News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το σταυροδρόμι του Lunin: αν μείνει θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος τερματοφύλακας

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Του J. L. Calderón

Είτε φύγει είτε όχι, η ιδέα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι να αποκτήσει άλλον τερματοφύλακα


Ο Αντσελότι δεν υπολογίζει τον Λούνιν. Το ξέρει ο σύλλογος, ο ίδιος ο παίκτης κι ο πατέρας του και ταυτόχρονα εκπρόσωπός του. Κι ο Λούνιν δεν θέλει να φύγει. Το ξέρει ο Αντσελότι κι επίσης κι ο σύλλογος. Ο τερματοφύλακας ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2024 και επιθυμία του είναι να το εκπληρώσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πιθανό να μην τον αποτρέψει, αλλά επίσης και να κάνει ένα βήμα πίσω στο ρόστερ. Είναι το σταυροδρόμι του Λούνιν: αν δεν φύγει θα μπορούσε να μείνει... ως τρίτος τερματοφύλακας.


Ο Λούνιν δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη του Αντσελότι κι ο μεταγραφικός μηχανισμός του συλλόγου έχει ξεκινήσει για να ενισχύσει το τέρμα. Εκεί μπαίνει στη σκηνή η μορφή του Ντέιβιντ Σόρια. Ο τερματοφύλακας της Χετάφε βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης για να γίνει ο νέος συμπαίκτης του Κουρτουά. Το ιδανικό είναι να φύγει ο Λούνιν, αλλά αν δεν το κάνει θα μπορούσε να μην αποτελέσει ένα εμπόδιο ώστε ο σύλλογος να υπογράψει έναν τερματοφύλακα. Σ’αυτή την περίπτωση, ο Ουκρανός θα παρέμενε ως τρίτος τερματοφύλακας του ρόστερ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο συναγερμός χτύπησε ήδη για τον Lunin. Το προπονητικό επιτελείο θεωρούσε ότι είχε μείνει στάσιμος στην εξέλιξή του και τέθηκε ήδη στο τραπέζι η επιλογή να υπογράψει έναν τερματοφύλακα. Ο σύλλογος δεν το είδε καθαρά. Μετά από ταραγμένα χρόνια στο τέρμα, εκτιμούσε την ηρεμία που επικρατούσε με τον Ουκρανό να αποδέχεται τον ρόλο του στη σκιά του Κουρτουά και δεν ψήνονταν και να ξοδέψουν χρήματα σε μια θέση που θεωρούσαν «ελεγχόμενη». Ο Κουρτουά έπαιξε σχεδόν τα πάντα (ο Λούνιν έπαιξε μόνο δύο παιχνίδια πλέον με το πρωτάθλημα κατεκτημένο και δύο παιχνίδια στο Κύπελλο) και δεν θεωρήθηκε προτεραιότητα.

Δεν πέρασε το τεστ

Αυτή τη σεζόν ο Αντσελότι έχει υψώσει ξανά τη φωνή του επειδή τρεις τραυματισμοί του Κουρτουά τον ανάγκασαν να χρησιμοποιήσει τον Λούνιν σε 12 αγώνες. Μάλιστα, η Μαδρίτη έπαιξε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τον Ουκρανό κάτω απ’τα δοκάρια, εκτός από επτά παιχνίδια πρωταθλήματος (ένα απ’αυτά το Clásico του Μπερναμπέου), δύο στο Champions League στη φάση των ομίλων κι ένα στο Κύπελλο. Ένα τεστ για τον Λούνιν που στα μάτια του Αντσελότι δεν πέρασε. Γι’αυτό, στον σχεδιασμό των μεταγραφών για την επόμενη σεζόν, η ενίσχυση του τέρματος είναι σημαντική για τον Καρλέτο.

Η περιπέτεια του Λούνιν στη Μαδρίτη ξεκίνησε με το αριστερό απ’την άφιξή του. Ήρθε το καλοκαίρι του 2018 με «overbooking» το τέρμα: Κουρτουά, Κέιλορ, Κασίγια, Λούκα Ζιντάν κι ο ίδιος ο Λούνιν. Τότε ξεκίνησε μια διαδρομή ατυχών δανεισμών που τον κράτησαν σχεδόν ενάμιση χρόνο χωρίς να παίξει: επτά παιχνίδια στη Λεγανές και δύο στη Βαγιαδολίδ. Μόνο στην Οβιέδο βρήκε διάρκεια πριν επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη σεζόν 20-21. Έκτοτε, είναι ο δεύτερος λευκός τερματοφύλακας στη σκιά ενός Κουρτουά που δεν του έχει δώσει σχεδόν καμία ευκαιρία να παίξει.

Πρέπει η Ρεάλ Μαδρίτης να υπογράψει έναν δεύτερο τερματοφύλακα; Ναι, ο Λούνιν δεν είναι εγγύηση για την αντικατάσταση του Κουρτουά και η ομάδα χρειάζεται έναν πιο αξιόπιστο αναπληρωματικό· Όχι, ο Λούνιν εκπληρώνει τον ρόλο του και η Μαδρίτη δεν πρέπει να επενδύσει σε μια θέση που έχει καλά καλυμμένη.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.