News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι συνέπειες της υπόθεσης Mbappé στη Ρεάλ Μαδρίτης και στο υπόλοιπο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Μια επιστολή με τη μορφή άρνησης ανανέωσης συμβολαίου το 2024 έχει οδηγήσει σε μια σεισμική κίνηση με πολλαπλούς μετασεισμούς με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για άλλους ποδοσφαιριστές και ομάδες


Η αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά, απρογραμμάτιστη αλλά όχι αιφνιδιαστική, όπως συνέβησαν οι σκηνές τις προηγούμενες βδομάδες, οδήγησε τους ηγέτες και τους προπονητές της Ρεάλ Μαδρίτης να αρχίσουν να κοιτάζουν τον τελικό προορισμό των καλοκαιρινών αποφάσεων σε σχέση με τις υπογραφές. Μάλιστα, στις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν στο Valdebebas, με τον Αντσελότι παρών, εμφανίστηκαν ονόματα ως πιθανές εναλλακτικές στον Μπενζεμά, θεωρώντας σίγουρη την άφιξη του Χοσέλου αντί του Μαριάνο. Η έκρηξη του Μπαπέ και το διαζύγιό του με την PSG είχε ως συνέπεια να κλείσει η πόρτα εισόδου του Μπερναμπέου. Περίεργο, αλλά έχει τη λογική του.

Όπως έχει ενημερώσει η MARCA, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε πάντα ξεκάθαρο ότι για να ξεκινήσει να σκέφτεται τον δευτεραθλητή κόσμου, όλα περνούσαν από μια υπογραφή σε μια συμφωνία την 1η Ιανουαρίου του 2024. Φυσικά, όλα αυτά πριν απ’τη σεισμική κίνηση αυτών την ημερών.

Όλα αυτά εξαιτίας των όσων συνέβησαν το 2022 κι εκείνης της ανανέωσης του συμβολαίου με την PSG. Αυτό που συνέβη τις τελευταίες μέρες γύρω απ’τον Γάλλο επιθετικό δεν έχει αλλάξει τη σκέψη του λευκού συλλόγου απέναντι στον Μπαπέ. Αν θέλει να εκπληρώσει το όνειρο που ισχυρίζεται ότι έχει να γίνει παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, θα πρέπει να υπογράψει πριν απ’την 1η Ιανουαρίου για να φτάσει στο Santiago Bernabéu την 1η Ιουλίου του 2024.

Αλλάζει η θέση των ηγετών της madridista οντότητας απέναντι στον Μπαπέ; Όχι. Τροποποιεί την προσέγγιση για την πιθανή ενίσχυση με άλλο εννιάρι; Ναι, ή τουλάχιστον παραλύει κάθε άλλη επιχείρηση πέρα απ’του Χοσέλου, ο οποίος θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες σ’αυτό που ήταν το σπίτι του ως ποδοσφαιριστής της Καστίγια. Κι έρχεται για να παίξει έναν πιο σημαντικό ρόλο από ό,τι νομίζουν πολλοί. Δεν έρχεται ως συμπλήρωμα. Ούτε καν.

Κλειστή παρένθεση

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το σκηνικό του Mbappé με τη δεδηλωμένη επιθυμία του να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την PSG κάνει τους πάντες να τεντώνουν τα αυτιά τους, τουλάχιστον σε κάποιες ομάδες της Premier League και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά, το άμεσο αποτέλεσμα στη madridista οντότητα έχει υπάρξει να κλείσει την παρένθεση σε κάθε είδους σκέψη γύρω απ’τη μορφή ενός επιθετικού. Ο Χάβερτς δεν υπήρξε ποτέ, όπως ούτε κι ο Αντεγιέμι, που αρέσει αλλά που είναι αδύνατο να σκεφτούν μια νέα επιχείρηση με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έγινε λόγος για τον Κέιν, αλλά επίσης και για την ενσωμάτωση του Γάλλου το 2024.

Γίνεται λόγος για πολλά εκατομμύρια ευρώ, για την επιθυμία της PSG να πουλήσει, για την είσοδο στη σκηνή άλλων προσκεκλημένων. Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση Μπαπέ δεν ταρακουνάει μόνο τον Γάλλο, αφού άλλοι ποδοσφαιριστές και πολλοί σύλλογοι έχουν σταματήσει απότομα, κάποιο ελπίζοντας ότι οι παίκτες τους μπορούν να κληθούν απ’το Παρίσι, άλλοι φλερτάροντας τον επιθετικό και, εν τω μεταξύ, στο Valdebebas περιμένουν. Φυσικά, στη Ντόχα βγάζουν καπνούς. Πολλοί άλλοι δεν πιστεύουν τον Μπαπέ και πιστεύουν ότι θα καταλήξει να ανανεώσει.

Η αναμονή είναι λογική και κατανοητή, όπως επίσης και το να δούμε το πώς θα λύσουν τα προβλήματά τους η PSG κι ο ίδιος ο Mbappé πριν αναλάβουν δράση, που σύμφωνα με τον οδικό χάρτη είναι η προαναφερθείσα 1η Ιανουαρίου. Η ιστορία έχει αλλάξει και τώρα αυτός που κάνει κουμάντο σ’αυτήν την ταινία ονομάζεται Florentino Pérez, ο οποίος σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει τον Joselu, τη μεγάλη ενίσχυση για την επίθεση του Ancelotti... προς το παρόν.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.