αυτό το σημαντικό χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, για να καταστεί σαφές ποιος θα πρέπει ν’αναλάβει την ευθύνη αυτής της επιχείρησης, η FIFA προσθέτει ότι "είναι ευθύνη του νέου σωματείου να υπολογίσει το ποσό της συνεισφοράς αλληλεγγύης και να το διανείμει σύμφωνα με το ιστορικό της καριέρας του παίκτη, όπως περιέχεται αυτή στο διαβατήριο του παίκτη. Εάν είναι απαραίτητο, ο παίκτης θα βοηθήσει τον νέο σύλλογο για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής".


Έτσι, η Juve θα επικοινωνήσει σύντομα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για ν’αντιμετωπίσει την πληρωμή αυτών των 2.250.000, αν και είναι πιθανό ότι, με τον Paul Pogba στον ορίζοντα, θα καταλήξει να μιλά για περισσότερα πράγματα πέρα απ’αυτήν την ρήτρα...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.