News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Arda Güler εντυπωσιάζει ήδη: «Έχει χάρισμα»

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Του Pablo Polo

Το τουρκικό μαργαριτάρι πείθει τον Αντσελότι και εκπλήσσει στο Valdebebas με το ταλέντο του και το χαμηλό προφίλ του στις πρώτες προπονήσεις


Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε την τρίτη μέρα της προπόνησής της, την πρώτη με τη μπάλα μετά τους πρώτους σωματικούς φόρτους του Αντόνιο Πίντους. Δεν χρειάστηκε περισσότερο ώστε στα δίκτυα να γίνει viral η πρώτη λεπτομέρεια της ιδιοφυΐας του Arda Güler, ο οποίος με μια ρουλέτα τύπου Zidane ξεφορτώνεται δύο αντιπάλους και μετά νικάει τον τερματοφύλακα με ένα απαλό άγγιγμα με το αριστερό του πόδι.

Σε ηλικία μόλις 18 ετών, το αριστερό του πόδι εντυπωσιάζει όσους εργάζονται καθημερινά στο Valdebebas. Βέβαια όλοι έχουν ξεκάθαρο ότι είναι ένα μαργαριτάρι που πρέπει να προσέξουν και συμφωνούν ότι δεν πρόκειται να τρέξουν μαζί του. «Έχει τα πάντα για να γίνει αστέρι», σχολιάζουν στο Valdebebas, αλλά το προπονητικό επιτελείο έχει ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια διαδικασία ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθήσει σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης επίσης και της φυσικής κατάστασης, κι αυτό θα τον αναγκάσει να δουλέψει σκληρά, αν και φαίνεται κάτι παραπάνω από ικανός για αυτό.

Μάλιστα ο Γκιουλέρ έχει έρθει στον καλύτερο σύλλογο του κόσμου, γνωρίζοντάς το και γνωρίζοντάς τι πρέπει να κάνει ακόμα σε όλες τις πτυχές, τόσο στη σωματική ανάπτυξη, όσο και στην ποδοσφαιρική και την προσωπική, αλλά το στοίχημα του συλλόγου είναι αποφασιστικό. Θα τον περιμένουν γιατί είναι ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα, αλλά είναι ήδη σημαντικό ότι παρά τη νιότη του, τη φετινή σεζόν θα μείνει στο πρώτο ρόστερ.

Πολύ οικείος, για να τον δεις χωριστά απ’τον πατέρα του πρέπει να είσαι σχεδόν στην προπόνηση γιατί αυτές τις πρώτες μέρες είναι σχεδόν πάντα με την οικογένειά του. Έρχεται με τον πατέρα του και φεύγει μαζί του.

Πέρα όμως απ’τους οικείους του, ο Κάρλο Αντσελότι έχει ήδη πιάσει δουλειά για να νιώθει άνετα το παιδί. Στο Valdebebas έχει εκπλήξει επίσης και η σύνδεση που έχει προκύψει ανάμεσα στον μαθητή και τον δάσκαλο. Μία απ’τις ειδικότητες του Carletto είναι αναμφίβολα η ικανότητά του να κατανοεί τους παίκτες του, επίσης των νεότερων, κι ο Güler αισθάνεται άνετα και υποστηριγμένος.

Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, ήταν αρκετή μόνο μια προπόνηση με τη μπάλα για να δούμε τις λεπτομέρειες της ιδιοφυΐας του Τούρκου. «Έχει χάρισμα», σχολιάζουν επίσης μέσα στο Valdebebas, όπου ο εξτρέμ συγκρίνεται ήδη με άλλους χρυσούς αριστεροπόδαρους και κάποιοι βλέπουν κινήσεις στήριξης που θυμίζουν τον Μέσι. Όπως οι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, «κοιτάει πριν πασάρει τη μπάλα, όχι κατά τη διάρκεια», επισημαίνουν στη Ciudad της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακούγοντας και μάλλον ντροπαλός

Ο Güler βρίσκεται σ’αυτή τη διαδικασία εκμάθησης. Δεν έχει χρειαστεί χρόνος ώστε να φανεί πλήρως ο ποδοσφαιριστής, μόνο μερικές πινελιές, αλλά βλέπουν ότι είναι ένα ντροπαλό αν και αποφασιστικό αγόρι, με μερικές πρώτες χειρονομίες που έχουν εκπλήξει γιατί τον απομακρύνουν τελείως απ’το αλαζονικό αγόρι, καταβροχθισμένο απ’ότι τον περιβάλλει.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.