News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Giménez, κεντρικός στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Του Carlos Carpio, υποδιεθυντή της Marca

Είναι η εναλλακτική λύση στον Marquinhos για την ενίσχυση της άμυνας

Η Μαδρίτη θα πληρώσει τη ρήτρα. Η Barcelona τον παρακολουθεί επίσης.



Ο rojiblanco José María Giménez είναι το μεγάλο κάλυμμα στο κάστινγκ που κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και μήνες ψάχνοντας ένα προφίλ για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνάς της. Μαζί με τον Βραζιλιάνο Marquinhos της PSG, που φιγουράρει σήμερα ως η κύρια επιλογή στην ατζέντα της αθλητικής λευκής διαχείρισης. Πάντα εφόσον πάρουν την προσωρινή αναστολή ή την ακύρωση της ποινής της FIFA για την περίπτωση των ανηλίκων.

Για να αποκτήσει τις υπηρεσίες του υποσχόμενου Ουρουγουανού στόπερ της Ατλέτικο, η Μαδρίτη θα πρέπει να πληρώσει την ρήτρα του, που ανέρχεται στα 65 εκατομμύρια. Επειδή η δυνατότητα διαπραγμάτευσης μιας μεταγραφής, είναι απολύτως ανύπαρκτη απ’το Vicente Calderon, ως συνήθως, τα τελευταία χρόνια.

Ακριβώς αυτή η ρήτρα αναθεωρήθηκε μόλις πριν δύο μήνες, καθώς η Ατλέτικο είδε το ενδιαφέρον αρκετών κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη και υποψιάστηκε ότι η Μαδρίτη θα μπορούσε επίσης να εξετάζει αυτήν την επιχείρηση, επεκτείνοντας το συμβόλαιο του Giménez.

Πρόθυμοι να πληρώσουν

Εκτός απ’την αύξηση του μισθού και τη διάρκεια του συμβολαίου, το οποίο πήγε απ’το 2018 στο 2020, θωράκισε τον παίκτη με μια ρήτρα ύψους 65 εκ. η οποία διπλασίασε σχεδόν τα κάτι λιγότερα από 35 εκ. της προηγούμενης.

Τούτου λεχθέντος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι στην Concha Espina αντιμετωπίζουν μια εκταμίευση. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κατάλογος των νεαρών στόπερ με μεγάλη προβολή είναι πολύ περιορισμένος κι ότι ο ανταγωνισμός θα’ναι σκληρός, διότι αρκετές μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ψάχνουν επίσης στόπερ: Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι. Το οποίο θα μεταφραστεί σε πολλά μετρητά για την απόκτηση κάποιου απ’τους πιο ελπιδοφόρους αμυντικούς του κόσμου, που δεν θα κοστίσει λιγότερο από 50 εκατομμύρια.

Σαυτόν τον περιορισμένο κατάλογο, μαζί με τον Marquinhos (21 ετών, PSG) και τον Giménez (21), φιγουράρουν οι Aymeric Laporte (21, Athletic) και John Stones (21, Έβερτον). Ο David Alaba (23), ο αριστερός μπακ που παίζει επίσης ως στόπερ, ήταν ένα άλλο μέλος μέχρι πριν από δύο εβδομάδες που ανανέωσε με τη Μπάγερν Μονάχου με μισθό έξι εκατομμύρια καθαρά μέχρι το 2021.



Η Barca τον παρακολουθεί επίσης

Ο κατάλογος συνεχίζει να συρρικνώνεται, επειδή ο Laporte έχει κλείσει σχεδόν μια συμφωνία με τη Μάντσεστερ Σίτι του Guardiola, που θα πληρώσει τη ρήτρα του των 50 εκατομμυρίων στην Athletic. Ο σοβαρός τραυματισμός (σπάσιμο περόνης κι αστραγάλου) που υπέστη την περασμένη εβδομάδα ανοίγει ένα νέο σενάριο δεδομένου ότι θα παραμείνει εκτός τρεις έως τέσσερις μήνες μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Τρίτη. Αλλά φαίνεται ότι η Barcelona, η οποία ενδιαφέρονταν επίσης πολύ και δεν παραιτούνταν μιας τελευταίας προσπάθειας, θα πρέπει να επικεντρωθεί στον Marquinhos, τον πρώτο στόχο της, ή στον Giménez ως δεύτερη εναλλακτική.

