News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η κλήση του Mbappé που θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Μέχρι τώρα, ο Γάλλος σταρ δεν έχει στείλει κανένα μήνυμα για να πλησιάσει τη Μαδρίτη του 2023-24


Ο Kylian Mbappé δεν έχει αλλάξει ούτε ίχνος απ’την ομίλα του τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Παραμένει σταθερός στην επιθυμία του να εκπληρώσει το συμβόλαιό του με την PSG και μετά να αξιολογήσει το μέλλον του και να επιλέξει ελεύθερα τον προορισμό του το 2024. Τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση που βγάζει σε κάθε του εμφάνιση και μετά τις πιέσεις της PSG. Ο Γάλλος δεν έχει κάνει καμία χειρονομία προς το Valdebebas ότι είναι απελπισμένος με την κατάσταση, μια κίνηση που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τα πάντα όταν στην αγορά απομένουν ακόμη τρεις βδομάδες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, οι ηγέτες της, παραμένουν σταθεροί ότι το πρόβλημα που εγείρεται στην PSG δεν είναι δικό τους κι ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια μεταγραφή, μεγάλη κουβέντα με την αγορά ανοιχτή μέχρι τις 31 Αυγούστου. Η πρώτη λευκή ομάδα δουλεύει, προγραμματίζει και σχεδιάζει τα πάντα με αυτό που έχει. Αν έρθει κάτι, θα υπάρχει χρόνος να για αλλαγή.

Απ’τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η παραίτηση του Mbappé για ανανέωση του συμβολαίου του, απ’το Valdebebas έχουν θελήσει να καταστήσουν σαφές ότι η πιθανή παραμονή του Mbappé στην Παρί απ’την 1η Σεπτεμβρίου λαμβάνεται υπόψη ως δική του αποτυχία, όπως θα μπορούσε να συμβεί σε προηγούμενες σεζόν. Ούτε ένα λάθος βήμα, τουλάχιστον επίσημα, όπως έχει αποδειχθεί με την απουσία αξίωσης στη FIFA απ’την PSG.

Μήνυμα Φλορεντίνο

Μάλιστα, αυτή η θέση επικυρώθηκε στην επίσκεψη του Φλορεντίνο Πέρεθ στο Valdebebas την Δευτέρα. Παίκτες, προπονητές, ακόμη και εργαζόμενοι, περίμεναν οποιαδήποτε χειρονομία ή λέξη απ’τον πρόεδρο ώστε να μιλήσουν για την πιθανή άφιξη του Mbappé, αλλά δεν εμφανίστηκε καμία στιγμή στην πρώτη επαφή του προέδρου με το επιτελείο του Carlo Ancelotti.

Η ατμόσφαιρα που βγαίνει ειδικά στο Παρίσι κι όλα όσα λέγονται απ’το 2017, φαίνεται να «αναγκάζουν» τη Ρεάλ Μαδρίτης να πρέπει να υπογράψει τον Μπαπέ και η αλήθεια είναι ότι ο Γάλλος έχει ξεκάθαρο ότι ο ονειρεμένος προορισμός του είναι το Σαντιάγο Μπερναμπέου κι ότι σε περίπτωση που αναζητήσει μια διέξοδο πριν απ’τα τέλη Αυγούστου, ο μοναδικός στόχος του είναι το λευκό κλαμπ. Αυτή η έκκληση για βοήθεια απ’τον επιθετικό προς τη Ρεάλ Μαδρίτης (μέσα σ’αυτήν την ελευθερία που υποτίθεται ότι του έχει δώσει η PSG ώστε να αναζητήσει νόμιμα προορισμό) δεν έχει γίνει. Επιπλέον, σε περίπτωση που αυτό το αίτημα συμβεί τις τελευταίες μέρες της αγοράς, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα διέπραττε μια οικονομική τρέλα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της οντότητας. PSG και Mbappé θα’πρεπε να μειώσουν ριζικά τις αξιώσεις τους. Ως εκ τούτου, τα νούμερα που συζητούνται απέχουν πολύ απ’το τι θα μπορούσε να ξοδέψει ο λευκός σύλλογος (130 εκατομμύρια ευρώ) σε μια πιθανή επιχείρηση που θα εξετάσει η madridista οντότητα και που θα μπορούσε να φέρει μαζί της μια άλλη πιθανή κίνηση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, απ’την πλευρά της, δεν έχει κάνει καμία επίσημη κίνηση γύρω απ’τη μορφή του επιθετικού ούτε έχει κάνει καμία προσπάθεια να προσεγγίσει τον παριζιάνικο σύλλογο, οι ηγέτες του οποίου συνεχίζουν να δείχνουν σημάδια νευρικότητας σε κάθε μία απ’τις αποφάσεις τους και στις μετέπειτα διαρροές, η οποία υποδηλώνει αδυναμία.

Τη δουλειά τους

Ο επιθετικός παραμένει απομονωμένος και δεν φαίνεται να εντυπωσιάζεται απ’την κατάστασή του, ούτε απ’την εξορία του, ούτε απ’τις συνεχείς προσπάθειες ανανέωσης του συμβολαίου του απ’τους ηγέτες του Κατάρ. Ακολουθεί το σχέδιό του και η Ρεάλ Μαδρίτης το δικό της. Συμπίπτουν, αφού αυτό του ενός και του άλλου είναι να περιμένουν. Ο χρόνος, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 2021, είναι με το μέρος τους. Ο Μπαπέ εξακολουθεί να μην εγκαταλείπει τα πολλά χρήματα που έχει μπροστά του (είπαμε ήδη στις αρχές του καλοκαιριού ότι το ποσό ανάμεσα σε ρήτρες και μπόνους υπογραφής ήταν κοντά στα 240 εκατομμύρια ευρώ) και προς το παρόν δεν έχει προσφύγει στη Ρεάλ Μαδρίτης για να τον βοηθήσει να βρει μια λύση.

Έχει γίνει λόγος για βδομάδες κλειδί, για μέρες στις οποίες ο Mbappé επρόκειτο να πει, να μιλήσει, να δείξει τη δυσφορία του με την κατάσταση, αλλά το μεγάλο χρηματικό ποσό που διακυβεύεται τοποθετεί αυτές τις κινήσεις στο κατώφλι του αδύνατου. Ο παίκτης, όπως είπαμε τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, ρίσκαρε 240 εκατομμύρια ευρώ ανάμεσα σε μπόνους πιστότητας, μπόνους υπογραφής και άλλες ρήτρες αυτού του διαβολικού συμβολαίου που υπέγραψε με την PSG τον Μάιο του 2022.

Προς το παρόν, δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τίποτα, αλλά μάλλον να συνεχίσει σταθερός στην πρόθεσή του να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και να περιμένει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 για να αποφασίσει το μέλλον του. Παραμένει σταθερός και δεν δείχνει σημάδια αδυναμίας, κάτι που σπέρνει την ανησυχία στη Ντόχα και την ηρεμία στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, αλλά πάνω απ’όλα με ήσυχη τη συνείδησή του ότι δεν έχει θελήσει να προκαλέσει τίποτα.

Θα κινηθεί ο Μπαπέ για να υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης; Ναι· Όχι.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.