News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πρόωρες διακοπές για τον Sergio Ramos.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015


Είχε τρεις τραυματισμούς τη φετινή σεζόν: τον Δεκέμβριο, τον Φεβρουάριο και το Μάιο. Ο ένας έφερε τον άλλο, και μπορεί να οφείλονται στην ελλιπή ξεκούραση.


Στο δεύτερο ημίχρονο του τελευταίου παιχνιδιού του στη σεζόν έπαιξε τραυματίας και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Κατά το σχεδιασμό μιας σεζόν, ένας απ’τους βασικούς στόχους είναι οι παίκτες να βρεθούν στην καλύτερη κατάσταση, όταν κρίνονται οι τίτλοι και στην περίπτωση του Sergio Ramos φαίνεται πως τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Αν αυτή την στιγμή η Ρεάλ είχε προκριθεί στον τελικό, του Τσάμπιονς Λινγκ , του κυπέλλου Ισπανίας κι έπαιζε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική με την Χετάφε, θα είχε στερηθεί τον Ράμος απ’όλα τα ματς . Εκτός απ’αυτά, τον Ιούνιο, η εθνική Ισπανίας έχει 2 αγώνες, τους οποίους ο Ramos επίσης θα χάσει. Κακή τύχη ή κακός σχεδιασμός;

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ώρες μετά την πτώση του Ramos στο γρασίδι του Μπερναμπέου εναντίον της Σεβίλλης, διαμαρτυρόμενος για πόνο στο πίσω μέρος του αριστερού μηρού, η El Confidencial ήρθε σε επαφή με γιατρούς για βρει την εξήγηση σ’αυτόν τον τραυματισμό. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις μυϊκές κακώσεις λόγω του υψηλού κινδύνου της υποτροπής που παρουσιάζουν. Καλό θα είναι να σεβαστούμε το χρόνο αποκατάστασης, επιτρέποντας στον ιστό να αναγεννηθεί σωστά », είπε ο δρ David Rodríguez Sanz, καθηγητής φυσιοθεραπείας και ποδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Ο γιατρός επίσης επισήμανε την ιδιαιτερότητα των τραυματισμών σ’εκείνο το σημείο, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα σε άλλη περιοχή του σώματος, αν δεν θεραπευτούν τέλεια. Γι 'αυτό, τόνισε τη σημασία της «κατάλληλης φυσικής αγωγής και των απαραίτητων εμβιομηχανικών διορθώσεων».

Αυτό συνέβη μετά από μια παρακέντηση τον Δεκέμβριο, η οποία τον επιβάρυνε, καθώς αποφάσισε να παίξει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων εναντίον της San Lorenzo, παιχνίδι στο οποίο ο ίδιος Sergio παραδέχθηκε ότι «ρίσκαρε». Άξιζε τον κόπο να πάρει το ρίσκο, βλέποντας το αποτέλεσμα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους; Έμεινε ενάμισι μήνα εκτός, όταν η ομάδα του είχε ξεφουσκώσει στο πρωτάθλημα, και έπαιξε το δεύτερο ημίχρονο εναντίον της Γιουβέντους με τραυματισμό στην αριστερή γάμπα. Οφείλονταν αυτό, στον παλιό τραυματισμό; Ίσως ,αν θυμηθούμε τη συνομιλία με τον Δρ Rodriguez Sanz, για την ιδιαιτερότητα των τραυματισμών στον οπίσθιο μηριαίο.


Στα ενδότερα της Ρεάλ Μαδρίτης, το επεισόδιο του Sergio Ramos δημιούργησε διαμάχη: ενώ ο Δρ Jesus Olmo υποστήριξε την ανάγκη ξεκούρασης, ο Pedro Chueca έδωσε το πράσινο φως για την παρουσία του Σέρχιο στο γήπεδο.


Η «εναλλακτική» του Varane, που κατέληξε να’χει παίξει περισσότερο απ’τους βασικούς.

Ο Miguel Angel Portugal μίλησε σε αυτήν την εφημερίδα για τα οφέλη του rotation: «Όσο λιγότερο παίζεις, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος τραυματισμού». Στην περίπτωση του Sergio Ramos υπήρχε η  «εναλλακτική» του Varane αλλά κι ο Nacho. Επίσης ο Carlo Ancelotti έχει στερηθεί φέτος τον Pepe περισσότερο από ότι ήθελε. Ο Πορτογάλος έχει παίξει 37 παιχνίδια (2 από τον πάγκο), σε σχέση με τα 40 του Ramos και τα 45 του Varane (7 από τον πάγκο) .Ο Varane έχει παρόμοιες συμμετοχές με τους βασικούς, αλλά αυτές έγιναν αναγκαστικά κι όχι από επιλογή.


Ο Ramos, έχασε τον αγώνα στο Cornella-El Prat εναντίον της Εσπανιόλ, αλλά και τον επερχόμενο εναντίον της Χετάφε στο Santiago Bernabeu και τους 2 της εθνικής Ισπανίας τον Ιούνιο εναντίον της Κόστα Ρίκα (11 Ιουνίου στο Leon, φιλικό) και της Λευκορωσίας (14 Ιουνίου στο Μπορίσοφ, προκριματικά για το Euro 2016). Ο Σεβιγιάνος ξεκίνησε πρόωρα τις διακοπές του, οι οποίες είναι απαραίτητες για την σωματική του ξεκούραση, έτσι ώστε να επιστρέψει σε άριστη κατάσταση στις 11 Ιουλίου, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αρχίζει την προετοιμασία της στη Μελβούρνη, την πρώτη στάση σε μια περιοδεία της στην Αυστραλία και την Κίνα.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.