News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το πλάνο του ZZ: Θέλει τη μπάλα στο Camp Nou

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Επιμένει στη δουλειά της κατοχή για να κερδίσουν στη Barça

Δεν σκέφτεται ν’αλλάξει καθόλου το πλάνο παιχνιδιού που έχει δουλέψει και θέλει πίεση ψηλά



Απ’την άφιξη του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο του Bernabéu, θέλει οι παίκτες του να παίρνουν τον έλεγχο των παιχνιδιών και να κυριαρχούν στις διαδικασίες. Δεν έχει καμία πρόθεση να το αφήσει αυτό στη Μπαρτσελόνα, μια ομάδα απέναντι στην οποία οι blancos έχουν προσπαθήσει για χρόνια να πάρουν την κατοχή χωρίς να το καταφέρουν. Οι blancos τους έχουν νικήσει με άλλα εργαλεία, όπως το γρήγορο ποδόσφαιρο αντεπιθέσεων, αλλά το να διεκδικήσουν τον έλεγχο της μπάλας είναι ένα εντελώς άλλο θέμα.

Ωστόσο, ο Ζιντάν δεν τα παρατά και δεν σχεδιάζει να αλλάξει το σχέδιο του για το παιχνίδι. Θέλει η ομάδα του να πιέσει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, να αποκτά γρήγορα τη μπάλα, να την κρατά και να την κυκλοφορεί γρήγορα στο γήπεδο, ακόμα και στο Καμπ Νόου. Για το λόγο αυτό, υπήρξαν ατελείωτοι αγώνες προπόνησης στο μισό γήπεδο αυτή την εβδομάδα, με το Γάλλο να προσπαθεί να ενσταλάξει στους παίκτες του την ανάγκη για γρήγορη κι ακριβή πάσα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για ν’ανταπεξέλθουν στην πίεση της Barcelona.

Φυσικά, η εκμετάλλευση των δικών τους ευκαιριών είναι επίσης κλειδί. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που έχει δουλέψει ο Ζιντάν αυτή την εβδομάδα, ειδικά με τους Μπενζεμά και Bale. Η αξιοποίηση στο μέγιστο των ευκαιριών τους θα’ναι ζωτικής σημασίας, ο οποίος είναι ο λόγος που υπήρξαν τόσες πολλές ασκήσεις στα σουτ στο Valdebebas αυτή την εβδομάδα. Έχουν δουλέψει στην ακρίβεια.

Ο Ζιντάν θέλει τη μπάλα και θέλει να βλάψει τη Barcelona. Αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο Γάλλος θέλει οι παίκτες του να επιδείξουν ένα νέο στυλ παιχνιδιού στο γήπεδο: δεν πρόκειται για αναμονή του αντιπάλου, αλλά για να βγουν πάνω του.


Στο αμυντικό επίπεδο οι κατευθυντήριες γραμμές είναι επίσης πολύ σαφείς για να πάρουν κάτι θετικό απ’το Camp Nou. Η Μαδρίτη έχει άφθονο ταλέντο και πυγμή, αλλά ο Ζιντάν ξέρει ότι πρέπει να παίξουν με ένταση και δύναμη για να σταματήσουν την ορμή της Barcelona. Οι azulgrana δεν συγχωρούν τα λάθη, ούτε την παθητικότητα, κι ως εκ τούτου η απαίτηση με την οποία παίζουν είναι μέγιστη.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.