News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Κασίγιας ετοιμάζει την αναχώρησή του από την Ρεάλ Μαδρίτης ... αλλά με γεμάτες τσέπες

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Με δύο ακόμη έτη στο συμβόλαιο του-η Μαδρίτη είναι διατεθειμένη να του καταβάλει τα οφειλόμενα χρήματα: 14.000.000 ευρώ καθαρά-, έχει υψηλό κασέ και ζητάει τουλάχιστον 7.000.000 καθαρά ανά έτος απ’το μελλοντικό του club.


Λίγοι αμφιβάλλουν για τον πάταγο που προκαλεί η Ρεάλ Μαδρίτης όσον αφορά τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις. Αποτέλεσμα αυτού είναι η εικόνα του ιστορικού Ίκερ Κασίγιας να ψάχνει στη διεθνή αγορά για να βρει ένα σύλλογο που ταιριάζει στις απαιτήσεις του. Και είναι καταθλιπτικό να μην παρατηρείται συνωστισμός  από κορυφαίες ομάδες που φιλοδοξούν να τον αποκτήσουν. Αλλά αν ο Ίκερ δεν αδειάσει το ντουλάπι του, στα αποδυτήρια του Valdebebas, ο David de Gea δεν προτίθεται να βάλει τα παπούτσια του σ’αυτά τα αποδυτήρια.

Ο Ίκερ Κασίγιας, είτε συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης είτε όχι, θέλει να παίξει στο Champions League, και λίγες ομάδες πληρούν αυτήν την απαίτηση του διεθνούς παίκτη. Η Ρόμα θα παίξει στο Champions League την ερχόμενη σεζόν και την εξετάζει έμμεσα. Όλα φαίνεται να ταιριάζουν: σικάτη ομάδα, ονειρική πόλη... Αλλά ήρθε το αναπόφευκτο πρόβλημα. Τα χρήματα. Ο Κασίγιας έχει ακόμα 2 χρόνια στο συμβόλαιο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης (το club είναι πρόθυμο να του καταβάλει στο ακέραιο τα οφειλόμενα χρήματα: 14000000 ευρώ καθαρά) και έχει υψηλό κασέ: θέλει τουλάχιστον 7.000.000 ανά σεζόν. Η Ρόμα θα του δώσει μόνο το μισά: 3.5. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Ο Κασίγιας δεν ρίχνει τις απαιτήσεις του.

Η Arsenal του Arsene Wenger, εν τω μεταξύ, (πάντα λάτρης του Κασίγιας) τελικά απέκτησε τον βετεράνο Cech, εφάμιλλο σε αξιοπιστία του Κασίγιας, όμως μια μεταγραφή ανάλογη με τις περιστάσεις: 3.000.000 ευρώ. Η τουρκική Φενέρμπαχτσε έκανε κρούση στον Ίκερ, προσφέροντας του τα 7.000.000 που ζητάει, αλλά την απέκλεισε κατηγορηματικά.

Ο Ίκερ Κασίγιας περιμένει και η Ρεάλ Μαδρίτης επίσης. Ο David de Gea περιμένει και τους 2. Είναι μια παρτίδα σκάκι που απαιτεί νεύρα από ατσάλι. Η παραμικρή λάθος κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή. Στην άκρη, αλλά με τα μάτια ορθάνοιχτα, βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ιστορική ομάδα του Old Trafford παίζει επίσης τα χαρτιά της. Ο υποκριτικός Van Gaal, γενικός διευθυντής και προπονητής, ασκεί πίεση στον De Gea, ο οποίος θέλει να πραγματοποιήσει το «σενάριο των ονείρων του». Αλλά η επίμονη σιωπή του πρώην παίκτη της Ατλέτικο, ενοχλεί τον Van Gaal, ο οποίος εξετάζει τον Lloris της Τότεναμ, ως πιθανό αντικαταστάτη.

Ο πεισματάρης Van Gaal

Η Μάντσεστερ ξεκίνησε μια άλλη μάχη: μετά από αίτημα του Van Gaal θέλει να αποκτήσει τον Sergio Ramos και είναι πρόθυμη να πληρώσει έως και 60.000.000 €. Προς το παρόν, έχει προσφέρει 40 για τον διεθνή αμυντικό. Αλλά θα τ’αυξήσει. Κάποιος ρώτησε αυτή την εβδομάδα, αν ο Van Gaal, σε αντάλλαγμα για την απώλεια του David de Gea, βλέπει θετικά την ανταλλαγή με τον  Ίκερ Κασίγιας. Ο Van Gaal απάντησε σοβαρά: «Μου αρέσει ο De Gea, είναι ο τερματοφύλακας μας».


Ο χρόνος συνεχίζει να τρέχει και η 11η, που είναι η ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας της Ρεάλ Μαδρίτης, έρχεται όλο και πιο κοντά και τα πάντα παραμένουν τα ίδια: ο Κασίγιας, η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο De Gea. Η θέση του δεν έχει αλλάξει ούτε εκατοστό: δεν θέλει προβλήματα με κανέναν, ειδικά με τον Ίκερ. Δεν θα έρθει. Έτσι είπε η μητέρα του De Gea (στυλοβάτης του τερματοφύλακα) στον Χόρχε Μέντες, τον άνθρωπο που τον εκπροσωπεί, η οποία την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς αυτό: ο De Gea (Jorge Mendes) και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν συμφωνήσει σε ένα 5ετές συμβόλαιο. Αυτό προβλέπει 30.000.000 ευρώ καθαρά, χωρίς τα μπόνους.


Αλλά ο De Gea, του οποίου η προσωπική σχέση με τον Ίκερ Κασίγιας μέσα στην εθνική είναι σωστή και ευγενική, αλλά τόσο κρύα που γίνεται επώδυνη, δεν θέλει να μπει στο «καινούριο σπίτι» με το αριστερό. Ο David θέλει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην αθλητική πρόκληση, να μπει σε αποδυτήρια χωρίς νάρκες.

Ο Κασίγιας είναι ακόμα εκεί, στην τεταμένη αναμονή. Γνωρίζει ότι το όνομά του δεν υπολογίζεται στο νέο πρότζεκτ της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει αρχίσει να κάνει σχέδια μακριά από εκεί που ήταν πάντα το σπίτι του. Ο σύλλογος θα τον αποζημιώσει με ότι προβλέπει το συμβόλαιο του για τα 2 επόμενα έτη. Τώρα πρέπει να είναι αυτός που θα κάνει το επόμενο βήμα. Ο τερματοφύλακας θέλει να παίξει στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξέρει ότι ο Vicente del Bosque τον υπολογίζει, αλλά θα πρέπει να παίζει βασικός στην ομάδα του κι όχι να είναι αλλαγή. Ο Ίκερ το ξέρει. Αλλά τίποτα δεν κινείται (τουλάχιστον φανερά). Δεν υπάρχουν πολλά κλαμπ που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λινγκ, τα οποία χτυπούν την πόρτα του. Το όνομα του εξακολουθεί να μετράει στο εξωτερικό. Αλλά λίγοι μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του. Κι ο τερματοφύλακας δεν θέλει να τις ρίξει. 
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.