News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Tchouaméni θα’ναι βασικός στο San Mamés

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Κλειδί για την ανάκτηση της αμυντικής σταθερότητας μετά την αιμορραγία στις Ηνωμένες Πολιτείες


Ο Aurélien Tchouaméni θα είναι ο αμυντικός μέσος στο ξεκίνημα της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα κόντρα στην Athletic το Σάββατο στο San Mamés. Ο μέσος φαίνεται να’χει επιστρέψει στο καλύτερό του επίπεδο, αυτό που τον οδήγησε να παίξει βασικός στα πρώτα στάδια της περσινής σεζόν. Ο Tchouaméni έπεισε τους πάντες και θα είναι αυτός που θα λειτουργήσει ως άγκυρα μπροστά απ’την άμυνα, τη γραμμή που επικρίθηκε περισσότερο σε όλη την προετοιμασία.

Ο Γάλλος έχει ερμηνεύσει τέλεια αυτό που θέλει ο Αντσελότι από αυτόν κι έχει κερδίσει τη θέση του βασικού μέσου. Το ποδόσφαιρό του έχει για άλλη μια φορά αυτοπεποίθηση και ιεραρχία, το οποίο του έχει επιτρέψει να κάνει το άλμα και να ανακτήσει ένα καθεστώς βασικού, χαμένο στο ταξίδι στο Κατάρ τον περασμένο Νοέμβριο. Ο τραυματισμός που υπέστη λίγο μετά την επιστροφή του απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν του επέτρεψε να ξαναβρεί τον ρυθμό που πλέον έχει δείξει ότι έχει.

Σταθερότητα πίσω

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ανησυχεί περισσότερο το προπονητικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τους αγώνες προετοιμασίας είναι η ανάκτηση της αμυντικής οργάνωσης. Ο στόχος της δουλειάς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν άλλος απ’την προώθηση της πίεσης και των γραμμών, επομένως οι αμυντικές ανισορροπίες ήταν περισσότερες απ’τις αναμενόμενες. Για το λόγο αυτό, αυτές τις μέρες στο Valdebebas οι κινήσεις και οι θέσεις των παικτών έχουν προσαρμοστεί για να ανακτήσουν εκείνη την αμυντική δύναμη που δεν έχει φανεί μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν και εκεί η μορφή του κεντρικού χαφ θα είναι και πάλι κλειδί.

Ο Εντουάρντο Καμαβίνγκα θα’χει σίγουρη θέση στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος βρέθηκε σε μια ασυνήθιστη θέση την περασμένη σεζόν, παίζοντας στην αριστερή πλευρά. Ο τραυματισμός του Mendy φαινόταν ότι θα μπορούσε να αναγκάσει τον μέσο να επιστρέψει στην άμυνα, αλλά ο Carlo Ancelotti έχει ξεκάθαρο ότι εντός του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να είναι το κύριο επιχείρημα της λευκής ομάδας και για αυτό πρέπει να έχει την αμεσότητα και την τεχνική και φυσική δύναμη του Καμαβίνγκα. Ο Fran García θα είναι ο ιδιοκτήτης αυτής της αριστερής πλευράς και μόλις το ποδόσφαιρο και η τύχη τον συνοδεύσουν, μπορεί να γίνει το αφεντικό της.

Ο Βαλβέρδε ανησυχεί

Με τον Bellingham να κλείνει τον ρόμβο, η αμφιβολία βρίσκεται σε εκείνον τον τέταρτο παίκτη που συμπληρώνει το προαναφερθέν γεωμετρικό σχήμα. Ο Φέντε Βαλβέρδε έχει ξεκινήσει τη σεζόν με αμφιβολίες και με κάποια σωματικά προβλήματα. Ο Κρος κι ο Μόντριτς θα έχουν λεπτά και παρουσία, αλλά θα είναι πολύ πιο δύσκολο να τους δούμε μαζί στο γήπεδο. Αυτή η διαχείριση των λεπτών και της παρουσίας θα είναι ευθύνη του Carlo Ancelotti, αν και στο τέλος θα είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο που θα τοποθετήσει τον καθένα στη θέση του και κανένας απ’τους δύο δεν είναι ακόμη για αφιερώματα, αλλά για να συνεχίσουν να αποδίδουν.

Η προσαρμογή του Bellingham είναι πλήρης και απόλυτη. Ο Άγγλος μοιάζει να φοράει λευκά σε όλη του τη ζωή. Απ’την πρώτη μέρα είναι ακόμα ένας στη δουλειά και έχει ταυτιστεί 100% με το τι είναι η Ρεάλ Μαδρίτης στην απόδοσή του στο γήπεδο. «Μοιάζει λες και παίζει μ’αυτή τη φανέλα σε όλη του τη ζωή», λένε απ’τα madridista αποδυτήρια.

Ο Βαλβέρδε δεν καταλήγει να ξεκινήσει. Έχει συνδυάσει καλές στιγμές με ανησυχητικές απουσίες στην προετοιμασία. Ένα χτύπημα που έχει υποστεί σε ένα απ’τα παιχνίδια τον έχει επιβαρύνει, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκει εκείνο το σημείο που έδειξε στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν. Μόλις βελτιωθεί, θα’ναι αδιαμφισβήτητος βασικός, αλλά πρέπει να κάνει αυτό το βήμα.

Ποιος πρέπει να είναι ο βασικός αμυντικός χαφ αυτής της Ρεάλ Μαδρίτης; Tchouaméni· Camavinga· Kroos

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.