News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Arda Güler παραμένει στο περιθώριο 48 ώρες πριν το Clásico εναντίον της Barça

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Του Fernando S. Tavero

Στην πρώτη προπόνηση στο Ντάλας, ο Arda εργάστηκε μόνος μόλις ανέβηκε ο ρυθμός της προπόνησης. Η Μπαρτσελόνα περιπλέκεται, και πολύ. Αν κι απ’τον σύλλογο δεν τον αποκλείουν ακόμα.


Πρώτη μέρα στο Ντάλας... κι ο Arda Güler παραμένει στο περιθώριο. Το επιβλητικό AT&T Stadium άνοιγε τις πόρτες του για τους άντρες του Carlo Ancelotti και υπήρχαν δύο ξεκάθαρα κομβικά σημεία στα οποία μπορούσαν να τοποθετηθούν τα φώτα της εστίασης: Courtois και Güler. Και οι δύο είναι να κάνουν ντεμπούτο. «Ο Κουρτουά έχει μια μικρή ενόχληση και δεν έχει νόημα να τον ρισκάρουμε. Πιστεύω ότι θα παίξει στο επόμενο. Όπως κι ο Γκιουλέρ, ο οποίος θα παίξει επίσης σύντομα», σημείωνε ο Αντσελότι στη μικτή ζώνη, αφού κέρδισαν τη Γιουνάιτεντ. Αν και μερικές ερωτήσεις αργότερα το μήνυμα για τον επιτελικό μέσο ήταν λιγότερο κολακευτικό: «Αν δεν προλάβει το Clásico, θα τα καταφέρει για το παιχνίδι με τη Γιούβε». Μετά από ό,τι παρατηρήθηκε στο στάδιο των Cowboys, η ζυγαριά γέρνει περισσότερο προς την bianconera πλευρά παρά προς την azulgrana, αν κι απ’το club δεν τον αποκλείουν τελείως ακόμα. Το καλό νέο είναι ο Τίμπου, ο οποίος δούλεψε κανονικά και στοχεύει να παίξει βασικός κόντρα στη Μπαρτσελόνα (Κυριακή, 00:00).

Η αρχή της προπόνησης εγκατέστησε την αμφιβολία με τον Γκιουλέρ, αφού άρχισε με τους υπόλοιπους να κάνει λειτουργικές και κινητικές ασκήσεις σ’έναν a priori παρόμοιο ρυθμό. Ωστόσο, όταν αυξήθηκε η ένταση, κι όχι πολύ, καθώς ήταν μια προπόνηση ανάμεσα σε αποκατάσταση και δοκιμές, το ταλέντο απ’το Altindag έφυγε απ’το γκρουπ. Από’κείνη τη στιγμή, ο Arda άρχισε να δουλεύει και να συζητάει πολύ με τον José Carlos García Parrales, έναν απ’τους φυσιοθεραπευτές της λευκής ομάδας. Πρώτα ένα αργό τρέξιμο, μετά ένα χαλαρό τρέξιμο καθώς έκανε ζιγκ-ζαγκ στο γρασίδι. Και εκεί, μια χειρονομία ελπίδας. Ο Γκιουλέρ έλεγε με χειρονομίες ότι ήταν καλά.

Αμέσως μετά, ο Carletto εντάχθηκε στο ζευγάρι στη μεσαία γραμμή. Με προσοχή, ο τεχνικός παρατήρησε πώς το 24 διέσχιζε την περιφέρεια του κέντρου του γηπέδου. Κάτι όμως δεν πρέπει να πήγε καλά, γιατί μετά την κουβέντα των τριών και την αποχώρηση του Αντσελότι, ο Τούρκος διεθνής έδειχνε ότι δεν ένιωθε τελείως άνετα. Όλα πολύ λεπτά, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά. Ωστόσο, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι, χωρίς να’χει αγγίξει ακόμα τη μπάλα κανονικά, θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι ως madridista εναντίον της Μπαρτσελόνα. Φυσικά, όπως λέγαμε, ο σύλλογος τον θεωρεί ερωτηματικό κι όχι μια επιβεβαιωμένη απουσία.

Ο Βαλβέρδε, καταπονημένος

Μόλις επαληθεύτηκε ότι ο Κουρτουά ήταν σε πλήρη δυναμικότητα κι ο Γκιουλέρ ανέτοιμος, άλλοι τέσσερις madridistas δεν προπονήθηκαν σε κανονικό ρυθμό με τους συμπαίκτες τους: Βαλβέρδε, Καμαβίνγκα, Μεντί και Χοσέλου. Ο Halcón, ο οποίος έπαιξε τα 90 λεπτά με τη Μίλαν, όντας MVP, και τα τελευταία 45' κόντρα στη Γιουνάιτεντ, έμεινε στον πάγκο καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Ο Βαλβέρδε έχει μια καταπόνηση που, καταρχήν, δεν θα’πρεπε να θέσει σε κίνδυνο το Clásico. Αυτή είναι η εσωτερική αίσθηση.


Όπως ούτε και για τους Camavinga, Mendy κι έναν Joselu που έφυγε απ’το γήπεδο στην τελική ευθεία. Όλοι τους κουβαλούν μικρές και ασήμαντες ενοχλήσεις. Ωστόσο, στην προετοιμασία κυριαρχεί το μέτρο κι αν υπάρχει οποιοδήποτε είδος κινδύνου ή πάθησης δεν θα πιεστούν. Είναι στιγμή να χτίσουν και να δυναμώσουν, χωρίς όμως να παραμελήσουν μια ξεκούραση που είναι θεμελιώδης σε μαραθώνιες σεζόν σαν αυτές που αντιμετωπίζουν οι παίκτες σήμερα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.