News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Modric, ο ιδιοκτήτης του παιχνιδιού

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ψάχνει για ανοίγματα και συμμετέχει στην επίθεση


Θα πρέπει να περιμένουμε πιο ουσιαστικό αντίπαλο πριν απ’την εξαγωγή αληθινών συμπερασμάτων της Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά εναντίον της Σπόρτινγκ Χιχόν κατά το πρώτο ημίχρονο, υπήρξαν μια σειρά από ενδιαφέροντα πράγματα που θα μπορούσαν να παρατηρηθούν στο παιχνίδι της ομάδας που οδήγησε σ’αυτό το 3-0 μετά από 12 λεπτά. Σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι του Ζιντάν, αξίζει να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο η μπάλα παίζεται προς τα εμπρός απ’το πίσω μέρος.

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Σπόρτινγκ δεν πίεσε μπροστά, κι αποσύρθηκε τελείως στο δικό της μισό, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αρκετό χρόνο κι αρκετό χώρο για να παίξει την μπάλα προς τα εμπρός εύκολα. Υπήρχαν κινήσεις κι ενέργειες που ήρθαν κατευθείαν απ’τον πίνακα κι απ’την δουλειά στην προπόνηση. Το άνοιγμα των κεντρικών αμυντικών. Τα μπακ που διάσχιζαν τη μεσαία γραμμή. Ο Toni Kroos που τοποθετούνταν μεταξύ των Πέπε και Raphael Varane για να δημιουργήσει την πρώτη κίνηση, και στη συνέχεια ο Modric πολύ κοντά προς τα δεξιά, ή ακριβώς μπροστά του, ως πρώτη επιλογή για να παίξει την μπάλα προς τα εμπρός.

Από εκεί και πέρα, είναι υπεύθυνος ο ίδιος. Όταν ο Modric έχει την μπάλα είναι αυτός που αποφασίζει σε ποια κατεύθυνση και με ποια ταχύτητα θα πάει. Έχει τέσσερις επιλογές για πάσα: τον Kroos, ο οποίος είναι μαζί του στ’αριστερά του. Έξω στα δύο μπακ, κατά προτίμηση στον Dani Carvajal που είναι πλησιέστερα προς αυτόν. Και τον Isco Alarcón που βρίσκεται πιο μπροστά, στο κέντρο του κύκλου. Συνήθως, μετά την εκκίνηση της κίνησης, ο Modric τρέχει προς τα εμπρός στο αντίπαλο μισό σε περίπτωση που χαθεί η μπάλα, έτσι ώστε να την ανακτήσει. Αυτός είναι, λοιπόν, ο πλήρης κυρίαρχος του παιχνιδιού. Έχει πιο έντονη παρουσία απ’τον Kroos και καλύπτει περισσότερο έδαφος

Ο Isco είναι πιο φορμαρισμένος απ’τον James. Δεύτερη φορά που ο Isco ξεκινάει μπροστά απ’τον James. Λογικό και φυσιολογικό. Απ’την κερκίδα φαίνεται να’ναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Χθες, στη σύγκριση, φάνηκε και παρενέβη περισσότερο στο παιχνίδι, απ’όσο το έκανε ο Κολομβιανός στη μισή ώρα που έπαιξε.

Πρέπει επίσης να εκτιμήσουμε ότι όταν τραυματίστηκε ο Bale, ο Zidane δεν έβαλε τον James, αλλά τον Jesé. Επιθετικό για επιθετικό. Κι επίσης πρέπει να αξιολογηθεί ότι όταν μπήκε ο Κόβασιτς στον Μπενζεμά, τοποθετήθηκε στα δεξιά, ως ψευτοεξτρέμ . Ο James παρέμεινε στον άξονα, μιας οι φυσικές δυνατότητές του είναι πιο επιθετικές απ’του Κροάτη.

Ο Carvajal συμμετείχε σε τέσσερα γκολ του παιχνιδιού. Σε δύο παιχνίδια, ο Carvajal έφαγε τον Danilo. Σε επίθεση κι άμυνα. Ανυπολόγιστο το πρώτο ημίχρονό του. Συμμετείχε στην ανάπτυξη των φάσεων των τεσσάρων απ’τα πέντε γκολ. Σε όλα, αν σκεφτεί κανείς ότι συμμετείχε στο κερδισμένο κόρνερ του πρώτου γκολ.


Ήταν από την πλευρά του, απ’όπου η ομάδα γκρέμισε τον αντίπαλο κι απ’όπου η έξοδος ήταν πιο φυσιολογική και καθάρισε με αφθονία από σέντρες. Ο Carvajal καταλαβαίνει καλά τις εσωτερικές μετακινήσεις του Μπέιλ κι όταν χάνει τη μπάλα ή δίνει μια κακή πάσα, η πρώτη του αντίδραση είναι πάντα προς τα εμπρός, να πιέσει, κι όχι να υποχωρήσει.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.