News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Santiago Bernabéu, πάλι σε «ερείπια», μπαίνει στην τελική ευθεία: το ανασυρόμενο γρασίδι κινείται ήδη!

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Του J. Ι. García-Ochoa

Το γήπεδο αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες του έργου, που ξεκίνησε το 2019


Ούτε η παρουσίαση του Kylian Mbappé δεν μπορούσε να γίνει στο γήπεδο του Santiago Bernabéu. Δεν υπάρχουν θαύματα ή τρόπος να προετοιμαστεί το στάδιο για μια εκδήλωση τους επόμενους τρεις μήνες, στους οποίους η madridista έδρα θα’ναι ερμητικά κλεισμένη για να τελειώσει το μεγάλο έργο της, που ξεκίνησε το 2019 και βρίσκεται μπροστά στην τελική του ευθεία. Υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τις προθεσμίες ολοκλήρωσης, με τον Δεκέμβριο του 2023 να είναι η πιο πιθανή ημερομηνία, αν και τον Σεπτέμβριο το νέο Santiago Bernabéu θα είναι πρακτικά έτοιμο.

Για την επίτευξη του στόχου, οι επόμενοι μήνες χωρίς διοργανώσεις είναι ζωτικής σημασίας. Και δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στην τρέχουσα κατάσταση των εργασιών για να συνειδητοποιήσετε την επιτάχυνση που σημειώνεται από τη λήξη της LaLiga στις 4 Ιουνίου. Μόλις πριν από 12 μέρες! Είναι αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι μέσα σε λιγότερο από δύο βδομάδες ολόκληρο το γήπεδο έχει ξηλωθεί ξανά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 100 διαφορετικές γραμμές δράσης, με περισσότερους από 700 εργαζόμενους να εργάζονται καθημερινά. Δεν υπάρχει ξεκούραση. Ούτε εντός ούτε εκτός γηπέδου.


ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ BOWL

Μέσα στο γήπεδο, η MARCA είδε πώς συνεχίζει να δοκιμάζεται το σύστημα ανασυρόμενου χόρτου. Οι έξι πλάκες που μεταφέρουν τον αγωνιστικό χώρο μπαίνουν και βγαίνουν πια από τη σπηλιά του θερμοκηπίου, κυκλοφορόντας στις ράγες που είναι ορατές όταν το χόρτο μπαίνει στο υπόγειο. Το σύστημα λειτουργεί και μένει το πιο σημαντικό, να βρουν τον τρόπο ώστε το χόρτο να φαίνεται τέλειο όλο το χρόνο. Αναμένεται  το υπερσύγχρονο θερμοκήπιο που υπάρχει στο υπόγειο να βάλει τέλος στα προβλήματα.

Αφαιρούνται επίσης όλα τα καθίσματα για να τοποθετηθούν τα νέα και οριστικά. Εκεί οι οπαδοί θα παρατηρήσουν μια μεγάλη αλλαγή όταν επιστρέψουν στο ποδόσφαιρο τον Σεπτέμβριο, αφού το χρώμα αλλάζει μετά από περισσότερα από 30 χρόνια. Θα είναι βαθύ μπλε, πολύ πιο σκούρο από αυτό που ήταν μέχρι τώρα. Αλλάζει επίσης το χρώμα των διαδρόμων: από πορτοκαλί σε γκρι. Η κερκίδα του νότιου πετάλου αρχίζει επίσης να ανακατασκευάζεται.


Γίνονται επίσης εργασίες για την εγκατάσταση του νέου video wall 360. Αυτή τη στιγμή, οι εργασίες επικεντρώνονται στις σκαλωσιές που κατεβαίνουν από την κορυφή της οροφής. Άλλο ένα μηχανολογικό έργο. Το led που θα κάνει το γύρο ολόκληρου του δακτυλίου του πρώτου διαζώματος γίνεται επίσης πραγματικότητα, με περίπου το 60% ήδη εγκατεστημένο.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει στις γκαλερί, σε κάποιους VIP χώρους, στον χώρο του εστιατορίου...


ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στο δρόμο, μια απ’τα ίδια. Αδύνατον να κινείσαι χωρίς να πηδάς χαρακώματα. Το περίβλημα από ατσάλι είναι σχεδόν τελειωμένο, αλλά μένει ολοκληρωθεί η περιοχή που καλύπτει το skywalk, το κάτω μέρος και την οροφή, η οποία είναι ορατή μόνο από ψηλά.

Οι εργασίες επιταχύνονται επίσης στην περιοχή της Plaza de los Sagrados Corazones, όπου πριν ήταν η Γωνιά του Bernabéu και η οποία θα μείνει πλέον ως ένας μεγάλος πεζόδρομος. Τα λεωφορεία έμπαιναν ήδη από’κει αυτή τη σεζόν, αλλά μένει ακόμη πολλή δουλειά προσαρμογής.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.