Απ’την άλλη μεριά, η επιλογή του Stones δεν πείθει πάρα πολύ ούτε τη Μαδρίτη ούτε τη Barca δεδομένης της δυσκολίας προσαρμογής των Βρετανών ποδοσφαιριστών (και ειδικά της ζωής) στο ποδόσφαιρο εκτός των Νήσων. Επιπλέον, είναι η Τσέλσι, που έχει δείξει περισσότερο ενδιαφέρον, μέχρι το σημείο που έχει προσφέρει 66.000.000 € (50 £) στην Έβερτον, η οποία δεν θα καταλήξει να υποχωρήσει.



Η επιλογή του Marquinhos

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξέτασε ήδη το περασμένο καλοκαίρι την επιλογή του Βραζιλιάνου Marquinhos σε περίπτωση που το σίριαλ του Sergio Ramos είχε τελειώσει με τον Σεβιγιάνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λόγων των συνθηκών του και της νεότητάς του ήταν ο επιθυμητός, ​​αλλά η απόκτηση ενός παίκτη από ένα κλαμπ με την οικονομική δυναμική της Παρί Σεν Ζερμέν, ή της Μπάγερν Μονάχου ή της City, αν δεν θέλετε το ίδιο το παριζιάνικο club, δεν είναι τίποτα λιγότερο από αδύνατη αποστολή. Περιπτώσεις όπως του Kroos, ο οποίος είχε μόλις ένα χρόνο στο συμβόλαιό του, συναντώνται σπάνια.


Στο ενδιαφέρον για τον Marquinhos προστίθεται τώρα αυτό του José María Giménez επειδή η εξέλιξη του Ουρουγουανού διεθνή είναι ασταμάτητη τις τελευταίες δύο σεζόν. Στο λευκό club έχει καταστεί προτεραιότητα η απόκτηση ενός στόπερ πρώτου επιπέδου, δεδομένου ότι ο Pepe είναι πλέον 33 χρόνων, ο Varane έχει σταματήσει λίγο στην εξέλιξη του κι ο Sergio Ramos διέρχεται τη χειρότερη σεζόν του, πληγμένος απ’την έλλειψη διάρκειας λόγω των τραυματισμών. Γι’αυτό η Μαδρίτη είναι πρόθυμη να ενισχύσει το κέντρο της άμυνάς της. Ό, τι κι αν κοστίσει. Κι όχι μόνο σε χρήμα.

Η απόκτηση του Marquinhos απ’την PSG δεν θα’ναι εύκολη ... εκτός κι αν ο Marquinhos θέλει να φύγει. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται στην τρίτη του σεζόν, παίζοντας στη σκιά του David Luiz(29) και Τιάγκο Σίλβα(31), στον παριζιάνικο σύλλογο κι έχει αρχίσει να κουράζεται απ’την έλλειψη χρόνου συμμετοχής κι απ΄το ότι συχνά παίζει ως δεξιός μπακ. Ο πρόεδρος της PSG δεν θέλει να ακούει για μια πώληση, αλλά ο προπονητής του συλλόγου, Laurent Blanc, παραδέχτηκε πρόσφατα ότι υπήρχε πρόβλημα: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε μια κατάσταση στην οποία ο Marquinhos δεν παίζει κάθε εβδομάδα. Θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση στο τέλος της σεζόν και θα το κάνουμε». Η Barca ήταν έτοιμη να τον αποκτήσει πριν από τρία χρόνια, όταν έπαιζε στη Ρώμη, αλλά τα χρήματα της PSG (35 εκατομμύρια ευρώ) ήταν περισσότερα. Η Μπάγερν που θα προπονήσει ο Αντσελότι, υπήρξε η τελευταία που ενδιαφέρεται για αυτόν.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.