News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Arda Güler θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Του Pablo Polo

Ο παίκτης πρόκειται να υποβληθεί σε μια επέμβαση για μια μερική ρήξη του εσωτερικού μηνίσκου


Η οριστική απόφαση για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει ο Arda Güler για να λύσει το πρόβλημα στο γόνατό του έχει ήδη ληφθεί. Τόσο στον σύλλογο όσο και στο περιβάλλον του παίκτη έχουν ήδη καταλάβει ότι η καλύτερη λύση είναι να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να αποκλειστεί οριστικά η συντηρητική θεραπεία. Ο παίκτης τραυματίστηκε σε μια προπόνηση της περιοδείας κι ο σύλλογος ενημέρωσε για τον τραυματισμό του στον μηνίσκο στις 29 Ιουλίου.

Ο παίκτης υφίσταται μερική ρήξη του εσωτερικού μηνίσκου του δεξιού γόνατος, έναν τραυματισμό για τον οποίο πρακτικά όλοι οι ειδικοί συνιστούν χειρουργική επέμβαση. Τόσο οι ιατρικές υπηρεσίες του συλλόγου όσο κι ο παίκτης άνοιξαν έναν κύκλο διαβουλεύσεων με διάφορους ειδικούς και σχεδόν όλοι συνέστησαν τη χειρουργική επέμβαση ως την ασφαλέστερη θεραπεία.

Αρχικά, οι πλευρές συμφώνησαν σε μια συντηρητική αντιμετώπιση, αλλά η πρόοδος είναι αργή και δεν προσφέρει εγγυήσεις μακροπρόθεσμα. Ο παίκτης συμβουλεύτηκε επίσης και τον επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της εθνικής Τουρκίας. Κι αφού συγκεντρώθηκαν όλες οι εκθέσεις και με τις ιατρικές υπηρεσίες της Μαδρίτης να είναι παρούσες στο Valdebebas μετά την επιστροφή απ’την περιοδεία, έχει ληφθεί η απόφαση για χειρουργική επέμβαση.

Το φάντασμα του Ansu Fati

Το όνομα του Ansu Fati έχει ακουστεί έντονα αυτές τις μέρες στη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω του τραυματισμού του Γκιουλέρ. Δεν θέλουν να επαναληφθεί μια περίπτωση όπως αυτή που έχει βιώσει ο παίκτης της Μπαρτσελόνα και γι' αυτό έδρασαν με αποφασιστικότητα, προσπαθώντας να κάνουν τον παίκτη να δει ότι η επέμβαση είναι η καλύτερη λύση. Ο ποδοσφαιριστής, στην αρχή, είχε επιφυλάξεις για το χειρουργείο, αφού σε ηλικία μόλις 18 ετών και με τον ενθουσιασμό ότι έπαιζε στη Μαδρίτη, έβλεπε το χειρουργείο σαν ένα απότομο φρενάρισμα. Ωστόσο, στον σύλλογο πιστεύουν το αντίθετο, ότι το μόνο που θα κάνει η συντηρητική θεραπεία είναι να καθυστερήσει την αποθεραπεία του ποδοσφαιριστή.

Το άλλο σημείο που πρέπει να αποφασιστεί τώρα είναι το είδος της επέμβασης. Μιας και πρόκειται για μερική ρήξη του μηνίσκου, υπάρχουν δύο τρόποι: η αφαίρεση μέρους του μηνίσκου ή η συρραφή του. Η πρώτη επιλογή συνιστάται μόνο στην περίπτωση που το σπασμένο τμήμα του μηνίσκου είναι ελάχιστο, όπως θα μπορούσε να συμβαίνει στην περίπτωση του Τούρκου. Η δεύτερη προσφέρει περισσότερες εγγυήσεις, αλλά ο χρόνος απουσίας είναι μεγαλύτερος: περίπου πέντε μήνες.

Στην περίπτωση αφαίρεσης του μηνίσκου πρέπει να ληφθεί υπόψη πώς μπορεί να επηρεάσει τον χόνδρο. Παλαιότερα, οι ρήξεις του μηνίσκου διορθώνονταν αφαιρώντας τον εντελώς, κάτι που κατέληγε να συντομεύει την καριέρα του ποδοσφαιριστή λόγω προβλημάτων στον χόνδρο. Πλέον, η συρραφή είναι η καλύτερη λύση, εκτός από περιπτώσεις ελάχιστης ρήξης, που ανοίγει άλλες οδούς. Σ’αυτό το σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Arda Güler, ο οποίος αντιμετώπισε απ’την αρχή μια σημαντική αναποδιά στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η στήριξη του συλλόγου και του Αντσελότι

Στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι αφοσιωμένοι στον Τούρκο παίκτη, στον οποίο έχουν δώσει όλα τα δυνατά μέσα ώστε να νιώθε υποστηριγμένος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο Αντσελότι είναι επίσης πάνω απ’τον παίκτη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξωγήινο» και τον συνέκρινε με τον Μπουφόν μετά το τελευταίο παιχνίδι της περιοδείας. Μέγιστη στοργή για έναν 18χρονο παίκτη για τον οποίο υπάρχουν μέγιστες ελπίδες.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.