News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bellingham δεν θα καταλαμβάνει θέση ξένου

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Βρετανός και το λευκό κλαμπ περιμένουν επιβεβαίωση από την ιρλανδική πρεσβεία


Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ δεν θα καταλαμβάνει θέση ξένου. Η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει να επιβεβαιώσει η ιρλανδική πρεσβεία ότι το διαβατήριο που εκδόθηκε στη συγκεκριμένη χώρα ισχύει για όλους τους σκοπούς για να δηλώσει ως τέτοιο τον πρώην παίκτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια διαδικασία, μια ακόμη τυπικότητα ώστε αυτή η διπλή υπηκοότητα που έχει ο μέσος να του επιτρέψει να παίζει χωρίς να καταλαμβάνει θέση ξένου, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις.

Είναι αλήθεια ότι αυτό το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει το πρόβλημα που είχε το 2022, όταν οι Βινίσιους, Μιλιτάο και Ροντρίγκο καταλάμβαναν θέση ξένου κι έκλεισαν την πόρτα σε παίκτες με αυτή την κατάσταση. Μέρες μετά το κλείσιμο των αγορών, είχαν την διπλή εθνικότητα και αποφεύχθηκαν μελλοντικά προβλήματα για το πρώτο ρόστερ του λευκού συλλόγου. Παρόλα αυτά, οι madridistas ηγέτες έχουν βρει τον τρόπο ώστε ο Bellingham να μην καταλαμβάνει θέση ξένου.

Η κίνηση βασίζεται σε μια εγκύκλιο της Ομοσπονδίας του 2011, στην οποία οι παίκτες μη κοινοτικής καταγωγής χρειάζονται μόνο ένα πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από την υποδεικνυόμενη χώρα και δείχνει ότι το διαβατήριο είναι νόμιμο.

Η Ιταλία έχει αποφασίσει να ανοίξει την πόρτα στους Βρετανούς και τους Ελβετούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους θεωρεί κανονικά κοινοτικούς. Ένα μέτρο που έχει εκπλήξει πολλές άλλες ομοσπονδίες που, από την άφιξη του Brexit και με βάση το συμβόλαιο του καθένα, σταμάτησαν να θεωρούν τους παίκτες από αυτές τις χώρες ως κοινοτικούς.

Η Ισπανική Ομοσπονδία, με το Brexit σε ισχύ, έκλεισε την πόρτα, σεβόμενη τα συμβόλαια σε ισχύ, όπως πέτυχε με τον Γκάρεθ Μπέιλ. Η διπλή υπηκοότητα του Bellingham θα διευκολύνει να αποφύγει η Ρεάλ Μαδρίτης ένα πρόβλημα στο μέλλον. Τις επόμενες μέρες θα εγγραφεί στη LaLiga πλέον με την ιδιότητα του κοινοτικού παίκτη, γι' αυτό και μέχρι τώρα δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των ενσωματώσεων.

Πιστεύεις ότι η RFEF θα’πρεπε να κάνει το ίδιο με την Ιταλική Ομοσπονδία, ώστε οι Βρετανοί και οι Ελβετοί να μην καταλαμβάνουν θέση ξένου; Ναι, το ποδόσφαιρο δεν θα’πρεπε να έχει σύνορα· Όχι. Μετά το Brexit, στην περίπτωση των Βρετανών, δεν είναι πλέον κοινοτικοί. Πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.