News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino Perez έδωσε το κλειδί στον δικαστή: διοικεί τη Ρεάλ Μαδρίτης από το γραφείο του στην ACS.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Του Enrique Marín

«Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το γραφείο μου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το γραφείο μου είναι στην ACS», κατέθεσε στον δικαστή για την υπόθεση της Púnica. Οι 7 απ’τους 36 διαθέσιμους σημαντικούς τίτλους της Ρεάλ στο ποδόσφαιρο, επί προεδρίας του, το επιβεβαιώνουν...


"Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το γραφείο μου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το γραφείο μου είναι στην ACS. Κάνω πολλά για να βοηθήσω την Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα έχει τα στελέχη της.  Δεν βγάζω χρήματα απο’κεί. Η ζωή μου είναι η ACS. Αυτές οι ερωτήσεις δεν μου αρέσουν.  Ποτέ στη ζωή μου δεν εκτέθηκα σε τίποτα και κανέναν". Αυτό το μικρό αλλά περιεκτικό κομμάτι από την κατάθεση του προέδρου της ACS και της Ρεάλ Μαδρίτης, Florentino Perez, στον δικαστή Eloy Velasco, για την υπόθεση της Púnica, χρησιμεύει για να εξηγηθεί πώς διοικείται ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Ισπανία και στον κόσμο. Κανείς δεν αμφιβάλει για το ποιος κάνει κουμάντο στην Ρεάλ Μαδρίτης εξ ου κι αποτελούν επίσης πλειοψηφία αυτοί που θεωρούν τον πρόεδρο, ως το μεγάλο υπεύθυνο της αποτυχίας της σεζόν. Μια αποτυχία που την Κυριακή μακιγιαρίστηκε με την επιτυχία της ομάδας μπάσκετ, πρωταθλητές Ευρώπης είκοσι χρόνια μετά την τελευταία φορά απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε καλύτερο μακιγιάζ για το πρωτάθλημα που την ίδια στιγμή κατακτούσε η Μπαρτσελόνα στο Καλντερόν.

Όπως είχε αναφέρει η El Confidencial, o Florentino είχε προσλάβει τις υπηρεσίες της Eico Online Reputation Management, μιας απ’τις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση της Púnica, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του συλλόγου, αλλά και της προσωπικής φήμης του, ως επικεφαλής της Ρεάλ Μαδρίτης. Νευρικός κι επιθετικός με το δικαστή, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης παραδέχθηκε ότι είχε πληρώσει 300.000 € στον Pedro Alejandro Llorca, επιχειρηματία απ’την Βαλένθια, ο οποίος σήμερα είναι στη φυλακή, για ν’αναλάβει τη φροντίδα της εικόνας της Ρεάλ Μαδρίτης στα κοινωνικά δίκτυα, όπου η ομάδα έχει εκατομμύρια οπαδούς.

Είναι γνωστός ο φόβος, αν όχι ο πανικός, που έχει ο Florentino Perez σε κάθε είδους κριτική κι ως εκ τούτου, δεν μπορεί να παραξενεύει που προσέλαβα αυτά τα «ζόμπι», όπως είναι γνωστά τα ρομπότ που παρακολουθούν τις ειδήσεις που δημοσιεύονται στον Internet. Στην πραγματικότητα, η Eico όχι μόνο ενημέρωνε τον Florentino για τις αρνητικές πληροφορίες που δημοσιεύονταν γι'αυτόν, τόσο στα διάφορα ψηφιακά μέσα όσο και στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά επινοούσε επίσης και θετικά άρθρα για να σιγήσει τα πιο δυσμενή. Φυσικά και γι 'αυτό ο Florentino δεν χρειάζεται «ζόμπι», αλλά αρκεί ν’ακούσει σε συγκεκριμένες ώρες, εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση ή να διαβάσει ορισμένες ειδήσεις του Τύπου.

Εκτός κι αν αμείβονται απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, ή εάν έχουν την οποιαδήποτε φιλοδοξία να το κάνουν κάποια μέρα, δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικός του κόσμου του ποδοσφαίρου που να κατανοεί κι ως εκ τούτου να συμμερίζεται το αθλητικό μοντέλο του Florentino Perez. Την πολιτική του των πανάκριβων μεταγραφών σεζόν μετά τη σεζόν, η πλειοψηφία των οποίων συνδεόμενη συμπτωματικά με έμμεσα επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρίας του και της «ζωής» του, σύμφωνα με το πώς είπε την ACS. Η απόλυτη περιφρόνησή του προς τη μορφή του προπονητή, με εξαίρεση την εποχή του Ζοζέ Μουρίνιο, στον οποίο ουσιαστικά παρέδωσε τα κλειδιά του συλλόγου για να καταλήξει να το μετανιώσει. Η δημαγωγία του με μια cantera στην οποία τα πάντα είναι επιφανειακά, απ’τις μεγαλοπρεπείς εγκαταστάσεις της Ciudad Deportiva de Valdebebas ή την παρουσία του Ζιντάν στον πάγκο της Καστίγια, μέχρι το να δει μετά το πώς ένας canterano όπως ο Morata, απέκλεισε την Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League. Η απουσία ενός αθλητικού οικοδομήματος, ως αποτέλεσμα της αποχώρησης των Jorge Valdano και Miguel Pardeza, των οποίων οι θέσεις έμειναν κενές. Εντάξει, στην πραγματικότητα τις πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος...


