News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Isco και James, από θύματα του Rafa Benitez σε αποδιοπομπαίοι τράγοι του Florentino

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Του Enrique Marin

Στοχοποιημένοι απ’την «αθλητική διεύθυνση» της Μαδρίτης

Και οι δύο γιόρτασαν την αποπομπή του Μαδριλένου και η ευτυχία τους ήταν υποσχόμενη με τον Ζιντάν, αλλά η πεσμένη απόδοσή τους έχει προκαλέσει να τους δείξει ο Zizou... κι ο πρόεδρος διέταξε να τους πυροβολούν



«Δεν θα μας λείψει, δεν έδινε πάσα πιο μακριά από τρία μέτρα». Έτσι δικαιολόγησε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Florentino Perez, την πώληση, το καλοκαίρι του 2003, του Makelele στην Τσέλσι. Το έκανε σε μια συνέντευξη στο περιοδικό France Football. Δηλώσεις που σήκωσαν τόση σκόνη που ο ίδιος ο Florentino αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στο διάσημο γαλλικό περιοδικό για να τις διαψεύσει κατηγορηματικά, αφού, ναι, διαβεβαίωσε ότι ο δημοσιογράφος δεν τις είχε καταγράψει ..."Μην ξεχνάμε ότι έχει έρθει ο Μπέκαμ", πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη ο λευκός πρόεδρος, δουλειά που ήδη από τότε συνδύαζε εκ των πραγμάτων με τον αθλητικό διευθυντή, αν και τουλάχιστον είχε ακόμα τον Jorge Valdano.

Μιας και η πλειοψηφία αφίξεων κι αποχωρήσεων στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν αποφασίζεται στο Μπερναμπέου ή στο Valdebebas, αλλά στο γραφείο του της ACS, της εταιρείας της οποίος προεδρεύει, επίσης, ο Perez, είναι φυσιολογικό ότι τα κριτήρια την ώρα των αποφάσεων είναι περισσότερο οικονομικά παρά αθλητικά. Μετά απ’την παραδοσιακή μεταγραφή του ενός galáctico ανά σεζόν, δέκα χρόνια μετά την περίπτωση Makelele, ο Özil κατέληξε επίσης να πωληθεί για να’ρθει στη θέση του ένας παίκτης που δεν είχε καμία σχέση μ’αυτόν. Ο Florentino, ο οποίος χρειάζονταν χρήματα για να πληρώσει τα περίπου 100 εκατομμύρια που κόστισε ο Gareth Bale, πούλησε τον Γερμανό στην Άρσεναλ για 45 εκ. Πριν από δύο καλοκαίρια, ο Ντι Μαρία, βασικό κομμάτι για τον Αντσελότι στο Δέκατο ζήτησε επίσης βελτίωση ... και κατέληξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Florentino έκανε μια καλή διαπραγμάτευση, καθώς πούλησε τον Αργεντινό για 75 εκατομμύρια, αν και δαπάνησε 80 για τον Κολομβιανό James Rodriguez.

"Έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα και πολλά ψέματα. Ήθελαν πάντα ν’αποδώσουν την πρωτοβουλία εξόδου απ’την ομάδα, αλλά δεν ήταν έτσι. Δυστυχώς, δεν είμαι του ποδοσφαιρικού γούστου κάποιου", είπε ο Ντι Μαρία. «Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης θέλει τώρα να μετατρέψει τον Μεσούτ σε αποδιοπομπαίο τράγο και να με παρουσιάσει ως ένα φιλόδοξο πατέρα που ψάχνω μόνο τα χρήματα. Παίζει με σημαδεμένη τράπουλα, θα αμυνθούμε στο δικαστήριο», είπε στην ίδια γραμμή ο Mustafa Özil, πατέρας και μάνατζερ του Μεσούτ, ο οποίος υπέδειξε ως άμεσα υπεύθυνο τον Pérez για τις πληροφορείς που στόχευαν να εξηγήσουν σε μια συνάντηση με τα μέλη τους λόγους για την πώληση τόσο του Özil όσο και του Higuaín, στην οποία ο αντίκτυπος ήταν ότι ο Γερμανός δεν ήταν ένας καλός επαγγελματίας, γιατί είχε εμμονή με τις γυναίκες και η νυχτερινή ζωή του ήταν υπερβολική.



