News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο εκατομμυριούχος λογαριασμός της Μαδρίτης για να υπογράψει τον Mbappé αυτό το καλοκαίρι

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Του Pablo Polo

Ο επιθετικός θα’πρεπε να απαρνηθεί πολλά χρήματα αυτό το καλοκαίρι, να εισπράξει μέρος των αμοιβών του απ’τη σεζόν 23-24 της PSG ή να δεχτεί το Κατάρ μια πολύ χαμηλή πώληση για να κάνει την επιχείρηση βιώσιμη


Ο Kylian Mbappé έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θέλει να εκπληρώσει το έτος του συμβολαίου που του απομένει στην PSG και να μην εκτελέσει το έτος του προαιρετικού του συμβολαίου πριν απ’τις 31 Ιουλίου, όταν και λήγει η προθεσμία. Ο επιθετικός της PSG ξέρει ότι από οικονομικής άποψης είναι η καλύτερή του απόφαση. Επιπλέον, πηγαίνοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι, εκτός κι αν η PSG υποχωρήσει στις αξιώσεις της και της παρουσιάσει ο λευκός σύλλογος μια στρατοσφαιρική προσφορά, θα σημάνει να χάσει χρήματα γιατί σημαίνει να απαρνηθεί ένα συμβόλαιο με το Κατάρ που είναι δύσκολο να ματσαριστεί.

Αρχικά, ο Mbappé παίρνει μισθό 70 εκατομμύρια μικτά ανά σεζόν (35 με 40 καθαρά), καθώς, όπως ανέφερε στο παρελθόν η MARCA, δεν μπορεί να λάβει το φορολογικό όφελος για τους αλλοδαπούς (régime d'impatriation) και σ’αυτό το ποσό πρέπει να προσθέσουμε δύο μπόνους ανά σεζόν: 60 μικτά απ’το μπόνους υπογραφής που εισπράττει τον Ιούλιο κι άλλα 60 μικτά απ’το μπόνους αφοσίωσης που παίρνει αρχικά τον Σεπτέμβριο, στο κλείσιμο της καλοκαιρινής αγοράς. Συνολικά, άλλα 120, που είναι περίπου 65 καθαρά. Εν ολίγοις, ο Kylian παίρνει περίπου 100 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν που στην PSG βγαίνουν περίπου 200 μικτά στο τέλος κάθε έτους στις 31 Ιουνίου. Σε τρία χρόνια, εάν ο παίκτης εκτελούσε την προαιρετική χρονιά, ο γαλλικός σύλλογος θα’πρεπε να πληρώσει περίπου 600 εκατομμύρια. Είναι φυσιολογικό να πιέζει ο Μακρόν ώστε να μείνει ο Kylian επειδή η PSG συνεισφέρει μια περιουσία στα δημόσια ταμεία ανάμεσα στις διάσημες γαλλικές κοινωνικές επιβαρύνσεις και τους υπόλοιπους φόρους. Μάλιστα, ο σύλλογος κατήγγειλε πάντα στην UEFA το μειονέκτημα που έχει όταν πληρώνει τους παίκτες του σε σχέση με την ισπανική ή την αγγλική Λίγκα.

Μια περίπλοκη μεταγραφή

Εάν ο Mbappé συμφωνούσε να φύγει αυτό το καλοκαίρι, θα εγκατέλειπε το δεύτερο έτος του συμβολαίου του και είναι πολύ σαφές ότι η Μαδρίτη δεν πρόκειται να του καταβάλει αυτό το ποσό ανά σεζόν. Το πρόβλημα είναι ότι ούτε ο Kylian θα μπορούσε να εισπράξει μπόνους μεταγραφής αφού δεν φεύγει ελεύθερος και είναι ένα ποσό που έρχεται να συμπληρώσει τον μισθό του. Η Μαδρίτη, για παράδειγμα, του πρόσφερε 25 εκατομμύρια καθαρά πέρυσι συν ένα μπόνους υπογραφής 130, αλλά δεν υπήρχε ποσό μεταγραφής να πληρώσει επειδή έμενε ελεύθερος.

Ως εκ τούτου, είναι επίσης πρακτικά αδύνατο για τη Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίσει αυτή την επιχείρηση εάν ο Mbappé θέσει ως προϋπόθεση να μην χάσει χρήματα και η PSG της ζητήσει για τη μεταγραφή να ανακτήσει τουλάχιστον την επένδυση σε μισθό απ’αυτήν την τελευταία σεζόν, περίπου 200 εκατομμύρια μικτά. Οι λευκοί θα’πρεπε να πληρώσουν 400 εκατομμύρια ανάμεσα σε μισθό για την πρώτη σεζόν και τη μεταγραφή, κάτι ανέφικτο.

Η μόνη επιλογή: πολύ χαμηλό ποσό μεταγραφής και πληρωμή του στην PSG την επόμενη σεζόν

Ο χρόνος είναι υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Μπαπέ. Ο μόνος τρόπος για να γίνει εφικτή μια μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι είναι, απ’τη μια πλευρά, να καταλήξει η PSG να αποδεχθεί μια πώληση σε πολύ χαμηλή τιμή, αλλά το Κατάρ δεν φημίζεται για το ότι υποχωρεί και ρίσκαρε ήδη όταν ήξερε ότι ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να φύγει ελεύθερος και κατέληξε να ανανεώσει τον περασμένο Μάιο. Για τον Μπαπέ το να περνάει ο χρόνος είναι καλό. Εάν η μεταγραφή γινόταν ακριβώς πριν κλείσει η αγορά, θα’χε πάρει ήδη δύο μηνιαίες πληρωμές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, περίπου 12 εκατομμύρια μικτά, και καταρχήν θα’χει πάρει ήδη το πριμ υπογραφής των 60 που παίρνει τον Ιούλιο, επομένως είναι συνολικά 72. Στη Μαδρίτη θα’βγαινε πιο οικονομικό να συμπληρώσει τον μισθό του Kylian σ’αυτή την πρώτη σεζόν.

Η επίμαχη επιστολή

Η PSG, προς το παρόν, επιμένει ότι ο Μπαπέ δεν θα φύγει ελεύθερος κι ότι έχει δείξει επίσης την προθυμία του να φύγει μέσω της επιστολής που τους έστειλε πριν από δύο βδομάδες. Ωστόσο, για τον γαλλικό σύλλογο, ο χρόνος είναι σημαντικός γιατί δεν είναι το ίδιο να σχεδιάζει την επόμενη σεζόν με ή χωρίς τον κορυφαίο του σταρ και πάνω στον οποίο σκεφτόταν να στήσει το νέο πρότζεκτ. Εάν φύγει αυτό το καλοκαίρι, η PSG θα’χε περισσότερα χρήματα για να υπογράψει ανάμεσα στην εξοικονόμηση σε μισθό και στο ποσό που θα’παιρνε απ’την πώληση.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.