News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Joselu, ο μεγάλος ενθουσιασμός της εθνικής... και της Ρεάλ Μαδρίτης

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Στην τρίτη του συμμετοχή ως διεθνής, ο επιθετικός ήταν για άλλη μια φορά καθοριστικός. Έχει 3 γκολ με 5 σουτ με την ανδρών και την επόμενη βδομάδα θα επιστρέψει στο λευκό σύνολο


Ο Χοσέλου το έκανε ξανά. Αν κόντρα στη Νορβηγία στο ντεμπούτο του ως Ισπανός διεθνής εμφανίστηκε για να καθαρίσει το ματς με τα 2 του γκολ, κόντρα στην Ιταλία εμφανίστηκε για να σφραγίσει την πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό του Nations League και, παρεμπιπτόντως, για να ξεκαθαρίσει φαντάσματα που άρχιζαν να παρατηρούνται στην ατμόσφαιρα μετά την ηχηρή ήττα απ’τη Σκωτία στην προκριματική φάση του Euro.

Μ’ένα γκολ καθαρού εννιαριού, ξέροντας να κινείται μέσα στην περιοχή και να’χει μια καλή σχέση με τη μεγαλύτερη τέχνη του ποδοσφαίρου, ο ακόμη φορ της Εσπανιόλ κατάφερε να παίξει με το οφσάιντ για να προλάβει τον τερματοφύλακα Donnarumma μετά την αλλοίωση του σουτ του Ροντρίγκο απ’τον Κριστάντε και να ακουμπήσει τη μπάλα τόσο όσο, ώστε ο τερματοφύλακας της PSG να μην μπορέσει να κάνει τίποτα. Έξυπνο γκολ από έναν παίκτη που ξέρει να ζει πάντα στο όριο, πάμε, από ένα καθαρό εννιάρι, όπως ακριβώς κάνει σε όλη τη μεγάλη και εκτεταμένη πια αθλητική του καριέρα.

Σε 5 ή σε 90

Ο Χοσέλου α[έδειξε ότι 5 λεπτά είναι το ίδιο με το 90, ότι όταν μπαίνει για να παίξει το κάνει γεμάτος πίστη και δείχνοντας όλη την επιθυμία του κόσμου να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, που είναι να βάζει σε κίνδυνο το αντίπαλο τέρμα, ως το κύριο επιχείρημά του, που δεν είναι το μοναδικό.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η φανέλα της εθνικής, μακριά απ’το να τον βαραίνει, του ταιριάζει υπέροχα. Την ανακάλυψε αργά, έτοιμος να κλείσει τα 33, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει ο καλύτερος συνεργάτης του εκλέκτορα Λουίς ντε λα Φουέντε στην ακόμη σύντομη περίοδό του ως προπονητής της εθνικής Ισπανίας. Ο Joselu έχει υπάρξει ο τέλειος σωτήρας για έναν εκλέκτορα που χρειάζεται περισσότερη αγάπη για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του.



Είναι αλήθεια ότι ο υποβιβασμός της Εσπανιόλ έχει υπάρξει ένα πικρό ποτήρι, αλλά δεν είναι πολύ μακριά απ’το να’ναι η καλύτερη σεζόν του gallego επιθετικού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα επικυρωθεί την επόμενη βδομάδα με την υπογραφή του ως ολοκαίνουργιος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι το οποίο ονειρευόταν από τότε που ήταν μικρός και που δεν το’χει κρύψει ποτέ. Το γκολ που έβαλε κόντρα στην Ιταλία αρχίζει να δικαιολογεί την κίνηση που έχει κάνει η madridista οντότητα και με την οποία, τουλάχιστον, πρόκειται να εξασφαλίσει ένα καθαρό εννιάρι, έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει να κινείται τέλεια στην περιοχή.

Το'χε πολύ κοντά στο παρελθόν, όταν ήταν παίκτης της Καστίγια, πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά του’χει έρθει στα 33 του κι αφού έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών κι αφού σημείωσε 16 γκολ με την Εσπανιόλ που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τον υποβιβασμό, ο οποίος ήταν μια απ’τις πιο πικρές στιγμές της καριέρας του.

Τυφλή εμπιστοσύνη

Αν υπάρχει μια άλλη πτυχή στην οποία έχει διαπρέψει ο Joselu σε όλη την καριέρα του, είναι ότι δεν τα παρατάει ποτέ. Και το’χει αποδείξει ξανά κόντρα στην Ιταλία. «Αποτελούταν από πίστη, η ομάδα έχει κάνει μια ματσάρα. Έχουμε κυριαρχήσει σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Έλλειπε το γκολ. Ήμουν πονηρός στο σουτ του Ρόντρι, μου ήρθε εκεί και ήμουν σίγουρος ότι δεν ήμουν οφσάιντ», ομολόγησε στο τέλος του παιχνιδιού.

Ο φορ εκτίμησε όσα έχει πετύχει η εθνική απέναντι στην Ιταλία. «Αξίζαμε ξεκάθαρα τη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος για το γκολ μου γιατί μπαίνουμε σ’έναν τελικό για ένα τρόπαιο. Η Ισπανία είναι πάντα ένα απ’τα φαβορί».

Μίλησε για τις αμφιβολίες γύρω απ’τον εκλέκτορα: «Γίνεται πολύς λόγος. Ο Τύπος μιλάει πολύ. Η Ιταλία είναι ένα απ’τα μεγάλα φαβορί. Είμαστε δίκαιοι νικητές. Την επόμενη χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης; Το απολαμβάνω πολύ εδώ, με την οικογένειά μου στις εξέδρες να με βλέπει».

 

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.