News Update :

powered by Agones.gr - livescore

893 εκατομμύρια ευρώ το κόστος του νέου Bernabéu

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο ανακαινισμένος λευκός ναός φέρνει νέα έξοδα κι ο συνολικός αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται


Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συνεχίσει την εκτέλεση των εργασιών για το οικονομικό έτος 2022-23, εκτιμώντας την ολοκλήρωση του ουσιαστικού μέρους τους μέχρι το τέλος του 2023. Η εκτέλεση των εργασιών έχει γίνει σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο, καθιστώντας τες συμβατές με την διεξαγωγή των αγώνων στο Santiago Bernabéu. Το ύψος της επένδυσης που καταγράφηκε στη σεζόν 2022-23 ήταν 355 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών δαπανών που κεφαλαιοποιήθηκαν κατά την περίοδο της κατασκευής. Με αυτόν τον τρόπο η συσσωρευμένη επένδυση έως τις 30 Ιουνίου του 2023 ανέρχεται στα 893 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά το δάνειο, ολοκληρώθηκε η διάθεση του συνόλου των 800 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Η πρώτη αποπληρωμή του δανείου θα γίνει κατά τη σεζόν 2023-24, στις 30 Ιουλίου του 2023, αντιστοιχώντας σ’ένα ποσό πληρωμής 34 εκ. ευρώ.


Ένα γεγονός κλειδί που θα καθορίσει την οικονομική εξέλιξη του επόμενου οικονομικού έτους 2023-24 είναι η πρόβλεψη ότι οι εργασίες για την αναμόρφωση του γηπέδου θα ολοκληρωθούν, ουσιαστικά, στα τέλη του 2023, οπότε για λογιστικούς λόγους προβλέπεται η επένδυση να αρχίσει να λειτουργεί απ’την 1η Ιανουαρίου του 2024, με αποτέλεσμα απ’την ημερομηνία αυτή να αρχίσει να αποσβένεται η επένδυση και να σταματήσουν να κεφαλαιοποιούνται τα χρηματοοικονομικά έξοδα του δανείου του γηπέδου.

Η άλλη σημαντική επίδραση αυτής της ολοκλήρωσης των εργασιών είναι η αύξηση των εσόδων, τόσο απ’την συνηθισμένη/vip χωρητικότητα όσο κι απ’την εμπορική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων (tour, εκδηλώσεις, μπαρ και εστιατόρια, κατάστημα). Εκτιμάται ότι η αύξηση των εσόδων λόγω της πλήρους εμπορικής διαθεσιμότητας του γηπέδου θα ξεκινούσε απ’τον Ιανουάριο του 2024 και θα εξελισσόταν προοδευτικά, οπότε η αύξηση των εσόδων λόγω απ’την εκμετάλλευση του γηπέδου θα αυξηθεί.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.