News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το νέο Bernabéu θα εγκαινιαστεί για τα Χριστούγεννα

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Του Mario de la Riva

Οι εργασίες βρίσκονται στην τελική τους ευθεία και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κοινοποιήσει σε ορισμένους εκπροσώπους των συνδέσμων την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια στις 23 Δεκεμβρίου.


Η Μαδρίτη έκανε πρόβα το Σάββατο στο Clásico του Ντάλας το πώς παίζεις σε κλειστό χώρο (η θερμοκρασία ήταν πάνω από 36ºC την ώρα του αγώνα). Μια προεπισκόπηση του πώς θα είναι, όταν το καθιστούν σκόπιμο οι συνθήκες, να παίζει στο νέο Bernabéu. Μια πραγματικότητα όλο και πιο κοντινή. Οι εργασίες του γηπέδου βρίσκονται στην τελευταία τους φάση, ο σύλλογος διαβλέπει την ολοκλήρωσή τους και έχει ορίσει ημερομηνία για τα εγκαίνιά του: το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου. Απ’την οντότητα έχουν ήδη ενημερώσει τους εκπροσώπους ορισμένων συνδέσμων του συλλόγου ότι αυτή είναι η μέρα που επιλέχθηκε για τον εορτασμό της πλήρους επαναλειτουργίας του Bernabéu.

Η ημερομηνία, σε ένα παράθυρο που υπάρχει στο ημερολόγιο στις διακοπές των Χριστουγέννων (η Μαδρίτη επισκέπτεται την Αλαβές στις 20 Δεκεμβρίου), ταιριάζει για να δώσει χρόνο στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας να γιορτάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων με τις οικογένειές τους και να έχουν κορυφαίους καλλιτέχνες (ο Florentino Pérez ενημέρωσε τα μέλη ότι ο σύλλογος είχε αναθέσει στον Alejandro Sanz, έναν γνωστό λευκό οπαδό, έναν νέο ύμνο) και επιφανείς madridistas από άλλους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Μέχρι εκείνη την 23η Δεκεμβρίου απομένουν σχεδόν πέντε μήνες στους οποίους, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, η αθλητική δραστηριότητα θα συνυπάρχει ακόμη με τα έργα. Αλλά αυτά θα είναι όλο και λιγότερο ορατά, πιο διακριτικά. Οι εργάτες δουλεύουν ενάντια στον χρόνο για να έχουν τα πάντα έτοιμα για ακόμη ένα καλοκαίρι για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος στο Bernabéu. Θα είναι στις 2 ή 3 Σεπτεμβρίου, κόντρα στη Χετάφε. Μέχρι τα επίσημα εγκαίνια, η ομάδα έχει προγραμματισμένα οκτώ παιχνίδια στη Liga και θα πρέπει να παίξει άλλα τρία στη φάση των ομίλων του Champions League.


Η εμφάνιση που θα’χει το γήπεδο για εκείνον τον αγώνα ενάντια στους azulones θα μοιάζει πολύ με αυτή που θα’χει μόλις τελειώσουν οι εργασίες. Οι ενέργειες που επηρεάζουν τον αγωνιστικό χώρο θα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι οπαδοί θα μπορούν να απολαμβάνουν, πλέον από ολοκαίνουργια καθίσματα, το νέο ανασυρόμενο γρασίδι, την οροφή ή τους νέους δακτυλίους LED που θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Εν τω μεταξύ, θα ολοκληρωθούν έργα που επηρεάζουν άλλα σημεία του σταδίου, όπως τις εμπορικές περιοχές, ώστε το νέο Bernabéu να επιδείξει τα καλά του στις 23 Δεκεμβρίου, ακριβώς πάνω στην ώρα ώστε να επωφεληθεί απ’τη χριστουγεννιάτικη εκστρατεία. Μια εποχή που είναι, μαζί με το Πάσχα, η υψηλή περίοδος του εθνικού τουρισμού στην πρωτεύουσα.

Τα μεγάλα παιχνίδια, το 2024

Το καλεντάρι του πρωταθλήματος έχει αφήσει για το 2024 τα μεγάλα παιχνίδια που δίνει η Μαδρίτη εντός έδρας. Το Clásico εναντίον της Μπαρτσελόνα (21 Απριλίου 2024), το ντέρμπι με την Ατλέτικο (4 Φεβρουαρίου) ή οι επισκέψεις από Σεβίλλη (25 Φεβρουαρίου) ή Αθλέτικ (31 Μαρτίου) θα είναι πια με το νέο Μπερναμπέου σε πλήρη δυναμική. Το πρώτο ραντεβού, στις 3 Ιανουαρίου κόντρα στη Μαγιόρκα. Το καλύτερο δώρο για την εκπλήρωση των ονείρων πολλών madridistas τα επόμενα Χριστούγεννα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.