News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Modric αντιστέκεται στην πρόταση της Αραβίας

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Του Santiago Siguero

Η ιδέα του παραμένει να συνεχίσει στα λευκά παρά την πρόταση περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν


Ο Λούκα Μόντριτς αποσυνδέεται αυτές τις μέρες απ’τα νέα της Ρεάλ Μαδρίτης στην κροατική συγκέντρωση πριν τον ημιτελικό του Nations League με την Ολλανδία (Τετάρτη, στις 21:45). Η ιδέα του είναι να παίξει την επόμενη σεζόν στη Μαδρίτη, τον σύλλογο όπου ονειρευόταν πάντα να αποσυρθεί. Παρά το ότι απ’τη Σαουδική Αραβία επιμένουν στην υπογραφή του.

Η προσφορά είναι τεράστια. Στην αραβική χώρα γίνεται λόγος για περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ απ’την Αλ-Αχλί Τζέντα, έναν απ’τους συλλόγους με τη μεγαλύτερη παράδοση στην Premier League της Σαουδικής Αραβίας. Ποσό που πολλαπλασιάζει επί επτά το μισθό που λαμβάνει στη Μαδρίτη, στην οποία είναι ένας απ’τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες.

Στα 37 του, ο Μόντριτς έχει ξεκάθαρη την ιδέα του να συνεχίσει άλλον έναν χρόνο στη Μαδρίτη, για να εκπληρώσει ένα παλιό όνειρο. Θέλει να αφήσει το ποδόσφαιρο της ελίτ στον σύλλογο όπου έχει κερδίσει πέντε Champions League και να απολαύσει το Νέο Bernabéu από πρώτο χέρι. Όμως η προσφορά απ’την Αραβία είναι απ’αυτές που θα’καναν τον καθένα να αμφιβάλλει.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα ο Μόντριτς αντιστέκεται στην «πίεση» του αραβικού ποδοσφαίρου, που τροφοδοτείται από μια ένεση κεφαλαίων, που φαίνεται ατελείωτη, απ’την κυβέρνηση της χώρας, η οποία θέλει πάση θυσία να ενισχύσει την εθνική της Λίγκα και να πάρει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, ακολουθώντας τα βήματα του Κατάρ, ένας απ’τους κύριους περιφερειακούς αντιπάλους της.

Το «όχι» του Μέσι

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν έχουν καταφέρει να χωνέψουν το «όχι» του Λέο Μέσι και την αποχώρησή του στο MLS και γι’αυτό τα δίνουν όλα, με τη μορφή μισθών εκτός αγοράς, για να προσελκύσουν τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ένα μονοπάτι που άνοιξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο ακολούθησε αργότερα κι ο Μπενζεμά και το οποίο οι Σαουδάραβες ηγέτες είναι μακριά απ’το να εγκαταλείψουν μετά την αποχώρηση του Μέσι στην Αμερικανική Λίγκα. Μάλλον το εντελώς αντίθετο.

Η ιδέα του παίκτη είναι να ολοκληρώσει τη σεζόν 22-23 με την Κροατία, την οποία ελπίζει να οδηγήσει στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας της στο σχεδόν νεογέννητο Nations League. Στη συνέχεια, γύρω στις 20 Ιουνίου, ο Λούκα θα επιστρέψει στη Μαδρίτη, αρχικά για να επισημοποιήσει τις διαδικασίες για τη 12η σεζόν του στο σύλλογο του Bernabéu. Απομένει μόλις μια βδομάδα ώστε το λευκό '10' να συνεχίσει να αντιστέκεται στα τραγούδια των σειρήνων που έρχονται απ’την Αραβία.

Πού θα παίξει ο Μόντριτς την επόμενη σεζόν; Στη Ρεάλ Μαδρίτης, θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του· Θα πάει στην Αραβία, είναι πολλά τα λεφτά

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.