News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane, πόλος έλξης για τον Mbappé

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Του Agustín Martin

Το όνομα του πρώην παίκτη και πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης ακούγεται ξανά δυνατά για να συνδεθεί με το οργανόγραμμα της λευκής ομάδας. Μπορεί να’ναι μια καλή έλξη για τον Mbappé.


Όπως κάθε φινάλε της σεζόν, ο Ζινεντίν Ζιντάν (51 ετών) απόλαυσε ένα πολύ ιδιαίτερο τουρνουά ποδοσφαίρου με όλη την οικογένειά του στις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο πρώην Γάλλος ποδοσφαιριστής κοντά στη γενέτειρά του, Μασσαλία. Εκεί, περιτριγυρισμένος απ’τα παιδιά του, την οικογένεια και τους φίλους του, πέρασε μια διασκεδαστική βραδιά παίζοντας ποδόσφαιρο. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπόρεσε να κερδίσει: έχασε από έναν συνδυασμό αστέρων της Μαρσέιγ... και έγινε ακόμη και το αντικείμενο μιας ποδιάς απέναντι στον freestyler Arnaud Sean Garnier, που προκάλεσε τον θαυμασμό του κοινού. Ήταν σ’εκείνη την εκδήλωση όπου συλλέχθηκαν οι τελευταίες εντυπώσεις του γαλλικού φαινόμενου. Μερικές δηλώσεις με τις οποίες έδειχνε τη στήριξή του στην πιθανή έλευση του Αργεντινού προπονητή Μαρσέλο Γκαγιάρδο στον πάγκο της Μαρσέιγ.

Γι’αυτόν, προς το παρόν, ο δρόμος για την προπόνηση είναι κλειστός, αλλά όχι επειδή δεν θέλει: ανυπομονεί να διαχειριστεί ξανά μια ομάδα ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του πάγκου τον τσίμπησε ήδη στο παρελθόν, αλλά περιμένει ξανά τη στιγμή του. Τον Μαρσεγέζο τον έχουν διερευνήσει ομάδες για να γίνει ο προπονητής τους, αλλά η απάντησή του ήταν ένα ηχηρό «όχι»: η πρώτη και για μια ακόμη σεζόν ήταν η PSG. Για εκείνον, έναν άνδρα δυνατό και πιστό στις ιδέες του, δεν του περνάει απ’το μυαλό η υπογραφή στην παριζιάνικη ομάδα, αν και είχε αρκετούς πειρασμούς για να πει το «ναι». Η άλλη ήταν η Γιουβέντους, αλλά η λεπτή στιγμή που περνά η οντότητα του Τορίνο τον κάνει να το βλέπει με καχυποψία. Αυτή τη σεζόν την πέρασε παρακολουθώντας ποδόσφαιρο ζωντανά, τόσο στο Μπερναμπέου, όπου είναι ένας θαμώνας, όσο και ταξιδεύοντας στο Μπιλμπάο για να δει την εξέλιξη του γιου του Λούκα στην Εϊμπάρ. Η ανανέωση του Deschamps με την εθνική Γαλλίας του’χει αφήσει μια άσχημη γεύση: φιλοδοξούσε να γίνει ο νέος Γάλλος εκλέκτορας και έτσι να επιστρέψει στη δουλειά διευθύνοντας μια ομάδα, με την εξαίρεση ότι αυτήν την ομάδα θα την επέλεγε ο ίδιος.

