News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η επιπολαιότητα των 400 εκατομμυρίων ευρώ για τον Mbappé

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η γνώμη του José Félix Díaz


Το να μιλάμε για μοναδική ευκαιρία όταν γίνεται αναφορά σε μια μεταγραφή που θα κόστιζε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ είναι τουλάχιστον επιπόλαιο. Τουλάχιστον έτσι σκέφτονται στη Ρεάλ Μαδρίτης, από όπου επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά ότι ζαλίζονται με όλα όσα λέγονται, με όλα όσα γράφονται σχετικά με τη madridista οντότητα για συναντήσεις, προόδους στις διαπραγματεύσεις κ.λπ.

Η πραγματικότητα λέει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παραμείνει σταθερή τα τελευταία χρόνια στο να μην θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα του συλλόγου. Και οι αριθμοί της πιθανής επιχείρησης Mbappé θα σήμαιναν αυτό το ίδιο. Γιατί ένας παίκτης θα μονοπωλούσε τουλάχιστον το 40% του προϋπολογισμού του συλλόγου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο επιθετικός δεν ενδιαφέρει, αλλά η επιλεγμένη στιγμή μας καλεί να σκεφτούμε μια πολύ πιο περίπλοκη και δαπανηρή επιχείρηση από ό,τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί και είναι πολύ μακριά απ’το να’ναι μια ευκαιρία της αγοράς.

Ανάμεσα στις απαιτήσεις του παίκτη, που δημοσίευσε η MARCA την περασμένη βδομάδα, και τα διάφορα ποσά που έχει εξασφαλισμένα σε περίπτωση που μείνει και ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με την PSG και το μπόνους υπογραφής όταν λήξει το συμβόλαιο στις 30 Ιουνίου του 2024, το νούμερο ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια, στα οποία πρέπει να προστεθεί αυτό που σκοπεύει να πάρει η γαλλική ομάδα, που δεν θα πέσει κάτω απ’τα 200 εκατομμύρια κι ο επίσημος μισθός του παίκτη, που είναι 70 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Ευκαιρία αγοράς; Λοιπόν, όχι, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν στο Valdebebas, όπου είναι πιο προσεκτικοί στον Arda Güler παρά στον Kylian Mbappé.

Οποιαδήποτε συμφωνία με τον Μπαπέ περνάει απ’την 1η Ιανουαρίου του 2024. Είναι αλήθεια ότι στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα, αλλά ηγέτες και προπονητές συνεχίζουν τη δουλειά και τον σχεδιασμό χωρίς να υπολογίζουν τον Μπαπέ. Ο Αντσελότι σκέφτεται σχέδια διάταξης πώς να παίξει με αυτό που υπάρχει. Ο Florentino Pérez κάνει υπολογισμούς και βλέπει ότι είναι ανέφικτο κι ο José Ángel Sánchez συζητά εσωτερικά για το αν μπορεί να χωράει ο Arda Güler, καθώς επίσης και κάποιοι απ’τους δανεικούς και παίκτες της Castilla.

Η πραγματοποίηση της επιχείρησης Mbappé αυτή τη στιγμή θα’ταν το ίδιο πράγμα που επικρίνεται σε άλλους κι αυτό είναι ένα θέμα που λαμβάνεται υπόψη πολύ σοβαρά. Είναι αριθμοί που τρομάζουν. Επιχειρήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οντότητας, κάτι που φαίνεται να υπερισχύει της επιθυμίας να δουν τον Μπαπέ ντυμένο στα madridista λευκά. Είναι ένας πόθος και σύντομα θα μάθουμε αν είναι με οποιοδήποτε τίμημα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.