Από μια καραβίδα σε κρέας στιφάδο

«Η Μαδρίτη είναι μπερδεμένη. Υπάρχουν φορές που φαίνεται να τρώει μια καραβίδα και δύο λεπτά μετά φαίνεται να τρώει κρέας στιφάδο». Αυτή ήταν η δυναμική και διαφωτιστική απάντηση του César Luis Menotti όταν ρωτήθηκε στο El partido de las doce' του Cope, σχετικά με το στιλ παιχνιδιού της ομάδας του Carlo Ancelotti. Το σχόλιο του Αργεντινού προπονητή αναφέρονταν στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά επεκτείνεται και στο αθλητικό μοντέλο. Εντελώς το αντίθετο από ό, τι συμβαίνει στη Μπαρτσελόνα, όπου, με αποχρώσεις και προφανή βήματα προς τα πίσω, υπάρχει μια φιλοσοφία ποδοσφαίρου που πάει πιο πέρα από διοικητικά πρόσωπα.

Στις 12 σεζόν στις οποίες ο Florentino έχει διοικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης, χωρισμένες σε δύο περιόδους, η ομάδα λευκή κέρδισε συνολικά 2 Τσάμπιονς Λινγκ, 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 1 Διηπειρωτικό, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας. Δηλαδή, μόνο 7 απ’τους 36 απ’τους πραγματικά σημαντικούς τίτλους, γιατί οι υπόλοιποι, πέρα απ’το να’ναι μικρότερης σημασίας, είναι συνέπεια της κατάκτησης των δύο πρώτων. Όσο για το τμήμα μπάσκετ, 2 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και τρία Σούπερ Καπ Ισπανίας ... και, από προχθές, 1 Ευρωλίγκα, η ένατη στην ιστορία της Μαδρίτης.

Ο Florentino, τόσο παθιασμένος με τα γκάλοπ για τον καλύτερο έλεγχο της δημοτικότητάς του, και της καλύτερης άσκησης λαϊκισμού τον οποίο χειρίζεται τόσο καλά χάρη στις εξαιρετικές συμβουλές του φίλου του, García Ferreras, διαχειρίζεται ένα κομμάτι του Τύπου. Απ’το τμήμα του της «απομόνωσης», της μετριότητας, επιπλέον της έλλειψης αξιοπρέπειας, του διευθυντή του, μόνο εμποδίζουν και μπερδεύουν. Η υποτακτική δημοσιογραφία, αν και το πιο σωστό θα’ταν να μιλάμε για ορισμένους δημοσιογράφους, γιατί η δημοσιογραφία συνολικά δεν μπορεί ποτέ να’ναι τέτοια, είναι υπεύθυνη είτε για τον αποπροσανατολισμό είτε για την χειραγώγηση της πραγματικότητας. Είναι κάτι σαφές. Είναι κάτι λυπηρό. Ειδικά εφόσον πρόκειται για έναν σύλλογο με το μεγαλείο, την ιστορία και την αρχοντιά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως είναι λογικό, ο Florentino Perez δεν ήταν την Κυριακή στο Cornella-El Prat για να δει την άχρηστη νίκη της ομάδας του Αντσελότι επί της Εσπανιόλ, με ένα νέο χατ-τρικ απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, το πανηγύρισε τόσο ακατάλληλα όσο κι αποκαλυπτικά. Ο πρόεδρος ήταν στο Barclaycard Center της πρωτεύουσας της Ισπανίας, που δεν απέχει πολύ από το γήπεδο Vicente Calderon, όπου η Μπαρτσελόνα σφράγιζε τον τίτλο του πρωταθλήματος. Η Ρεάλ Μαδρίτης του μπάσκετ, αυτός ο τομέας στον οποίο ο Florentino δεν έχει δώσει ποτέ μεγάλη προσοχή και σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, -πάντα off the record φυσικά-, είπε ότι είναι μια οικονομική επιβάρυνση για τον σύλλογο, του έδωσε τη χαρά της σεζόν και, πάνω απ 'όλα, τον βοήθησε να αντισταθμίσει την αποτυχία του ποδοσφαίρου. Ούτε τα «ζόμπι» της Eico Online Reputation Management δεν θα μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.