News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα έργα του Santiago Bernabéu, σε τέρμα γκάζι μέχρι τον Σεπτέμβριο

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Του Manu de Juan

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ζητήσει για άλλη μια φορά να παίξει τις πρώτες τρεις αγωνιστικές εκτός έδρας για να δώσει συνέχεια στη μεταρρύθμιση: δεν θα φιλοξενήσει ξανά αγώνες μέχρι τις 2 ή 3 Σεπτεμβρίου.


Οι εργασίες ανακαίνισης στο Santiago Bernabéu συνεχίζονται και σ’αυτό το καλοκαίρι, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στην ισπανική πρωτεύουσα, θα επιταχυνθούν για να προσπαθήσουν να φτάσουν στην ώρα τους με όλα έτοιμα για την ημερομηνία που έχει ορίσει ο σύλλογος (αν και δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη) για την επίσημη πρεμιέρα: την 14η Δεκεμβρίου, επίσημη ημερομηνία των γενεθλίων του γηπέδου (εγκαινιάστηκε εκείνη τη μέρα το 1947). Και, όπως κάνει από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ζητήσει απ’τη Λίγκα να’ναι οι πρώτες τρεις αγωνιστικές της λευκής ομάδας εκτός έδρας για να επιτρέψει στην κατασκευαστική εταιρεία να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτόν τον χρόνο που έχει μέσα στο καλοκαίρι, λαμβάνοντας υπόψη ότι αργότερα, κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι εργασίες χαρακτηρίζονται πολύ απ’την ανάγκη συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης των μηχανημάτων και των ικριωμάτων, ώστε το γήπεδο να μπορεί να δέχεται κόσμο για τους εντός έδρας αγώνες της Μαδρίτης.

Η κλήρωση για το ημερολόγιο της Liga θα γίνει αυτή την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, και η Μαδρίτη γνωρίζει ήδη πως, ό,τι και να συμβεί, θα παίξει τις πρώτες τρεις αγωνιστικές εκτός έδρας. Σε άλλες σεζόν, το αίτημα αυτό της επέτρεπε επίσης να συνδεθεί με την πρώτη διακοπή των εθνικών στη σεζόν, με την οποία το Bernabéu έμενε χωρίς παιχνίδια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Σ’αυτή την περίπτωση δεν θα γίνει έτσι: θα αποφύγουν να παίξουν στο σπίτι την πρώτη αγωνιστική (11, 12 και 13 Αυγούστου), τη δεύτερη (18, 19 και 20 Αυγούστου) και την τρίτη (25, 26 και 27 Αυγούστου), αλλά όχι και την τέταρτη, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Οι διεθνείς θα πάνε στις εθνικές τους μετά από εκείνη την αγωνιστική.

Αλλά αυτό δίνει στη Μαδρίτη τουλάχιστον ένα περιθώριο μεγαλύτερο από δύο ολόκληρους μήνες ώστε να μπορέσει να εργαστεί σε ό,τι απομένει να τελειώσει στο γήπεδο. Αρχικά, η ημερομηνία παράδοσης του έργου είχε οριστεί για τον Οκτώβριο του 2022, αλλά εκείνες οι προβλέψεις ήταν πολύ αισιόδοξες, και ακόμη περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει το έργο: πρώτον, την πανδημία, με την οικονομική και εργασιακή διακοπή που προκάλεσε· και μετά, τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει περιορίσει και ακριβαίνει πολύ την πρόσβαση σε πρώτες ύλες, ειδικά στον χάλυβα, αφού η Ουκρανία είναι ένας απ’τους κύριους παραγωγούς του κράματος παγκοσμίως.

Το υπόγειο του Bernabéu

Ενώ το γήπεδο καλυπτόταν με τα ατσάλινες λάμες (οι οποίες έχουν αποδειχθεί πολύ απομακρυσμένες μεταξύ τους για τα γούστα του συλλόγου· διορθώνονται για να μειωθεί το κενό ανάμεσά τους), έχει κλείσει το κάλυμμα και έχει τοποθετηθεί η αναδιπλούμενη οροφή έτσι ότι η Μαδρίτη θα μπορεί να την κλείνει κατά βούληση για να εμποδίζει τις κακές καιρικές συνθήκες να επηρεάζουν την εξέλιξη αυτού που συμβαίνει στο εσωτερικό. Κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο: η ιδέα της Μαδρίτης είναι το Bernabéu να καταλήξει να γίνει το επίκεντρο σημαντικών event στη Μαδρίτη, εκτοπίζοντας απ’αυτή τη θέση χώρους όπως το IFEMA, το Wizink Center ή το Palacio de Vistalegre. Στα πλάνα του λευκού συλλόγου θέλουν να φτάσουν τις 300 μέρες δραστηριότητας του γηπέδου μέσα στον χρόνο.


Για αυτό, είναι θεμελιώδες το έργο του υπογείου, δηλαδή το υπέδαφος που δημιουργείται για να αποθηκεύεται τμηματικά το γρασίδι του Μπερναμπέου, έτσι ώστε τα διάφορα event (αυτό το απόγευμα ανακοινώθηκε ήδη η πρώτη συναυλία στο Νέο Μπερναμπέου, με την Τέιλορ Σουίφτ στις 30 Μαΐου του 2024) που θα γίνονται στο Μπερναμπέου να μην επηρεάζουν την καλή κατάσταση του χόρτου. Κάτι εξτρά στην μεταρρύθμιση μ’ένα εκτιμώμενο κόστος άλλα 225 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προστίθενται στα 575 εκατομμύρια που ζήτησε για όλο το μεταρρυθμιστικό έργο του Bernabéu. Ένα δάνειο που αρχίζει να αποπληρώνεται φέτος το καλοκαίρι και μέχρι το 2049.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.