News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Bellingham, το αντίθετο πρόσωπο του Bale

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Του Mario Ruiz

Η μεγάλη μεταγραφή του madridista καλοκαιριού έχει εκπλήξει τα αποδυτήρια με τον χαρακτήρα του, στους αντίποδες του Ουαλού. Δένεται με τις άλλες μεταγραφές και τους Ισπανούς...


Έχει μόνο μια βδομάδα, αλλά από ό,τι δείχνει θα μπορούσε να’ταν μια ζωή. Ο Bellingham έχει προσγειωθεί στη Μαδρίτη θέλοντας να πείσει με το ποδόσφαιρό του... και τη στάση του. Κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων βημάτων ως madridista, εκπλήσσει με το ενδιαφέρον του να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μακριά απ’το να’χει το κλασικό προφίλ ενός Βρετανού παίκτη που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, ο Bellingham έχει φτάσει στο Valdebebas πατώντας δυνατά, με μια κοντινή προσωπικότητα που δεν μοιάζει καθόλου με αυτή του τελευταίου μεγάλου σταρ που προσγειώθηκε στην Concha Espina απ’τα Νησιά: ένας Gareth Bale που δεν έδειξε ποτέ ενδιαφέρον για την εκμάθηση της γλώσσας και που «μιλούσε μόνο αγγλικά» (όπως παραδέχτηκε ο Marcelo, όταν παραδέχτηκε ότι παρά το γεγονός ότι καθόταν δίπλα του στ’αποδυτήρια, επικοινωνούσαν μόνο «μέσω χειρονομιών και χαιρετισμών»).

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Bellingham, ο οποίος παρά το μικρό διάστημα που βρίσκεται στην ισπανική πρωτεύουσα, έχει δείξει ότι η νέα γλώσσα δεν θα είναι εμπόδιο για αυτόν. Ευτυχώς, ξεκινάει με πλεονέκτημα σε σχέση με τον Ουαλό: σπούδασε ισπανικά στο σχολείο μέχρι το ένατο έτος (στην Αγγλία αντιστοιχεί σε ηλικία 13 ετών). Μια εκμάθηση γλώσσας για την οποία τον έχει συμβουλέψει ο ίδιος ο Μπέκαμ, τονίζοντας την προτεραιότητά της ενόψει μιας ευημερούσας προσαρμογής στην οντότητα του Chamartín.

Αλλά αυτό που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στον Βρετανό είναι η ευκολία του να στέκεται όρθιος στα madridista αποδυτήρια που τον έχουν υποδέχτεί με ανοιχτές αγκάλες. Πέρα απ’το ενδεχόμενο να καταφύγει σε άλλους αγγλόφωνους παίκτες, απ’την πρώτη μέρα έχει φανεί να αστειεύεται με όλους, ακόμα και με τους Ισπανούς. Ο Μπραίμ, τον οποίο ανέφερε ως τον «μικρό του αδερφό» (γραμμένο στα ισπανικά) στο Instagram, ο Ceballos ή ο Lucas, με τον οποίο μοιράστηκε μια αστεία στιγμή σε έναν απ’τους χαρακτηριστικούς και ξέφρενους madridistas κύκλους, είναι μερικοί από τους παίκτες με τους οποίους έχει φανεί πιο κοντά. Ακόμη κι ο ίδιος ο Joselu, την πρώτη του μέρα που επέστρεψε απ’τις διακοπές, ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram του με τη νέα λευκή μεταγραφή στο γυμναστήριο, δείχνοντας την καλή αρμονία ανάμεσά τους.


Η προηγούμενη εμπειρία του στη Γερμανία του έχει χρησιμεύσει ως εκμάθηση και η ωριμότητά του είναι εμφανής. Τόσο που έχει ήδη τις χειρονομίες ενός βετεράνου παίκτη. Είχε δείπνο με τον Brahim και τον Arda Güler τη μέρα πριν από την έναρξη της madridista προετοιμασίας και είχε επίσης μια αξιοθαύμαστη χειρονομία με οπαδούς από την πατρίδα του, το Μπέρμιγχαμ, όταν γιόρτασε την υπογραφή του σε ένα «pop up store» σε συνεργασία με την Adidas, όπου χάρισε φανέλες και υπέγραψε αυτόγραφα για τα παιδιά. Η Μαδρίτη έχει υπογράψει μια υπερκλάση ως ποδοσφαιριστή, αλλά επίσης κι έναν επαγγελματία με μια άψογη συμπεριφορά. Το τέλειο παράδειγμα του τι πρέπει να αντιπροσωπεύει ένας madridista, τόσο μέσα όσο κι έξω απ’αυτό...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.