"James και Isco είναι πολύ καλοί και σημαντικοί παίκτες, στους οποίους θα πρέπει να δώσουμε αγάπη κι εμπιστοσύνη", είπε ο Ζιντάν λίγο μετά την αντικατάσταση του Rafa Benitez. Ο Malagueño επέστρεψε ως βασικός στον πρώτο αγώνα του Γάλλου ως προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης και δήλωσε "ικανοποιημένος με τη νίκη και χαρούμενος που απόλαυσα και πάλι το ποδόσφαιρο. Τώρα καταλαβαίνουμε λίγο περισσότερο αυτό που θέλει ο προπονητής". «Γι’αυτούς που συνεχίζουν να λένε ότι δεν είμαι καλά», δήλωσε ο Χάμες αφού σκόραρε το γκολ της ισοπαλίας της Κολομβίας ενάντια στη Χιλή, για την υπόθεσή του με τον Μπενίτεθ, όταν βρίσκονταν ακόμα στον πάγκο. Περιττό να πούμε ότι ο Κολομβιανός ήταν ένα απ’αυτούς που πανηγύρισαν περισσότερο την απόλυση του Μαδριλένου. Ωστόσο, τόσο ο Isco όσο κι ο James δεν άργησαν να χάσουν και πάλι την θέση του βασικού, τώρα με τον Ζιντάν. Η διαφορά; Ότι πριν ήταν θύματα του Μπενίτεθ και τώρα έχουν γίνει οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του προέδρου, εξ ου και τα σχόλια -περισσότερα απ’τις ειδήσεις-που έχουν αρχίσει να διαδίδονται γι’αυτούς.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν και δε νομίζω ο James κι εγώ φταίμε για τα πάντα», είπε πριν από λίγες ημέρες ο Isco, μετά το παιχνίδι με την Ισπανία, παρά το ότι δεν παίζει τακτικά στη Μαδρίτη. «Δεν αισθάνομαι στοχοποιημένος. Ποτέ στη ζωή μου μετά από μια ήττα δεν βγήκα έξω», πρόσθεσε ο Malagueño στα μικρόφωνα του Cope, όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια -περισσότερα απ’τις ειδήσεις- που αναφέρθηκαν πριν. «Η ατομική μου βελτίωση είναι γιατί παίζω κι όταν κάποιος παίζει κι έχει την υποστήριξη όλων είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε προχθές ο James μετά απ’τα δύο παιχνίδια του ως αδιαμφισβήτητος βασικός με την Κολομβία και, όπως στην περίπτωση του Isco, έχοντας χάσει και πάλι την εξέχουσα θέση στο σύλλογό του.


Είναι γνωστό ότι η προπαγάνδα είναι μια μορφή επικοινωνίας που έχει ως στόχο να επηρεάσει τη στάση σχετικά με κάποιο σκοπό, παρουσιάζοντας μόνο μία πλευρά ενός επιχειρήματος. Όπως συνέβη στο παρελθόν με τους Özil, Higuaín, Ντι Μαρία ή τον Xabi Alonso, για τον οποίο, επίσης, διαδόθηκαν επαίσχυντα προσωπικά ζητήματα για να δικαιολογήσουν το αίτημά του να πάει στη Μπάγερν Μονάχου μετά την κλήση του Pep Guardiola, τώρα είναι ο James κι ο Isco αυτοί που θα υποστούν όλα τα είδη των σχολίων -περισσότερα απ’τις ειδήσεις- σχετικά με θέματα που θα δικαιολογούν την υποτιθέμενη αποτυχία τους στην Ρεάλ Μαδρίτης και, επομένως, την περισσότερο από πιθανή έξοδό τους στην αγορά του καλοκαιριού. Χωρίς Μπενίτεθ για να του ρίξει το φταίξιμο και με τον Ζιντάν, προς το παρόν, άθικτο, η «αθλητική διεύθυνση» εκ των πραγμάτων έχει ξεκινήσει την ιδιαίτερη εκστρατεία της.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.