News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Pirri, Επίτιμος Πρόεδρος

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Του Tomás Roncero, αρχισυντάκτη της As

Ο θρυλικός λευκός παίκτης θα ονομαστεί διάδοχος του Amancio στην επόμενη Ετήσια Συνέλευση. Ο ceutí εργάζεται εδώ και λίγους μήνες στη δραστηριότητα του συλλόγου.


Στις 21 Φεβρουαρίου άφηνε για πάντα αυτόν τον κόσμο ο Amancio Amaro, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στη madridista ιστορία, που κατείχε τη θέση του Επίτιμου Προέδρου (ανακηρύχθηκε από τη Συνέλευση των Μελών στις 2 Οκτωβρίου TOY 2022) μέχρι το θάνατό του. Την ίδια μέρα, η ομάδα του Αντσελότι του απέτισε τον καλύτερο δυνατό μεταθανάτιο φόρο τιμής κερδίζοντας τη Λίβερπουλ του Κλοπ στο μυθικό Άνφιλντ με μια αξέχαστη νίκη (2-5).

Έκτοτε, η Επίτιμη Προεδρία έχει παραμείνει κενή εν αναμονή της ετήσιας συνέλευσης των αντιπροσώπων των μελών που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου. Αλλά το όνομα βρίσκεται ήδη στο τραπέζι του Florentino Pérez και η ομοφωνία στην διοίκηση είναι πλήρης για τον κληρονόμο του Amancio. Θα είναι ο José Martínez, Pirri. Ο 78χρονος ceutí ήταν ένας από τους μεγάλους εκείνης της ομάδας της Μαδρίτης Ye-Yé που κατέκτησε το έκτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στις Βρυξέλλες (5-11-1966), με έντεκα Ισπανούς εναντίον της Παρτιζάν (2-1, Serena και Amancio).


Ο Πίρι ήταν το επτά πνεύμονας εκείνης της ομάδας που κατάφερε να κάνει επαναφορά μετά την αποχώρηση του Ντι Στέφανο, το 1964, και την αναπόφευκτη πτώση λόγω των ετών του Πούσκας και του Πέπε Σανταμαρία.

Ο ceutí έπαιξε στη Μαδρίτη από το 1964 έως το 1980, φτάνοντας από τη Γρανάδα για μόλις 250 πεσέτες και έκανε το ντεμπούτο του σε ένα Clásico εναντίον της Μπάρτσα στο Μπερναμπέου, με νίκη των Λευκών με 4-1. Ο Πίρι έπαιξε 561 παιχνίδια για τη Μαδρίτη, σημειώνοντας 172 γκολ, παρόλο που δεν έπαιζε ως επιθετικός. Έπαιξε σε έναν τελικό Κυπέλλου με σπασμένη κλείδα, γεγονός που του επέτρεψε να λάβει το βραβείο της Μαδρίτης, που απονεμήθηκε από το Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Ο Πίρι είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων από τις 8 Απριλίου, αντικαθιστώντας τον Αμάνθιο. Μετά το καλοκαίρι θα είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Μαδρίτης. Περισσότερο από άξιο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.