News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Νούμερο 7: άλλο ένα βήμα μπροστά για τον Vinícius

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Του J. Ι. García-Ochoa

Ο Βραζιλιάνος ζήτησε απ’τον σύλλογο να πάρει τον πιο μυθικό αριθμό στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης


Τα στοιχήματα έφερναν τον Vinícius με το 11 την επόμενη σεζόν. Και υπάρχουν ακόμη και εκείνοι που τόνιζαν ότι θα μπορούσε να αντέξει για άλλη μια χρονιά με το 20 για να κληρονομήσει το 10 του Λούκα Μόντριτς, που φοράει το πιο μυθικό νούμερο στη Βραζιλία, αυτό του Πελέ. Όμως ο Βραζιλιάνος είχε μια άλλη ιδέα στο κεφάλι του, που εκτελέστηκε μόλις επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του Αζάρ και επιβεβαιώθηκε λίγα λεπτά πριν την παρουσίαση του Φραν Γκαρθία. «Θέλω το νούμερο 7 του Κριστιάνο, του Μπουτραγκένιο και του Ραούλ», είπε ο Βινίσιους στους ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την ιδέα. Ο ποδοσφαιριστής που πουλάει τις περισσότερες φανέλες, με το πιο μυθικό νούμερο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Το τέλειο ζευγάρι.

Ο Βινίσιους έχει φορέσει το νούμερο 20 τις τελευταίες δύο σεζόν, το νούμερο με το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Φλαμένγκο. Μια προσωπική απόφαση για να θυμάται την προέλευσή του. Και το επόμενο βήμα φαινόταν ότι θα μπορούσε να’ναι το νούμερο 11, αυτό που έχει στην ομάδα της Βραζιλίας. Όμως ο Βίνι γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία έχει απολαύσει απ’το πρώτο λεπτό της άφιξής του, και είχε πάντα ξεκάθαρο ότι ήθελε να φορέσει το 7. Ένας ακόμη τρόπος να τιμήσει την ιστορία του λευκού συλλόγου και να κάνει ένα βήμα μπροστά. Το 7 στη Μαδρίτη είναι μεγάλη κουβέντα.


Από τότε που έφυγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο σημαντικότερος αριθμός στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης είχε χάσει βαρύτητα. Πρώτα τον πήρε ο Μαριάνο, το οποίο πήγε όπως πήγε. Και μετά το κληρονόμησε ο Αζάρ λόγω της επιταγής του συλλόγου, που το πήρε απ’τον επιθετικό. Ούτε ο Βέλγος έχει τιμήσει τον αριθμό των Κοπά, Χουανίτο, Αμάνθιο, Μπουτραγκένιο, Ραούλ ή Κριστιάνο όπως του άξιζε. Τώρα με τον Βίνι φαίνεται πως είναι και πάλι σε καλά χέρια. Γιατί ο Βινίσιους είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικός παίκτης και η μορφή του αρχίζει να ξεπερνάει αυτό που κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Παρακολουθώντας όλα όσα συμβαίνουν στη Μαδρίτη, είναι πάντα ο πρώτος που επευφημεί την Castilla, τη γυναικεία ομάδα ή την ομάδα μπάσκετ. «Είναι καθαρή Ρεάλ Μαδρίτης», επισημαίνουν απ’τον σύλλογο.


Απ’τον Κόπα στον Βινίσιους

Ήταν ο Ρέιμοντ Κοπά, μέλος μιας απ’τις πιο θεαματικές επιθέσεις που είχε η λευκή ομάδα στην ιστορία της μαζί με τους Ντι Στέφανο, Χέντο, Ρίαλ και Πούσκας, ο πρώτος που τίμησε το 7. Κατακτητής τριών Κυπέλλων Ευρώπης (57, 58 και 59), ο Γάλλος επιθετικός έπρεπε να αλλάξει θέση όταν έφτασε στη λευκή ομάδα, ώστε ο Ντι Στέφανο, ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας, να συνεχίσει να καταλαμβάνει τη θέση του στο γήπεδο. Τραβήχτηκε στην πλευρά και πήρε το 7.

