News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Μηδέν βιασύνη» με τον Arda Güler

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Του Manu de Juan

Η Μαδρίτη επιλέγει τη συντηρητική θεραπεία, με μια εκτιμώμενη απουσία έως και δύο μήνες. Εάν μετά από οκτώ βδομάδες επιμένει το πρόβλημα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης.


Πέρα απ’το πλήγμα που σήμαινε η ήττα στο Clásico, τα χειρότερα νέα για τη Μαδρίτη στην περιοδεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο τραυματισμός του Arda Güler (18 ετών). Ο Τούρκος ένιωσε ενόχληση στο δεξί του πόδι πριν απ’το πρώτο παιχνίδι με τη Μίλαν και κουβάλησε αυτόν τον πόνο τις επόμενες μέρες, κάτι που τον εμπόδισε να παίξει και κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Την Παρασκευή ένιωσε αύξηση της εν λόγω ενόχλησης και η Μαδρίτη ανέλαβε δράση για το θέμα: τον έστειλε στη Μαδρίτη για να συνεχίσει τη θεραπεία του εκεί και εξέδωσε μια ανακοίνωση που έκανε λόγο για «τραυματισμό στον εσωτερικό μηνίσκο του δεξιού ποδιού».

Απ’το λευκό club προτιμούν να μην βάλουν στο τραπέζι μια πιθανή ημερομηνία επιστροφής, αλλά υπάρχει συναίνεση στο ότι η συντηρητική θεραπεία είναι προτιμότερη παρά η χειρουργική επέμβαση, μια θεωρία με την οποία συμφωνεί ο Δρ José González, ειδικός γιατρός της AS: «Για έναν παίκτη 18 ετών, η συντηρητική θεραπεία είναι πάντα η καλύτερη. Τώρα είναι ώρα να ξεκουραστεί για 15 ή 20 μέρες, μετά τις οποίες μπορεί να εφαρμόσει θεραπεία με PRP (Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, δηλαδή αυξητικούς παράγοντες) και να αρχίσει να δουλεύει ήρεμα, χωρίς να πιέσει ή να εκθέσει το γόνατο σε κάμψεις ή κρούσεις. Και να δει την εξέλιξη.

Ο Ansu Fati στον ορίζοντα

Το διάστημα της απουσίας είναι κάτι που ανησυχεί τους λευκούς οπαδούς, αλλά ο γιατρός González προτιμά να είναι προσεκτικός: «Με τη συντηρητική θεραπεία, το στάνταρ θα ήταν να περιμένουμε έως και δύο μήνες για να δούμε αν το πρόβλημα υποχωρήσει· εάν δεν συμβεί αυτό, τότε πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης. Και σε περίπτωση εγχείρησης, υπάρχουν δύο σενάρια: εάν αυτό που θα γίνει θα’ναι να αφαιρεθούν τα κατεστραμμένα μέρη και να παραμείνει ο μηνίσκος σε καλή κατάσταση, η εκτιμώμενη απουσία θα’ταν 1,5-2 μήνες· εάν, απ’την άλλη επιλεγεί η ραφή του μηνίσκου, τότε η απουσία θα’ταν 3 με 4 μήνες. Αλλά εξαρτάται απ’τον κάθε παίκτη, έχω δει ποδοσφαιριστές που έκαναν εγχείρηση μηνίσκου και έπαιξαν μετά από 20 μέρες».

Υπάρχει ένα προηγούμενο στο ισπανικό ποδόσφαιρο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στον madridismo, και είναι αυτό του Ansu Fati. Ο barcelonista έπαθε ρήξη στον εσωτερικό μηνίσκο του αριστερού γόνατος και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τέσσερις φορές, επιλέγοντας πρώτα το ράψιμο του μηνίσκου και, μπροστά στην αναποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας, την αφαίρεση σχεδόν του 50% αυτού του χόνδρου που εμποδίζει το τρίψιμο και τη φθορά του μηριαίου οστού και της κνήμης. Ο επιθετικός επέστρεψε, αλλά έκτοτε τίποτα δεν έχει υπάρξει το ίδιο για εκείνον.

«Του Ansu είναι ένα καλό παράδειγμα ότι πρέπει να είσαι ήρεμος σε αυτές τις περιπτώσεις, με 18χρονους παίκτες με σωματική διάπλαση που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη, όπως συμβαίνει με τον Güler. Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει γίνει πιο αθλητικό, οι παίκτες είναι όλο και πιο δυνατοί και είναι φυσιολογικό ένας παίκτης με πιο αδύναμο σώμα να υποφέρει όταν δουλεύει σκληρά σε επίπεδο ελίτ. Πότε έχει αρχίσει να δίνει το καλύτερό του επίπεδο ο Ροντρίγκο, ο οποίος έφτασε επίσης σε πολύ νεαρή ηλικία και με τη σωματική του διάπλαση να μην έχει ακόμη αναπτυχθεί; Όταν η σωματική του διάπλαση έχει εξελιχθεί για να ταιριάζει στο σημερινό ποδόσφαιρο. Οι μικρότεροι υποφέρουν περισσότερο, γι' αυτό καλό είναι πάνω απ' όλα να έχουν ηρεμία και να μην θέλουν να επιταχύνουν τη διαδικασία», εξηγεί ο δρ Γκονζάλες, σε απόλυτη συμφωνία με το σχέδιο της Μαδρίτης.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.