News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης παραδέχεται για πρώτη φορά στην ετήσια έκθεσή της το δάνειο 250 εκ. από ένα επενδυτικό ταμείο

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Εκκρεμή χρέη

Ο σύλλογος δεν υπολόγισε 122 εκατομμύρια την αντίστοιχη χρονιά, το οποίο θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη συμμόρφωση με τους κανόνες του financial fair play για απόκρυψη της προέλευσής τους


Η Ρεάλ Μαδρίτης παραδέχτηκε για πρώτη φορά στην ετήσια έκθεσή της ότι χρησιμοποιεί ένα επενδυτικό ταμείο, συγκεκριμένα την Provindence, για να βελτιώσει τη ρευστότητά της και να ενισχύσει έτσι το εύρος χορηγιών της, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Servimedia.

Το 2017, αυτό το ταμείο δάνεισε στο madrileño club το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ για να αναλάβει μια επέκταση της εμπορικής δραστηριότητας. Επιπλέον, σύμφωνα με το εξειδικευμένο μέσα για την οικονομία του αθλητισμού, 2Playbook, την τελευταία σεζόν, 2022-2023, ο σύλλογος επέστρεψε 26,59 εκατομμύρια ευρώ στην Provindence απ’τα 250 που πήρε.

Παρά το ότι ελήφθη πριν από 6 χρόνια, το ποσό έχει συμπεριληφθεί για πρώτη φορά τώρα στους οικονομικούς απολογισμούς του συλλόγου της Concha Espina. Σύμφωνα με τη μνήμη στην οποία είχε πρόσβαση το εξειδικευμένο μέσο ενημέρωσης, αυτές οι πληρωμές αποκαλούνται «πιστωτές μάρκετινγκ» και υποδεικνύουν ότι το ποσό αυτό «αντιστοιχεί στο πιστωτικό υπόλοιπο που προέρχεται από τον κοινό λογαριασμό που, σύμφωνα με τη σύμβαση, διακανονίζεται ετησίως σε μόνο μία καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο».

Το ποσό αυτής της τελευταίας σεζόν προστίθεται σε άλλα ποσά που υποδεικνύονταν ως ανεξόφλητες οφειλές σε άλλες περιόδους, αλλά όπου δεν προσδιοριζόταν η έννοια. Αυτό συνέβη τη σεζόν 17/18, όταν ο σύλλογος εισέπραξε 7,87 εκατομμύρια ευρώ. στην 18/19 που δηλώθηκαν έτσι 16,02 εκ.· στην 19/20, 13,62 εκ. και στην 20/21 με περίπου 22,76 εκ. ευρώ. Ένα σύνολο που, μεταφρασμένο σε ποσοστό, θα σήμαινε το ισοδύναμο της κάλυψης μέχρι σήμερα του 35% του χρέους που έχει συνάψει με την Provindence. Ορισμένα ποσά που, σύμφωνα με το 2Playbook, υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη «το λειτουργικό κέρδος ή τη ζημία που αντιστοιχεί στη διαχείριση των χορηγιών τους» και «υπολογίζονται σε σχέση με την ετήσια συνεισφορά» του επενδυτικού ταμείου.

Η χρήση επενδυτικών κεφαλαίων για την προώθηση και τον εκσυγχρονισμό πτυχών της Ρεάλ Μαδρίτης είναι κάτι συνηθισμένο. Υπό αυτή την έννοια, πρέπει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος έχει επίσης μια συμφωνία με την Sixth Street στην οποία, μέσω μιας νέας εταιρείας, αυτό το ταμείο θα λάβει το 30% των λειτουργικών κερδών που αποκτήθηκαν με το νέο Santiago Bernabéu για τα επόμενα 20 χρόνια και λόγω του οποίου θα λάβει περίπου 360 εκ. ευρώ. Μια κατάσταση που έρχεται σε αντίθεση με τη θέση που κράτησε με την πάροδο του χρόνου ο Florentino Pérez, να απορρίπτει αυτού του τύπου τις φόρμουλες σε άλλα φόρουμ, όπως στην περίπτωση των LALIGA Impulso και CVC. Μια συμφωνία, αυτή της διοργανώτριας του πρωταθλήματος μ’αυτό το ταμείο, η οποία περιλαμβάνει την ενίσχυση της σφαίρας επικοινωνίας και του μάρκετινγκ όλων των συλλόγων που αποτελούν μέρος της ένωσης εργοδοτών, όπως ακριβώς κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης με την Provindence.

Απ’την άλλη πλευρά, την περασμένη βδομάδα, η αγγλική εφημερίδα The Telegraph ανέφερε ότι ο σύλλογος του οποίου προεδρεύει ο Πέρεθ δεν υπολόγισε στην αντίστοιχη οικονομική σεζόν 122 εκατομμύρια, που θα αντιστοιχούσαν στο 20% των εξόδων του, γεγονός που θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη συμμόρφωση της Ρεάλ Μαδρίτης με τους κανόνες του financial fair play για δήθεν απόκρυψη της καταγωγής τους, και τα οποία χαρακτηρίζονται ως «λειτουργικά έξοδα», σύμφωνα με το αγγλικό ΜΜΕ.

Ένα ποσό που μέχρι στιγμής η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ανήκει στην προαναφερθείσα συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Providence για την πώληση των μελλοντικών εσόδων που θα προκύψουν στον τομέα του μάρκετινγκ.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.