News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο στόχος του Joselu στο νέο του ρόλο ώστε να απαλύνει τη λευκή «κατάρρευση»

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Του Joel Del Rio

Ο Ισπανός επιθετικός αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη πρόκληση ολόκληρης της καριέρας του


Η άφιξη του Χοσέλου Μάτο στη Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκε να λύνει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τη λευκή επίθεση τις τελευταίες σεζόν. Η μοναξιά του Καρίμ Μπενζεμά, που δεν είχε κανένα «συμπλήρωμα» στην επίθεση, ανάγκασε τον Γάλλο να διπλασιάσει τις προσπάθειές του και να παίξει σχεδόν τα πάντα για να προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους. Η πρόθεση του λευκού κλαμπ ήταν να’χει ένα 9 αναφορά... κι άλλο ένα που θα μπορούσε να συμπληρώσει ιδανικά τον συμπαίκτη του. Ωστόσο, η απρόσμενη αποχώρηση του Καρίμ έχει αλλάξει τον οδικό χάρτη κι έχει αναγκάσει να τεθεί ένας νέος στόχος για το τωρινό νούμερο 9 της ομάδας.

Αν και είναι προφανές ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά, οι αριθμοί μας βοηθούν να πάρουμε μια ιδέα για το τι μπορεί να προσφέρει κάθε ποδοσφαιριστής. Στοιχεία που σηματοδοτούν τις ανάγκες κάθε ομάδας και που δείχνουν την πραγματική πιθανότητα να κατακτήσει όλους τους τίτλους. Με την αποχώρηση των Μπενζεμά και Ασένσιο, η Μαδρίτη έχει χάσει 43 γκολ και 14 ασίστ... κάτι που αναγκάζει τον Κάρλο Αντσελότι να αναζητήσει επειγόντως μια λύση για την άμβλυνση της goleadora 'ξηρασίας'. Με τους Χοσέλου και Μπραίμ ανακτώνται 24 γκολ και 8 ασίστ, στοιχεία που θα αυξηθούν χάρη στην έλευση του Τζουντ Μπέλιγχαμ, τον «box to box» που εξακολουθεί να ψάχνει θέση στο σύστημα, χάρη στα 14 γκολ του και τις 7 ασίστ του. Κάνοντας τους υπολογισμούς, η Ρεάλ Μαδρίτης απέχει 5 γκολ από ένα δίδυμο που δεν θα’ναι πλέον στο Bernabéu. Η διαφορά είναι ότι για να φτάσουμε σ’αυτό το νούμερο (38 γκολ) έπρεπε να προσθέσουμε τα γκολ τριών ποδοσφαιριστών.

Ο ρόλος του Χοσέλου

Αν και το νούμερο 9 παραμένει χωρίς ιδιοκτήτη, ο Ισπανός επιθετικός είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο στο λευκό ρόστερ. Η άλλη πιο κοντινή επιλογή θα’ταν αυτή του Rodrygo, που αρέσει περισσότερο ως 10άρι ή στα άκρα, αλλά που έχει ήδη απολαύσει λεπτά σ’αυτή τη θέση. Η σεζόν του Βραζιλιάνου εξτρέμ (19 γκολ και 11 ασίστ) ήταν θεμελιώδης στη μάχη για όλους τους τίτλους και για να ξεκουραστεί ένας Μπενζεμά που δεν κατέληξε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του στο δεύτερο μέρος της σεζόν. Έτσι, ο Joselu θα πρέπει να καθιερωθεί στο νέο του ρόλο για να μετριάσει την «κατάρρευση» στην λευκή επίθεση.

Ο Ισπανός φορ, ο οποίος είχε 17 γκολ και 4 ασίστ με την Εσπανιόλ, ερχόταν για να «αφαιρέσει» λεπτά απ’τον υποτιθέμενο βασικό επιθετικό και για να φτάσει σ’έναν αριθμό γκολ που θα χρησίμευε για την επίτευξη των στόχων. Ένας πολυτελής αναπληρωματικός για του Αντσελότι, ικανός να μπει στον αγωνιστικό χώρο όταν οι αντίπαλοι στήνουν όλη την άμυνα στην περιοχή τους και να απολαύσει τη μάχη της περιοχής με τον αντίπαλό του. Γέμισμα της καρδιάς του αντιπάλου με πλάγιες σέντρες... με σκοπό να βρουν ένα 9 που έχει μια υπέροχη κεφαλιά. Εκεί είναι όπου έμπαινε, σαν μαχαίρι στο βούτυρο, το προφίλ του Χοσέλου (33 ετών).

Η «υπόθεση Μπαπέ» άλλαξε την ανάγκη του λευκού συλλόγου, ο οποίος βλέπει τώρα με καλό μάτι την ηρεμία στο μεταγραφικό παζάρι και θα την παράκαμπτε μόνο αν εμφανιζόταν μια μοναδική ευκαιρία. Η προτεραιότητα δεν είναι πλέον η υπογραφή ενός 9 και στον ορίζοντα θα’ταν η μελλοντική απόκτηση του Γάλλου σταρ, την επόμενη σεζόν. Vlahovic, Osimhen και Harry Kane είδαν το λευκό τρένο να περνάει τόσο γρήγορα που δεν κατάφεραν να ανέβουν εγκαίρως. Ο μόνος που εκμεταλλεύτηκε την καταιγίδα ήταν ο Χοσέλου, ο οποίος θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει την αποστολή που κυνηγάει πάντα τον βασικό επιθετικό του λευκού συλλόγου. Ο Ισπανός επιθετικός θα πρέπει να ξεπεράσει το ρεκόρ των γκολ του για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδιναν στο παρελθόν οι επιθετικοί που έπαιζαν στο λευκό club.

Τη σεζόν 2011/12, με την άνοδο στη Segunda, ο Joselu έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης τα 27 γκολ που του έφεραν τη μετακίνησή του στη Hoffenheim. Δεν ήταν η ελίτ του ποδοσφαίρου, αλλά το ακούραστο εργοστάσιο κατασκευής γκολ (τέχνη των επιθετικών) δεν ξεχνιέται ποτέ κι ο νέος του ρόλος είναι η καλύτερη είδηση ​​για να μάθουμε αν είναι ικανός να πετύχει τον στόχο. Επιπλέον, η πιο επαναλαμβανόμενη ερώτηση ανάμεσα στους madridistas, τους προδίδει: Κι αν αφήσουμε τον Χοσέλου να δουλέψει; Αν μπόρεσε να φτάσει τα 17 γκολ στην Εσπανιόλ, μια ομάδα που κατέληξε να υποβιβαστεί και στην οποία δεν είχε τόσες ευκαιρίες για γκολ, γιατί δεν θα μπορούσε να ηγηθεί του σκοραρίσματος της Ρεάλ Μαδρίτης; Τη λύση θα τη δώσει ο χρόνος και η εμπιστοσύνη στον ποδοσφαιριστή... που αυτή τη στιγμή είναι 'μόνος' στη λευκή επίθεση.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.