News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ένας ρόμβος για να ξεκινήσει η Μαδρίτη

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η αποχώρηση του Μπενζεμά και το «overbooking» στη μεσαία γραμμή θα επιτρέψουν στον Αντσελότι να εξερευνήσει άλλες διατάξεις. Ο Μπέλιγχαμ, που ξεκινά με προσοχή, θα’ταν ο επιτελικός μέσος


Η Ρεάλ Μαδρίτης 23-24 θα’χει ελάχιστη σχέση μ’αυτή του πρόσφατου παρελθόντος. Ο Κάρλο Αντσελότι πρέπει να εφεύρει έναν νέο τρόπο παιχνιδιού. Η απουσία του Καρίμ Μπενζεμά καθορίζει τα πάντα, αφού ο Γάλλος είναι ο άξονας της madridista επίθεσης απ’το 2009. Είναι αλήθεια ότι για πολλά χρόνια τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον είχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου ο Μπενζεμά έδωσε μορφή σ’ένα δικό του στυλ παιχνιδιού, αυτό στο οποίο η συμβολή του ήταν καθοριστική για τις πολλές επιτυχίες που σημείωσε η madridista ομάδα.

Η αλλαγή είναι υποχρεωτική και περισσότερο μπροστά στην τωρινή διαμόρφωση του ρόστερ. Ο Ιταλός τεχνικός γνωρίζει ότι πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη μεσαία γραμμή και γι’αυτό προετοιμάζει, τουλάχιστον για την έναρξη της διοργάνωσης και στα παιχνίδια της προετοιμασίας, ένα σχήμα με μορφή ρόμβου. Δύο κομμάτια θα’ναι βασικά σ’αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, ξεκινώντας απ’τον άνθρωπο που τοποθετείται μπροστά απ’την άμυνα και τελειώνοντας με τον ποδοσφαιριστή που χρησιμεύει ως σύνδεσμος με τους επιθετικούς, θέσεις που μοιάζουν κρατημένες για τους Βινίσιους και Ροντρίγκο.

Η θέση του αμυντικού μέσου έχει ένα φαβορί, τουλάχιστον στα χαρτιά, που δεν είναι άλλο απ’τον Εντουάρντο Καμαβίνγκα. Ο Γάλλος θα’χει νέες λειτουργίες στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίες δεν θα’χουν καμία σχέση με την εξορία που υπέφερε στην αριστερή πλευρά την περασμένη σεζόν ως λύση μπροστά στην απουσία του Mendy για μεγάλο μέρος της χρονιάς.

Ο Tchouameni θα πρέπει να κερδίσει τη θέση που έχασε μετά το Mundial. Ο συμπατριώτης του ξεκινάει με προβάδισμα σ’αυτή την ιδιαίτερη μάχη που πρόκειται να δώσουν οι δύο Γάλλοι. Ο πρώην της Μονακό έχασε τη θέση και τα τελευταία του ματς δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Αντσελότι πιστεύει απόλυτα στον Γάλλο διεθνή και στην ανάκτηση της καλύτερης εκδοχής που έδειξε στη Ρεάλ Μαδρίτης τους πρώτους τρεις μήνες.

Η θέση του δεκαριού, αυτή του επιτελικού μέσου, μια θέση, που παρεμπιπτόντως χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο στο σημερινό ποδόσφαιρο, φαίνεται να προορίζεται για τον Bellingham, αν και με την άφιξη του Arda Güler η Real Madrid φαίνεται πως έχει βρει μια εναλλακτική στον πρώην της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Τούρκος μπορεί επίσης να παίξει και στο δεξί άκρο, ως εξτρέμ. Οι πρώτες προπονήσεις του πρώην παίκτη της Φενερμπαχτσέ έχουν πείσει τους πάντες στο Valdebebas. Καθαρό ταλέντο που του λείπει μόνο η σωματική ώθηση, αλλά στο οποίο έχουν δει ποδόσφαιρο παντού.

Παρά το ότι σ’αυτό το ξεκίνημα ο ρόμβος πρόκειται να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της λευκής ομάδας, δεν αποκλείεται να φανεί το 4-3-3 με τον Joselu ως επιθετική αναφορά. Ροντρίγκο και Βινίσιους θα’ταν οι συνοδοί του, αν και θα υπήρχε επίσης κι ο Μπραίμ σε οποιαδήποτε απ’τις θέσεις κι ο Τούρκος Γκιουλέρ ξεκινώντας απ’τα δεξιά.

Το προπονητικό επιτελείο, ελλείψει του τι μπορεί να’ρθει, αν έρθει κάτι, νιώθει χαρούμενο και ικανοποιημένο με το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή. Είναι αλήθεια ότι στο κέντρο υπάρχει συνωστισμός, αλλά ο Αντσελότι θα καταφέρει να δώσει σε όλους τη θέση και τον χώρο που θεωρεί κατάλληλο για την καλύτερη απόδοση της ομάδας.

Φροντίδα για τον Τζουντ

Η επιστροφή στον ρόμβο σημαίνει μια ματιά στο παρελθόν και την ανάκτηση μιας θέσης που φαινόταν χαμένη. Στο τωρινό ρόστερ υπάρχουν έως και τρεις παίκτες που μπορούν να κινηθούν σε αυτή τη θέση, αν και εξαρχής είναι κρατημένη για τον Jude Bellingham, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει ξεκινήσει τη σεζόν δουλεύοντας σε πιο αργό ρυθμό για να φροντίσει το γόνατο στο οποίο τραυματίστηκε στο τελευταίο μέρος της περσινής σεζόν.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.