News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Bellingham, "αλά Zidane": θα φοράει το 5

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Του Alberto P. Sierra

Ο Χεσούς Βαγέχο παραχωρεί τον αριθμό στον ταλαντούχο Άγγλο παίκτη. Ο Ζιντάν τον ενέπνευσε να τον επιλέξει. «Για μένα, ο Ζιντάν ήταν ο καλύτερος», διαβεβαίωσε.


Ο Jude Bellingham έχει πια αριθμό. Ο Άγγλος πόζαρε την πρώτη του μέρα ως ποδοσφαιριστής για τους λευκούς μπροστά στα 14 ευρωπαϊκά κύπελλα φορώντας ένα νούμερο μεγάλου βάρους απ’τη δεκαετία του 2000 και μετά στη Ρεάλ Μαδρίτης: το 5.

Ο Βρετανός μέσος ακολούθησε τα χνάρια ενός θρύλου όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν, φωτογραφήθηκε την πρώτη μέρα με αυτό το νούμερο στο οποίο ο Γάλλος έδωσε άλλη βαρύτητα απ’την άφιξή του κι ακόμη περισσότερο, από εκείνο το βολέ στη Γλασκώβη που οδήγησε στην κατάκτηση του ένατου Κυπέλλου Ευρώπης για την ομάδα του Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Ο Χεσούς Βαγέχο έχει παραχωρήσει το νούμερο 5 στον νέο συμπαίκτη του, Τζουντ, με τον aragonés να παίρνει το νούμερο 24. Το ολοκαίνουργιο απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον λευκό κεντρικό αμυντικό για να κάνει την αλλαγή. «Ευχαριστώ τον Χεσούς Βαγέχο που μου έδωσε το 5. Μίλησα μαζί του για να τον ρωτήσω αν θα τον πείραζε, είναι ένας φανταστικός τύπος. Έχω πει σε διάφορες συνεντεύξεις πόσο θαυμάζω τον Ζιντάν. Με εμπνέει», επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του.

«Η ίδια η φανέλα είναι μια τεράστια ευθύνη και μπορεί ακόμα και να με φέρει σε μια δύσκολη θέση ενώπιών σας. Όταν παρακολουθούσα τον Ζιντάν να παίζει, για μένα ήταν ο καλύτερος. Θα ήθελα να επεκτείνω την κληρονομιά του αριθμού. Θέλω να σταθώ στο ύψος του αριθμού», πρόσθεσε για τον αριθμό και την ευθύνη που φέρει για την κληρονομιά του 'Ζιζού'.

Ο Άγγλος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση του με τον ίδιο τον Ζινεντίν, το οποίο ήταν ένα επαναλαμβανόμενο θέμα κατά τη διάρκεια της εμφάνισης στον Τύπο λόγω της επιλογής του αριθμού. Ο Τζουντ αναγνώρισε ότι έχει μια εγκάρδια σχέση με τον θρύλο του λευκού κλαμπ και εξέφρασε τον σεβασμό του. «Κατά τη διάρκεια του τελικού δεν ήθελα να ενοχλήσω τον Ζιντάν. Δεν έχουμε επικοινωνήσει πολύ. Όπως έχω πει, είναι μια μεγάλη τιμή να φοράω το νούμερό του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει υπάρξει εξαιρετικός μαζί μου και την οικογένειά μου. Τον σέβομαι πάρα πολύ»

Αυτή είναι μια απ’τις πολλές αλλαγές που έχουν συμβεί στους αριθμούς του πρώτου ρόστερ μαζί με του Vinícius, ο οποίος κληρονομεί το 7 του Hazard, ή του Rodrygo, ο οποίος πήρε το 11.

Το νούμερο 5 είναι ένα νούμερο με σημαντική βαρύτητα στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και το έχουν φορέσει, εκτός απ’τον Ζιντάν, παίκτες του αναστήματος των Manolo Sanchís, Fernando Redondo, Fernando Hierro, José Antonio Camacho ή πιο πρόσφατα ο Raphaël Varane.

Αντίο στο 22

Ο Jude Bellingham θα αφήσει τον αριθμό 22 για πρώτη φορά και θα πάρει το 5. Ο μέσος έπαιζε πάντα με το 22 τόσο στη Μπέρμιγχαμ, όπου ο αριθμός του αποσύρθηκε, όσο και στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και στην εθνική Αγγλίας. Ο Μπέλιγχαμ επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του ότι θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί στους αγώνες με την Αγγλία. Στο Bernabéu, θα είναι το νέο νούμερο 5 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.