News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ένα σχέδιο για τον Güler

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Του Carlos Forjanes

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ενθουσιασμένη με τον Τούρκο και του έχει συντάξει έναν οδικό χάρτη για να αποκτήσει μυϊκή μάζα. Στα 18 του, βρίσκεται ακόμα σ’ένα πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.


Το πρώτο εσωτερικό σχόλιο που έχει δημιουργήσει ο Arda Güler (18 ετών) στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν μπόρεσαν να τον δουν ζωντανά στο Valdebebas, είναι ότι η τεχνική του ποιότητα είναι εκπληκτική. Το δεύτερο, ότι πρέπει να «φτιάξει το σώμα ενός άνδρα». Ο Τούρκος, σε ηλικία 18 ετών και 4 μηνών, βρίσκεται ακόμη σε μια φάση ανάπτυξης στην οποία η σωματική του διάπλαση έχει περισσότερα χαρακτηριστικά εφήβου παρά ενήλικα. Ο σύλλογος το γνώριζε απ’τις αναφορές που συνέλεξε για την υπογραφή του, το επαλήθευσε στην ιατρική εξέταση και πρόκειται να το διορθώσει. Υπάρχει ένα σχέδιο ώστε ο Güler να αποκτήσει μυϊκή μάζα, χωρίς να χάσει την ταχύτητα και την ικανότητά του να’ναι δημιουργικός και να αυξήσει επίσης και την αντοχή του.

Η τελευταία του σεζόν στη Φενερμπαχτσέ, εκείνη της επιβεβαίωσής του ως ένα ξεχωριστό ταλέντο, ήταν επίσης ένα βαρόμετρο αυτής της τρυφερής ακόμα σωματικής διάπλασης. Απ’τα 35 παιχνίδια που έπαιξε με την οθωμανική ομάδα, τα 18 απ’αυτά ως βασικός, κατάφερε να ολοκληρώσει μόλις τα 5. Κανένα στο Γιουρόπα Λιγκ. Και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί οι ολοκληρωμένοι αγώνες ήταν ανάμεσα στην τελευταία βδομάδα του Απριλίου και στο τέλος του ανταγωνισμού στην Τουρκία. Ο Γκιουλέρ απέκτησε μέρος αυτής της ανταγωνιστικής αντοχής καθώς δούλευε όλο και περισσότερο με την επαγγελματική δομή της Φενερμπαχτσέ.


Σε αντίθεση με τον Βινίσιους και τον Ροντρίγκο, που όταν βρέθηκαν για πρώτη φορά σε μια madridista προετοιμασία, σε ηλικία 18 ετών, το έκαναν με μια σωματική διάπλαση αρκετά παρόμοια με τη σημερινή, στο τεχνικό επιτελείο εντοπίζονται ορισμένες ομοιότητες ανάμεσα στον Γκιουλέρ και σε ορισμένα απ’τα δεδομένα που πρόσφερε ο Ροντρίγκο, ένας άλλος που φόρεσε τη λευκή φανέλα μόλις ενηλικιώθηκε. Το νούμερο 11 πια της Μαδρίτης ξεκίνησε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας μια διαδικασία αύξησης του όγκου του κάτω κορμού του, του δυνατού του σημείου εκείνη την εποχή, αλλά κυρίως για τη δημιουργία ενός ισχυρού άνω κορμού. Πήρε τρία «καθαρά» μυϊκά κιλά, με ένα δομημένο σχέδιο ανάμεσα στον σύλλογο και τον προσωπικό του προπονητή φυσικής κατάστασης από παιδί, τον Μαρσέλ Ντουάρτε. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και με τον Γκιουλέρ, γιατί η ανώτερη «πανοπλία» του είναι πιο τυπική για έναν ποδοσφαιριστή υπό εκπαίδευση παρά για έναν επαγγελματία της ελίτ, αν και θα εξελιχθεί πιο προοδευτικά.


Να ταιριάξει με το ροκ εν ρολ

Αυτό η νέα μορφή άμεσου και δυναμικού ποδοσφαίρου που θέλει ο Ancelotti, μια πιο ροκ εν ρολ εκδοχή (Camavinga, Valverde, Bellingham, Vinícius, Rodrygo...) απ’αυτή που προτεινόταν με τον Kroos και τον Modric στο κουμάντο, απαιτεί να συμμετέχουν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Ο Γκιουλέρ θα’χει το πλεονέκτημα να μπορεί να κάνει, όπως και στη Φενερμπαχτσέ, μια ανάπτυξη με σταθερά βήματα και μια ωρίμανση του σώματός του χωρίς τις αυστηρότητες και τις απαιτήσεις του βασικού. Μια προσαρμογή στο τι σημαίνει η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά επίσης και στις μεθόδους του Πίντους -απ’τις οποίες υποφέρουν πραγματικές ατμομηχανές όπως ο Βαλβέρδε κι ο Μπέλιγχαμ-.

Ο Γκιουλέρ έχει αποδεχτεί την πρόκληση και γι' αυτό θυσίασε μια βδομάδα διακοπών για να είναι ένας απ’τους πρώτους που έφτασαν στο Valdebebas στην αρχή της προετοιμασίας. Μια προδιάθεση που έχει ενθουσιάσει τον Αντσελότι και τον σύλλογο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.