News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η τιμή που πρέπει να πληρώσεις για να’χεις τον Mbappé

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Κανείς δεν συγκεντρώνει γενιά ποδοσφαίρου και μπίζνας όπως αυτός. Αλλά με την καθημερινή συμπεριφορά του δείχνει όλο και περισσότερο ότι η τιμή του να τον έχεις μπορεί να’ναι πολύ υψηλή. Και δεν μιλάμε μόνο για χρήματα.


Χθες το απόγευμα ο Kylian Mbappé μίλησε απ’την Πορτογαλία για να συνεχίσει να πιέζει την κατάσταση με τον σύλλογό του αφότου τον ενημέρωσε ότι δεν θα εκτελέσει τη ρήτρα επέκτασης του συμβολαίου του για μια τρίτη σεζόν. Προσπάθησε να μας πείσει ότι είναι ένας σοβαρός τύπος, που κρατάει το λόγο του, που τηρεί αυτό που υπογράφει. «Η παραμονή στην PSG είναι η μόνη μου επιλογή αυτή τη στιγμή και είμαι έτοιμος για να επιστρέψω στην προετοιμασία». Παρεμπιπτόντως, ξεκαθάρισε σε όλους (ή τουλάχιστον το προσπάθησε) ότι αν φύγει αυτό το καλοκαίρι θα’ναι με απόφαση του συλλόγου του κι όχι δική του. Ήταν το πολλοστό θέατρο, αυτή τη φορά με σκοπό να μην χάσει αυτό το μπόνους αφοσίωσης (προσέξτε την ειρωνεία του όρου) των 90 εκατομμυρίων που έχει υπογράψει και που θα εισπράξει τον Σεπτέμβριο αν συνεχίσει στην Παρί. Ή αν είναι ο σύλλογός του αυτός που θα τον πουλήσει. Τώρα είναι ο εμίρης του Κατάρ, κουρασμένος απ’τα καπρίτσια του μεγασταρ στον οποίο παρέδωσε τα κλειδιά του συλλόγου, αυτός που πρέπει να αποφασίσει πόσο μακριά θα πάει η ιστορία με τον Μπαπέ: αν θα τον αντέξει για έναν ακόμη χρόνο, ακόμα κι αν φύγει χωρίς να αφήσει ούτε ένα ευρώ ή αν θα του βάλει μια τιμή για να χαθεί απ’τα μάτια του το συντομότερο δυνατό.

...Ή αν θα τον ανανεώσει και θα του βελτιώσει το καλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού. Επειδή με τον Μπαπέ στη μέση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Ένα συμβόλαιο, παρεμπιπτόντως, που του υπέγραψε μόλις πριν από 13 μήνες με ορισμένα ποσά που έμοιαζαν μια δευτερεύουσα λεπτομέρεια σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες απ’το Παρίσι που μπορέσαμε να διαβάσουμε τότε, με τις οποίες μας διαβεβαίωναν ότι έμενε από αγάπη στον σύλλογό του και την πόλη του· ή άλλες απ’τη Μαδρίτη με τις οποίες δικαιολογούσαν αυτή την εκπληκτική ανανέωση λόγω πιέσεων του προέδρου Μακρόν. Εκείνες τις μέρες φάνηκε ότι κέρδιζε η Παρί κι έχανε η Μαδρίτη. Τώρα ξέρουμε πια ότι αυτός που κερδίζει είναι πάντα ο Μπαπέ.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στον Γάλλο σταρ μια ικανότητα να διαχειρίζεται τους χρόνους στις διαπραγματεύσεις, που όμοιά της δεν είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Η έλλειψη ενδοιασμών του ώστε να παίρνει τις μέγιστες συμβατικές αποδόσεις είναι εξίσου εξαιρετική με το τεράστιο ταλέντο του στο γήπεδο. Ένα ταλέντο που κινδυνεύει να σπαταλήσει αν συνεχίσει στην καριέρα του να δίνει προτεραιότητα στα χρήματα έναντι ενός αθλητικού πρότζεκτ που θα του επιτρέψει να φιλοδοξεί σε όλους τους συλλογικούς τίτλους και σε όλα τα ατομικά βραβεία. Κάτι που έχει αρχίσει να κάνει ο Χάλαντ δύο χρόνια νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, το πρωί και στο Valdebebas, αυτός που μίλησε επίσης ήταν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. "Τα χρήματα δεν είναι τόσο σημαντικά. Δεν τα σκέφτηκα για να επιλέξω την ομάδα στην οποία θα πάω. Μου άρεσε αυτό που έβγαζε η Ρεάλ Μαδρίτης και ήθελα να συμβεί γρήγορα". Ξεκάθαρος, άμεσος, χωρίς κόλπα και θέατρα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.