News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Mbappé - Real Madrid: λείπει μόνο να προσαρμόσουν το τελικό ποσό της μεταγραφής

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Ο λευκός σύλλογος έχει λάβει την τιμή που ζητά η PSG για τον επιθετικό: 250 εκατομμύρια


Τώρα ναι. Με τις λογικές επιφυλάξεις που επιβάλλουν τα προηγούμενα αυτής της ατελείωτης ιστορίας που διαρκεί 6 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε στη Μονακό, η σαπουνόπερα Mbappé έχει μπει στην τελική της ευθεία. Εδώ και λίγες μέρες στη Ρεάλ Μαδρίτης γνωρίζουν πια το ποσό με το οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν, παραιτημένη στο να χάσει το αστέρι της τη φετινή σεζόν, έχει βάλει τελικά τιμή για την πώλησή του. Πρόκειται για ένα νούμερο πολύ κοντά στα 250 εκ. ευρώ, το οποίο η μητέρα του παίκτη, Fayza Lamari, έχει κοινοποιήσει στα λευκά στελέχη και το οποίο προσπαθούν να μειώσουν γιατί ξεπερνά αυτό που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Η αίσθηση είναι ότι η έκβαση φαίνεται επιτέλους κοντινή, καθώς τώρα είναι η Μαδρίτη αυτή που μπορεί να ενεργοποιήσει τη μεταγραφή ανά πάσα στιγμή ή να την αναβάλει για την επόμενη σεζόν, όπως ήταν η αρχική της ιδέα στα τέλη Μαΐου, πριν αποφασίσει ο Μπενζεμά να πάει στην Αραβία. Αυτό είναι ένα καθοριστικό ατού αφού ο παριζιάνικος σύλλογος γνωρίζει ότι, εάν δεν μειώσει τις αξιώσεις του μέχρι τις 31 Αυγούστου και δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία, ο Mbappé είναι πρόθυμος να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και να φύγει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου του 2024 χωρίς να πάρει η Παρί ούτε ένα ευρώ.

Η PSG ζητάει 250 εκ.

Παρά τις διαρροές των τελευταίων ημερών με την προσφορά πολλών εκατομμυρίων απ’την αραβική Αλ Χιλάλ που ο παίκτης ούτε καν σκέφτηκε, στην PSG αποδέχονται ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο αφότου τον άφησαν εκτός του ταξιδιού της προετοιμασίας στην Ιαπωνία κι αυτό το μέτρο πίεσης δεν έχει φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα.

Κανείς δεν θέλει να το παραδεχτεί δημόσια, αλλά είναι εμφανές ότι μια πώληση τώρα είναι η καλύτερη λύση για όλες τις πλευρές γιατί ο Mbappé παραμένει σταθερός και εξετάζει μόνο δύο επιλογές: να συνεχίσει στην Παρί για τη χρονιά που του μένει ή να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Γι’αυτό ο Αλ Κελαϊφί προσπαθεί να αποκτήσει ένα ποσό που να του επιτρέψει να την πουλήσει ως μια επιτυχημένη επιχείρηση ενώπιον της κοινής γνώμης, έχοντας πετύχει την πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας τα 222 εκατομμύρια που πλήρωσαν οι ίδιοι στη Μπαρτσελόνα για τη ρήτρα του Νεϊμάρ το καλοκαίρι του 2017. Αν το πάρουν, θα καυχηθούν επίσης ότι το έκαναν για έναν παίκτη που έχει μόνο ένα χρόνο συμβόλαιο. Αν κι αυτό θα’ταν μόνο η μισή αλήθεια. Διότι αυτά τα 225-230 εκατομμύρια, στα οποία πιθανότατα μπορεί να κλείσει η μεταγραφή τις επόμενες μέρες, θα πρέπει να μοιραστούν ανάμεσα σε PSG και Mbappé, ως αποζημίωση στον επιθετικό ο οποίος θα παραιτηθεί απ’τα 192 εκατομμύρια μικτά που έχει συμφωνήσει να πάρει για τη σεζόν που απομένει. Αυτή η συμφωνία κατανομής έχει ήδη συμβεί ανάμεσα σε Fayza Lamari και Kia Joorabchian, του Ιρανού διαμεσολαβητή που διορίστηκε απ’το γαλλικό club για να διαπραγματευτεί με τη μητέρα του Kylian και με την Delphine Verheyden, τη δικηγόρο τους.

Μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ανά πάσα στιγμή

Οπότε αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση, μέσω μεσαζόντων και στην οποία η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε ποτέ άμεση επαφή με την PSG, βρίσκεται σε μια αναμονή και μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ανά πάσα στιγμή. Κανείς δεν θέλει να υποχωρήσει, αλλά ο χρόνος παίζει υπέρ του λευκού συλλόγου, ο οποίος περιμένει μια κλήση στην οποία η δικηγόρος ή η μητέρα θα του δώσει μια τιμή που προσαρμόζεται σ’αυτό που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.

Σε περίπτωση που αυτό το ποσό δεν τους ταιριάξει, ξέρουν ότι ο Mbappé θα αποδεχθεί να περάσει ένα χρόνο στην Παρί, συνύπαρξη που δεν θα’ταν εύκολη για τον ίδιο ούτε για την PSG, αλλά εξαιρετικά κερδοφόρα για τον παίκτη σε οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, γνωρίζει ότι πέρσι πρόδωσε την εμπιστοσύνη της Μαδρίτης κι έχει ένα ξεκάθαρο αίσθημα ότι τους απογοήτευσε. Ως εκ τούτου, μόνο 6 βδομάδες αφότου είχε ανανεώσει στις 21 Μαΐου του 2022, τους μετέφεραν ότι ο Kylian είχε μετανιώσει γι’αυτό που είχε κάνει.

Αβάσιμες κατηγορίες

Σε κάθε περίπτωση, στον λευκό σύλλογο δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν απευθείας με τον Αλ Κελαϊφί μετά την προσβολή που σήμαινε ότι ούτε καν απάντησε σε τρεις επίσημες προσφορές την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου του 2021, όταν ο παίκτης είχε μόνο ένα χρόνο στο συμβόλαιό του, όπως και τώρα.

Όσον αφορά τις κατηγορίες που έχει διαρρεύσει η PSG διασφαλίζοντας ότι η Μαδρίτη φέρεται να’χει μια συμφωνία με τον παίκτη για το 2024, η λογική υποδηλώνει ότι η συμφωνία είναι η ίδια που είχαν ήδη συμφωνήσει σε όλα τα σημεία ο σύλλογος κι ο επιθετικός τον Μάιο του περασμένου έτους, με εκκρεμότητα μόνο την υπογραφή του Μπαπέ. Η μόνη διαφορά που θα υπάρξει μ’αυτήν που μπορούν να υπογράψουν τις επόμενες μέρες είναι ότι αυτή τη φορά ο Γάλλος επιθετικός δεν θα πάρει το μπόνους μεταγραφής των 130 εκατομμυρίων που είχαν διαπραγματευτεί καθώς θα’ρχοταν ελεύθερος. Και είναι ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις οικονομικές αξιώσεις τους, αν τελικά συμβεί μια μεταγραφή, αυτή του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον πιο επιτυχημένο σύλλογο του κόσμου, που έχει αργήσει πάρα πολύ, αλλά η οποία φαίνεται πιο κοντινή από ποτέ.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.