News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Vinícius, Galáctica θωράκιση

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Του Sergio López de Vicente

Ανανέωσε πέρυσι μέχρι το 2027, με μια ρήτρα 1 δις. Θα αγγίξει τη δεκαετία στα λευκά και κυνηγάει ήδη θρύλους όπως ο Ζιντάν. Η επισημοποίηση, μετά τις διακοπές.


Η Μαδρίτη, για κάποιο λόγο που ξέρει μόνο αυτή, έχει επιλέξει τον δρόμο του μυστηρίου με το μέλλον του Βινίσιους. Είναι όμως μια αύρα που περιβάλλει αποκλειστικά την επικοινωνία έξω απ’τις πόρτες· γιατί μέσα, σε ό,τι αφορά τα γεγονότα, υπάρχει ήδη υπογραφή και χειραψία. Για να’μαστε πιο συγκεκριμένοι, υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Ο madridismo μπορεί να κοιμάται ήσυχος: ο Βίνι ανανέωσε μέχρι το 2027 με μια θωράκιση κατά της Αραβίας (ρήτρα 1 δις). Το θέμα είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία έγινε πέρυσι, γύρω στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί σε καμία στιγμή στους οπαδούς. Ούτε και στον Τύπο μέσω. Ή ακόμα και στα πιο ένδοξα μέλη. Τίποτα απολύτως. Η Μαδρίτη ανανέωσε το αστέρι της και έμεινε σιωπηλή.


Υπάρχει όμως Vini για καιρό. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτή η εφημερίδα. Η αρμονία ανάμεσα στον Βραζιλιάνο και τον σύλλογο ήταν πάντα ολική κι απόλυτη. Απ’τα γραφεία γίνεται αντιληπτό ότι το μέλλον περνά απ’τα πόδια του, τα γκολ και τους χορούς του. Είναι τέτοια η περίπτωση, που ενόψει μελλοντικών πρότζεκτ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αριστερή πτέρυγα φέρει την υπογραφή του. Απολύτως εκτός θέματος. Πρακτικό παράδειγμα: αν έρθει -κάποια στιγμή, ας το αφήσουμε εκεί- ο Μπαπέ, η θέση του στην ενδεκάδα θα’ταν οπουδήποτε αλλού εκτός απ’το αριστερό εξτρέμ. Το θέμα είναι ξεκάθαρο: η αριστερή πλευρά ανήκει στον Vinícius, απάντηση σε μια εξουσία που έχει κερδίσει. Φέτος, επιπλέον, θα πάρει περισσότερα γαλόνια μετά την αποχώρηση του Μπενζεμά στην Αραβία. Περισσότερο βάρος στους ώμους του. Ένας ρόλος που αναλαμβάνει άφοβα.

Ο Βινίσιους για όλους και για όλα για το 7, τον αριθμό που κληρονομεί απ’τον Αζάρ και με τον οποίο δεν έχει θριαμβεύσει κανείς μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2018 (την πρώτη χρονιά -2019- το πήρε ο Μαριάνο και αργότερα, τέσσερις του Βέλγου με περισσότερη διαμάχη παρά λάμψη). Τώρα πάει στον Vini, ο οποίος γυρίζει τη σελίδα του 20 και κάνει ένα βήμα μπροστά. Ένας εμβληματικός αριθμός στο Chamartín, παλαιότερα ευθύνη παικτών όπως ο Butragueño, ο Raúl, ο Juanito ή ο Amancio. Θρύλοι. Τουλάχιστον μέχρι το 2027 θα’χει βραζιλιάνικη σάμπα. Και ίσως και περισσότερο.


Ο Βινίσιους, ελλείψει επίσημων ανακοινώσεων, υποτίθεται ότι ολοκληρώνει το συμβόλαιό του το 2024. Είναι αυτό που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος που διαβάζει μόνο τα επίσημα κανάλια του συλλόγου. Ότι ο δεσμός του είναι μέχρι αυτό που υπέγραψε στις 12 Ιουλίου του 2018, όταν προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας με την ενηλικίωση παραμάσχαλα και τα κεριά -σχεδόν- χωρίς να σβήσουν. Μια τεράστια υπόσχεση, που αναπτύχθηκε στην ακαδημία της Φλαμένγκο και υπέγραψε για έξι σεζόν. Χρόνια μετά, έχει ήδη επεκτείνει τη σχέση του για άλλες τρεις σεζόν, μέχρι το 2027. Με αυτόν τον τρόπο οδεύει προς τη δεκαετία του madridismo (μεγάλα λόγια), αλλά για αυτό θα χρειαζόταν ακόμη μια επέκταση. Βήμα βήμα. Η ιδέα του συλλόγου είναι να το ανακοινώσει μετά τις διακοπές, βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω απ’την υπόθεση από πέρυσι, όταν όλα ήταν δεμένα, αλλά δεν επισημοποιήθηκαν ποτέ.