Μετά θα’ταν ο Amancio που θα κληρονομούσε αυτόν τον αριθμό, καθιστώντας τον μυθικό, αν κι όχι εξ αρχής. Άρχισε να παίζει με το 2, αλλά αμέσως άρχισε να κάνει διαβολιές με το '7'. Με το παρατσούκλι El Brujo για την ικανότητά του να ντριμπλάρει, έκανε το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση κόντρα στην Άντερλεχτ (3-3 στο Santiago Bernabéu) και στη LaLiga κόντρα στη Μπέτις, μ’ένα αποτέλεσμα 2-5 υπέρ της Μαδρίτης. Ο gallego έφτασε στη Μαδρίτη τη σεζόν 62/63 κι έφυγε απ’τον σύλλογο στο τέλος του 75/76, έπαιξε 344 παιχνίδια και σημείωσε 119 γκολ, σχεδόν όλα με το 7 στην πλάτη. Αποσύρθηκε το 1976.

Μετά τον Amancio, ήταν ο Juanito που πήρε το νούμερο 7 για μια δεκαετία. Ο παίκτης, ένας έξυπνος, επιδέξιος, διαισθητικός και γρήγορος εξτρέμ όσο λίγοι, κέρδισε τη στοργή του Bernabéu για την αφοσίωσή του και το όνομά του εξακολουθούν να το φωνάζουν στο γήπεδο σήμερα όταν έρχεται το 7ο λεπτό του αγώνα. Έπαιξε 284 ματς για τους λευκούς και σημείωσε 75 γκολ.


Οι σκόρερ με το 7

Ο Butragueño, ο παίκτης που έδωσε το όνομά του στην Quinta και οδήγησε την καλύτερη γενιά Ισπανών ποδοσφαιριστών στην ιστορία του συλλόγου, φορούσε επίσης το νούμερο '7' σε όλη την καριέρα του. Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που ξεχώριζε για την ηρεμία του μέσα στην περιοχή και τη ντρίμπλα και τα τελείωμά του. «Ήταν ικανός να σταματάει τον χρόνο στην περιοχή», έλεγε ο Amancio Amaro γι' αυτόν. Σκόραρε 171 γκολ σε συνολικά 463 αγώνες που έπαιξε, καθώς επίσης κέρδισε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, μεταξύ άλλων τίτλων.

Ο Raúl González κληρονόμησε το 7 απ’τον Butragueño αφού φόρεσε το 17 κατά την πρώτη του σεζόν. Με τον Ραούλ, το νούμερο 7 έμεινε στα χέρια ενός μύθου, ο παίκτης που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης: 741 αγώνες.

Ο Ραούλ έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 29 Οκτωβρίου του 1994 κι έφυγε απ’τη Μαδρίτη το 2009, έχοντας μετατραπεί στο μυθικό 7 και στον αιώνιο αρχηγό. Τρία Κύπελλα Ευρώπης κοσμούν ένα θεαματικό παλμαρέ με 16 τίτλους. Τώρα προπονεί την Καστίγια.

Ο CR7 ήταν CR9 για μία σεζόν, λόγω της παρουσίας του Ραούλ στην ομάδα τη σεζόν 2009-2010. Όμως το 2010 κληρονόμησε τον αριθμό «7» και με αυτή τη φανέλα έσπασε όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος στην ιστορία του συλλόγου, αφήνοντας τα νούμερά του στα 451 γκολ σε 450 επίσημους αγώνες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, μια τεράστια σημαία με τον αριθμό 7 κυριαρχούσε στο νότιο πέταλο προς τιμήν του.

Μετά απ’αυτόν, έφτασαν ο Μαριάνο και ο Αζάρ, που δεν έχουν δώσει λάμψη στον θρύλο του 7 στη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα το παίρνει ο Βίνι, που είναι πιθανόν να κάνει τη σημαία με το 7 να επιστρέψει στο Νότιο Πέταλο του Bernabéu.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.