News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Valverde αθωώνεται για την «υπόθεση Baena»

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Του Manu Sainz

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού βάζει στο αρχείο την υπόθεση και αποδέχεται τους ισχυρισμούς που παρουσιάζει η Ρεάλ Μαδρίτης. Επικρατεί η απόφαση της 4ης Ιουλίου, του Ερευνητικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης


Ο Φέντε Βαλβέρδε (25 ετών) αθωώθηκε για την «Υπόθεση Baena». Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον Ουρουγουανό παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης αφού ανέλυσε τις καταθέσεις που έλαβε τόσο από τη λευκή ομάδα, όσο και τις δηλώσεις τόσο του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, του συμπαίκτη του Álvaro Odriozola και του παίκτη της Villarreal, Álex Baena.

Να θυμίσουμε ότι ο Ουρουγουανός αντιμετώπιζε ποινή αποκλεισμού πέντε αγώνων που ζήτησε ο δικαστής της RFEF, Juan Antonio Landabarea, για φερόμενο χτύπημα στον παίκτη της Βιγιαρεάλ στο τέλος του αγώνα ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και της ομάδας της Βιγιαρεάλ τον Απρίλιο. Σύμφωνα με διάφορες δηλώσεις, στο τέλος του αγώνα και ενώ οι παίκτες της κίτρινης ομάδας πήγαιναν στο λεωφορείο, ο Βαλβέρδε μαζί με τον Οντριοθόλα περίμεναν την άφιξη διαφόρων συγγενών τους όταν ο Ουρουγουανός παίκτης φέρεται να επιτέθηκε σ’αυτόν της Βιγιαρεάλ.

Ήδη στις 4 Ιουλίου, ο λευκός σύλλογος γνώριζε ότι η υπόθεση επρόκειτο να απορριφθεί: η Αθλητική Δικαιοσύνη δεν μπορούσε να υπερισχύσει της κοινής δικαιοσύνης. Εκείνη τη μέρα, το δικαστήριο 48 της Μαδρίτης είχε διατάξει την απόρριψη της υπόθεσης επειδή «δεν δικαιολογείται δεόντως η διάπραξη του εγκλήματος που οδήγησε στη διαμόρφωση της αιτίας». Δεν υπήρχαν δηλαδή στοιχεία εναντίον του Βαλβέρδε. Η ποινή, που πρότεινε ο Landabarea, θα σήμαινε ότι ο Ουρουγουανός θα είχε χάσει τα πρώτα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος: Αθλέτικ, Αλμερία, Θέλτα, Χετάφε και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.