Επιστροφή: 19 Ιουλίου

Ο παίκτης, αφού χρειάστηκε να παίξει δύο φιλικά με τη Βραζιλία μετά το τέλος της κανονικής περιόδου (κόντρα στη Γουινέα στο Cornellà-El Prat κι εναντίον της Σενεγάλης, στο Φάρο), έχει άδεια διακοπών μέχρι τις 19 Ιουλίου, όταν θα αρχίσουν να επιστρέφουν σταδιακά οι υπόλοιποι διεθνείς, ακριβώς για να θέσουν πορεία για τις Ηνωμένες Πολιτείες (εκείνη τη μέρα, 19 του μήνα). Οι ποδοσφαιριστές που δεν κλήθηκαν απ’τις εθνικές τους πρέπει ήδη να ιδρώνουν στο Valdebebas την ερχόμενη Δευτέρα (10 Ιουλίου). Μέχρι σήμερα, ο Βραζιλιάνος ζει ένα καλοκαίρι αντάξιο του Χόλιγουντ: με μια αποθέωση σε ένα αφιέρωμα στο Ορλάντο, μια επίσκεψη στη γενέτειρά του Ρίο ντε Τζανέιρο και δεκάδες απογεύματα με διασημότητες. Το τελευταίο, αυτό του Τζάστιν Τζέφερσον, ενός σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου που του χάρισε τη φανέλα του και μια μπάλα. Ορίστε η φωτογραφία.


Ο Βινίσιους, προς το παρόν, ξεκουράζεται. Απολαμβάνει τις τελευταίες βδομάδες των διακοπών του. Κι ανεξάρτητα απ’τα σχέδια που έχει ο σύλλογος για να ανακοινώσει την ανανέωσή του μέχρι το 2027· σχετικά μ’αυτό είναι ήρεμος. Άλλωστε είναι υπογεγραμμένο κι αυτό είναι το σημαντικό. Πριν από λίγες βδομάδες ο Κρος αστειεύτηκε με την δική του: «Λοιπόν, δεν ξέρω πότε θα την ανακοινώσουν, αλλά θα πρέπει να το κάνουν τώρα, πρέπει να πάω διακοπές!». Ήταν πιο επείγον, αφού η επέκτασή του απέτρεπε ένα επικείμενο αντίο. Αυτή του Vinícius είναι μια προσθήκη σ’αυτό που υπήρχε ήδη. Και με πρόβλεψη να μεγαλώσει τους αριθμούς του τα επόμενα χρόνια.

Πάει για θρύλος

Τα οποία είναι χρυσά και πάνε για διαμαντένια. Σε ηλικία μόλις 22 ετών, είναι ήδη ο 64ος με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του συλλόγου (225), κυνηγώντας σημαίες όπως ο Ζιντάν (227), ο Αρμπελόα (238), ο Φίγκο (245) ή ο Πούσκας (262). Έχει παίξει 15.312' επίσημα, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε μια απ’τις μεγαλύτερες εξελίξεις ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια. Στα πρώτα του χρόνια είχε τεράστια προβλήματα να σκοράρει, σε τέτοιο βαθμό που οι προπονητές δούλεψαν μαζί του για να βελτιώσουν την ηρεμία του στο γκολ. Μακριά απ’το να πτοηθεί απ’την κριτική που τον περικύκλωσε, κατέληξε να βρει τη φόρμουλα και είναι ήδη 59 τα γκολ που έχει υπογράψει με αυτό που είναι ήδη το κλαμπ της ζωής του. Σε αυτό, προσθέστε 64 ασίστ, τόσες και τόσες με προορισμό τον Μπενζεμά, σ’ότι έχει υπάρξει ένα απ’τα πιο τρομερά δίδυμα τα τελευταία χρόνια. Και μέγιστος υπεύθυνος του Δέκατου Τέταρτου. Μ’αυτό ο Vinícius κέρδισε σχεδόν τα πάντα: του έλλειπε το Κύπελλο και το πήρε στο La Cartuja. Εκεί σφράγισε ένα παλμαρέ με, επιπλέον, δύο πρωταθλήματα, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας κι ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης. Κι όλα όσα μπορούν να προστεθούν από τώρα έως το 2027. Αυτό, προς το παρόν.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.