News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ξεκινά η εποχή του Vini Jr. στη Real Madrid

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Το αντίο του Καρίμ Μπενζεμά έχει αφήσει ένα κενό στην επιθετική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης που θέλει να καλύψει ο Βραζιλιάνος. Σήμερα, πλέον στο Λος Άντζελες, επιστρέφει στη δουλειά μαζί με τους Rodrygo και Militão


Από σήμερα ο Κάρλο Αντσελότι θα’χει πια όλους τους παίκτες του για να ξεκινήσει την προετοιμασία για την έναρξη της επίσημης σεζόν. Πέντε μεταγραφές και η επιστροφή στη δουλειά των Βραζιλιάνων για να συμπληρώσουν το γκρουπ των εκλεκτών μαζί με τον Nico Paz που καλείται να γκρεμίσει πόρτες. Ανάμεσα σε όλους ξεχωρίζει φυσικά η παρουσία του Vini Jr. Ο Βραζιλιάνος, όπως θέλει να αυτοαποκαλείται από εδώ και πέρα, είναι βυθισμένος πλήρως στη διαδικασία της μεταμόρφωσης που υφίσταται τους τελευταίους μήνες και που τον έχει οδηγήσει στο να γίνει μια παγκόσμια αναφορά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Τα όριά του δεν έχουν τεθεί και το επόμενο βήμα δεν είναι άλλο απ’την ανάληψη μιας ευθύνης που προηγουμένως έπεφτε στον Καρίμ Μπενζεμά. Ο επιθετικός αισθάνεται ικανός να ενεργήσει ως ηγέτης και να’ναι η επιθετική αναφορά της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν έχει δείξει κάτι, είναι ότι δεν φοβάται την ευθύνη κι ότι δεν κρύβεται ποτέ.

Ο Βίνι Τζούνιορ δεν κρύβει ότι πρέπει να κάνει το βήμα κι ότι αυτή η δύναμη που έχει δείξει τις δύο τελευταίες σεζόν πρέπει να τον οδηγήσει στην αναρρίχηση στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Γι' αυτό, αυτή η σεζόν είναι ζωτικής σημασίας γιατί η λευκή ομάδα πρέπει να μάθει να παίζει διαφορετικά, χωρίς την παρουσία του τωρινού κατόχου της Χρυσής Μπάλας. Ξέρει ότι το επιθετικό βάρος της ομάδας πέφτει ειδικά σ’αυτόν και στον Ροντρίγκο. Η ευθύνη του αρέσει.

Συνεχής εξέλιξη

Οι αριθμοί του έχουν αυξηθεί καθώς περνάνε οι σεζόν. Τώρα ο Αντσελότι έχει βρει ένα ιδανικό οικοσύστημα για το ποδόσφαιρό του. Τώρα έχει προετοιμαστεί ώστε να συνεχίσει να εξελίσσεται και να αρχίσει πρώτα να είναι ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης και μετά να πηδήξει στον θρόνο των καλύτερων στον πλανήτη του ποδοσφαίρου. Τη σεζόν 22-23 είχε 23 γκολ και 21 ασίστ, έναντι 22 και 20 την προηγούμενη σεζόν. Κατάλληλη πρόοδος.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ξέρει ότι πρέπει να’ναι συγκεντρωμένος όταν αρχίσει να κυλά η μπάλα, αλλά αυτό στο οποίο δεν θα συναινέσει είναι η έλλειψη σεβασμού απ’τους αντιπάλους του. Θέλει να παίζει με ειρήνη και ηρεμία, ώστε να μπορέσει να δείξει όλο το ποδόσφαιρο που έχει μέσα του.

Επιπλέον, ο Vini Jr. διαπραγματεύεται αυτές τις στιγμές ένα νέο συμβόλαιο με μια εταιρεία αθλητικών ειδών, αφού αποχαιρέτησε τη Nike. Και το κάνει ήδη όντας ένα αστέρι, μια ποδοσφαιρική αναφορά, φορώντας το νούμερο 7 της Ρεάλ Μαδρίτης και το 10 της εθνικής Βραζιλίας. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αλληλέγγυα πλευρά του μέσω του Ιδρύματός του κι εκείνου του αθόρυβου έργου που κάνει στη Βραζιλία με τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού πρότζεκτ στη φαβέλα όπου γεννήθηκε.

Σήμερα επιστρέφει στη δουλειά και το ντεμπούτο του με τη λευκή ομάδα θα’ρθει στον πρώτο αγώνα προετοιμασίας, που θα παίξουν οι παίκτες του Αντσελότι τα ξημερώματα της Δευτέρας με τη Μίλαν. Έχει δουλέψει στις διακοπές και φτάνει προετοιμασμένος.

Αντσελότι, ο τέλειος δάσκαλος

Για να μαγειρέψει την αλλαγή γενιάς, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεχνά το Valdebebas για δύο βδομάδες και κατευθύνεται στο Λος Άντζελες, στη συνηθισμένη πια περίοδο σωματικής εργασίας στο πανεπιστήμιο του UCLA, σε συνδυασμό με τέσσερα παιχνίδια στη Βόρεια Αμερική, στα οποία θα συνδυαστούν ποδόσφαιρο και επιχειρήσεις. Με την άφιξή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Rodrygo, Militão και Vini Jr. θα συμμετάσχουν στις καθημερινές δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει ο Carlo Ancelotti και το επιτελείο του.

Η τρέχουσα σύνθεση του ρόστερ είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων σεζόν, όπου υπήρχε ένας φάρος που φώτιζε τους πάντες και δεν ήταν άλλος απ’τον Καρίμ Μπενζεμά, που προσαρμόζεται στη νέα του αθλητική ζωή στη Σαουδική Αραβία, κάτι που προφανώς δεν του είναι πολύ απλό. Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται να εφεύρει ξανά τον εαυτό της και γι' αυτό υπάρχει η μορφή του Ιταλού προπονητή, που ήταν ο πρώτος που εμπιστεύτηκε τυφλά αυτόν που τώρα ονομάζεται Vini Jr.

Αναμένεται μια αλλαγή συστήματος, αλλά πάντα με απόλυτη αναφορά τον Βραζιλιάνο, ανεξάρτητα απ’το τι μπορεί να’ρθει. Είναι και θα’ναι ο ποδοσφαιριστής βιτρίνα της Ρεάλ Μαδρίτης παρά τη σκιά που κρέμεται πάνω απ’τη madridista οντότητα εδώ και πολλά χρόνια και που ανταποκρίνεται στο όνομα του Kylian Mbappé.

Βλέπεις τον Βινίσιους ικανό να ηγηθεί της «νέας» Ρεάλ Μαδρίτης; Ναι, με την αποχώρηση του Μπενζεμά είναι ο ενδεδειγμένος· Πρέπει ακόμα να επιβεβαιώσει την καλή χρονιά που είχε την περασμένη σεζόν· Υπάρχουν άλλοι παίκτες μπροστά απ’αυτόν. Θα’ναι ο Vinícius ο νέος λευκός pichichi; Ναι, και θα βάλει περισσότερα από 23 γκολ· Όχι, ο Joselu θα σκοράρει περισσότερα απ’αυτόν· Ο Vini μπορεί να’ναι, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται ένα '9'.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.