News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Ancelotti, χωρίς περιθώριο αμφιβολιών

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Ιταλός παραμένει συγκεντρωμένος στη Μαδρίτη και δεν δίνει χώρο στην επιθυμία της Βραζιλίας να τον έχει, τουλάχιστον, μέχρι το 2024


Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Όλα ακολουθούν την πορεία τους. Ο Κάρλο Αντσελότι, από απόσταση, συνεχίζει να σκιαγραφεί την προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης κι όλη τη δουλειά ενόψει μιας σεζόν που παρουσιάζεται συναρπαστική τόσο για το λευκό club όσο και γι’αυτόν. Μπροστά, η πρόκληση να ανακτήσει τον σφυγμό για τη LaLiga και να παλέψει ξανά για το Champions League όπως έχει κάνει τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν στις οποίες έχει υπάρξει ο τεχνικός υπεύθυνος της madridista ομάδας. Το ξέρουν στη Βραζιλία και στο Valdebebas.

Η διαφορά σε σχέση με άλλα καλοκαίρια είναι ότι με την ευκαιρία αυτή, η εθνική Βραζιλίας, μέσω του προέδρου της, έχει ξεκαθαρίσει την επιθυμία να έχει τον Ιταλό ως επόμενο εκλέκτορα. Ο Αντσελότι, ανά πάσα στιγμή, έχει βάλει πρώτη την επιθυμία του να εκπληρώσει το συμβόλαιο που τον ενώνει με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2024 και δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ανά πάσα στιγμή. Κάτι που έχουν αποδεχτεί οι ηγέτες της Βραζιλίας.

Με τον Κακά ως σύνδεσμο με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF), ο Αντσελότι έχει ακούσει τις προτάσεις κι έχει καταστήσει ξεκάθαρο ανά πάσα στιγμή ότι το ταξίδι του στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να αναλάβει τη Βραζιλία δεν θα γίνει ποτέ πριν απ’το 2024. Το αίτημα έχει εισακουστεί απ’τη CBF και τον Ednaldo Rodrígues, πρόεδρο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, κι έχει συμφωνήσει να περιμένει τον Ιταλό μέχρι εκείνη την ημερομηνία, όπως ενημέρωσε η MARCA τον Μάιο.

Η CBF πιστεύει ότι η σεζόν 23-24 μπορεί να θεωρηθεί μεταβατική, παρά την παρουσία του Κόπα Αμέρικα. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, οι Βραζιλιάνοι διεθνείς, madridistas ή όχι, είναι οι πρώτοι που βλέπουν ως καλή αυτή την αναμονή ώστε ο Αντσελότι να αναλάβει τον πάγκο της πέντε φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Ούτε ο Αντσελότι προετοιμάζει την αποχώρηση απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε οι λευκοί ηγέτες τοποθετούνται μπροστά σ’αυτή την πιθανή απόφαση. Η κοινή δουλειά είναι συνεχής και η ομαλή ενημέρωση για όλες τις κινήσεις που γίνονται γύρω απ’την πρώτη madridista ομάδα. Ο προπονητής ξέρει ότι η Βραζιλία περιμένει κι αυτό δεν σημαίνει μείωση της καθημερινότητάς του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ούτε και είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένταση για το θέμα της έλευσης ή μη ενός φορ, πέρα απ’τον Χοσέλου. Φυσικά, αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε στις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν στο Valdebebas, αλλά ο Αντσελότι γνωρίζει την ποιότητα του ρόστερ κι ότι η καλοκαιρινή αγορά είναι πολύ μεγάλη. Αυτό που θα συμβεί σ’αυτήν την πτυχή δεν πρόκειται να τον αιφνιδιάσει, αλλά θα τα’χει όλα έτοιμα για την κατασκευή εναλλακτικών.

Η Βραζιλία έχει αποφασίσει να περιμένει τον Αντσελότι κι ο προπονητής έχει ξεκάθαρο ότι η προτεραιότητά του δεν είναι άλλη απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης και την εξεύρεση αυτής της απαραίτητης ισορροπίας και κατανόησης για να αναδιαμορφώσει και να δημιουργήσει μια νέα ομάδα με τον Bellingham ως αναφορά.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.