News Update :

powered by Agones.gr - livescore

José Martínez 'Pirri', νέος επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Του S. Siguero

Έπαιξε 16 σεζόν στο λευκό club: 561 παιχνίδια και 172 γκολ


Ο José Martínez 'Pirri' είναι ο νέος επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως επιβεβαίωσε επίσημα σήμερα ο σύλλογος της Μαδρίτης. Ο 77χρονος πρώην ποδοσφαιριστής των λευκών παίρνει μια κενή θέση από τον θάνατο του Amancio Amaro στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023.

Όπως ο Amancio, έτσι κι ο Pirri ήταν μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης "Ye-ye" που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1966 με μια ενδεκάδα που αποτελούταν αποκλειστικά από Ισπανούς παίκτες. Ο ceutí πρώην ποδοσφαιριστής είχε φτάσει στο Μπερναμπέου δύο χρόνια και πριν και παρέμεινε στον σύλλογο μέχρι το 1980. Συνολικά, 16 σεζόν στις οποίες έπαιξε 561 αγώνες και σημείωσε 172 γκολ, παρόλο που έπαιζε για πολλά χρόνια στη θέση του λίμπερο, μια αμυντική θέση. Ως μέσος, ξεχώρισε για τη μεγάλη του ικανότητα να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, το δυνατό του σουτ και μια ένταση που σύντομα τον έκανε έναν απ’τους αγαπημένους στις κερκίδες του Bernabéu.

Εκτός από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 1966, ο Πίρι κατέκτησε 10 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ισπανίας με τη Μαδρίτη. Επιπλέον, ήταν διεθνής με την Ισπανία σε 41 περιπτώσεις και συμμετείχε στα Μουντιάλ της Αγγλίας το 66 και της Αργεντινής το 78.

Ο Πίρι ήταν πάντα ένα παράδειγμα των αξιών του λευκού συλλόγου και, μάλιστα, ήταν ο πρώτος παίκτης που έλαβε το βραβείο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σαντιάγο Μπερναμπέου του έδωσε αυτή τη διάκριση, την υψηλότερη που δίνει το λευκό club, μετά τον τελικό του Κυπέλλου του 1968, στον οποίο ο Πίρι έπαιξε με υψηλό πυρετό και σπασμένη κλείδα απ’το 10ο λεπτό.

Μετά την αποχώρησή του απ’τη Μαδρίτη, ο Πίρι υπέγραψε στη μεξικανική Πουέμπλα. Εκεί τελείωσε τις ιατρικές του σπουδές και το 1983 εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου παρέμεινε μέχρι το 1996. Στη συνέχεια διορίστηκε τεχνικός γραμματέας του συλλόγου και, παροδικά, έγινε αθλητικός διευθυντής της οντότητας μέχρι την άφιξη του Florentino Pérez στην προεδρία.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.