Και σε εκείνη τη σκηνή εμφανίζεται ξανά η Ρεάλ Μαδρίτης. Του Φλορεντίνο Πέρεθ θα του άρεζε να ανακτήσει τη μορφή του Ζιντάν ώστε να βρίσκεται μέσα στο οργανόγραμμα της λευκής ομάδας. Ο λευκός πρόεδρος πιστεύει ότι μπορεί να’ναι ένας σημαντικός παίκτης για το εγγύς μέλλον, ως σύμβουλος, όπως ήταν ήδη στην σεζόν 2010-11, κι ακόμη κι ως πιθανός προπονητής αν τα πράγματα δεν πάνε καλά... Ο λόγος; Η επιρροή που συνεχίζει να’χει ο Ζιζού μέσα στο madridista ρόστερ παρά το ότι έφυγε για δεύτερη φορά απ’τον λευκό πάγκο πριν από δύο χρόνια και επίσης επιρροή εστεμμένη με την παρουσία παικτών στους οποίους η γνώμη του Μαρσεγέζου είχε βαρύτητα για τη μελλοντική τους απόκτηση, όπως οι Camavinga, Tchouameni (αν κι αυτός ήρθε όταν ήταν ήδη εκτός για ένα χρόνο), τώρα ο Bellingham, που παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα, φημολογείται ο Ryan Cherki... και ποιος ξέρει, ίσως για τον Kylian Mbappé. Η παρουσία του Zinedine μέσα στο λευκό club θα μπορούσε να’ναι ένας ακόμη πόλος έλξης ώστε ο παίκτης απ’το Bondy να καταλήξει στο Bernabéu. Όμως ο Ζιζού δεν θέλει να’ναι ένας απλός κομπάρσος, ένα κέρινο ομοίωμα. Αν επέστρεφε, θα το έκανε με εξουσίες. Με κουμάντο στη θέση του.


Παρά το ότι ο Ζιντάν κατέληξε να φύγει θυμωμένος απ’τη Μαδρίτη και με μια σκληρή επιστολή μέσω της AS, ο χρόνος έχει βάλει ξανά σε καλό δρόμο τις σχέσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ με τον Γάλλο σταρ. Μόλις ηρέμησαν τα θυελλώδη νερά που προκάλεσε εκείνη η επιστολή («Φεύγω γιατί ο σύλλογος δεν μου δείχνει την εμπιστοσύνη που χρειάζομαι»), οι σχέσεις έχουν επανέλθει αργά αλλά σταθερά στην κανονικότητα. Χωρίς να πάμε πιο πέρα, υπήρξαν τρεις λεπτομέρειες που άρεσαν πάρα πολύ στον Ζιντάν: το ταξίδι στο Παρίσι συνοδεύοντας τον Μπενζεμά για να πάρει τη Χρυσή Μπάλα τον Οκτώβριο του 2022 και η ακόλουθη τελετή στο Μπερναμπέου, στην οποία κλήθηκε επίσης να κατέβει στο χορτάρι του Κολοσσαίου της Castellana πριν απ’τον αγώνα των λευκών με τη Σεβίλλη, συνοδεύοντας τον Καρίμ, μαζί με τους Μόντριτς, Κασίγιας, Κουρτουά. Η τρίτη και τελευταία ήταν μια δήλωση του συλλόγου που υπερασπίστηκε τον Ζιντάν σε κάποιες ατυχείς κριτικές του Noël Le Graët. Είναι μικρές λεπτομέρειες, αλλά οι οποίες μακροπρόθεσμα έχουν χρησιμεύσει για να διαβρώσουν τις πιθανές μνησικακίες που θα μπορούσαν να υπάρχουν. Αυτό και η στοργή που του δείχνουν οι άνθρωποι στους δρόμους της Μαδρίτης, όπου νιώθει υποστήριξη, σεβασμό και εκτίμηση απ’όλους όσους τον συναντούν, αν και συνεχίζει να ξεφεύγει και αποφεύγει τα πλήθη.

Τώρα, καθώς ετοιμάζεται να απολαύσει τις διακοπές του με την πρώτη του εγγονή, τη Σία, κόρη του μεγαλύτερου γιου του Έντσο, το όνομα Ζιντάν συνδέεται και πάλι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σιγά σιγά, αργά, όλα επιστρέφουν στον δρόμο τους...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.