News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι θερμικοί χάρτες και οι χάρτες πασών του Jude Bellingham που τρομάζουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Του Joel Del Rio

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής θα παρουσιαστεί ως νέος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στο Valdebebas


Ο Jude Bellingham (Stourbridge, 2003) φτάνει στη Ρεάλ Μαδρίτης απ’τη Borussia Dortmund έχοντας ανακηρυχθεί ο καλύτερος παίκτης της Bundesliga 2022/23. Με τον Άγγλο ποδοσφαιριστή ξεκινά ένα νέο πρότζεκτ και ανοίγει η πόρτα σε μια πιθανή «galáctico» αγορά σ’ένα καλοκαίρι ανανέωσης στο λευκό ρόστερ μετά τις αποχωρήσεις των Μπενζεμά, Αζάρ, Ασένσιο και Μαριάνο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πληρώνει 103 εκατομμύρια ευρώ γιατί θεωρεί ότι ο Τζουντ είναι ένας εκλεκτός, ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάθε παιχνίδι και λόγω του κτηνώδους ανταγωνισμού για να αποκτήσει τις υπηρεσίες του. Τον ήθελε η μισή Ευρώπη και η λευκή ομάδα αναγκάστηκε να γδάρει τις τσέπες της για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αφήσει εποχή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Στα 19 του έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να κάνει τον madridismo να τον ερωτευτεί... αλλά αυτό που έχει καταφέρει είναι να «τρομάξει» το σύγχρονο ποδόσφαιρο με την τελευταία του χρονιά στη γερμανική ομάδα. Έχει ύψος 1,86 μ., είναι ένας σωματικά δυνατός ποδοσφαιριστής, ευκίνητος και με ικανότητα να επαναλαμβάνει τις προσπάθειες... ένας «box to box» που έχει χαρίσει ορισμένους χάρτες θερμότητας και πασών πέρα από κάθε λογική.


«Υπενθυμίζουμε ότι κατάγεται απ’το Μπέρμιγχαμ, ότι είναι μια πολύ εργατική ομάδα κι αυτό τον κάνει να’χει αποκτήσει μια εργασιακή νοοτροπία και να κοιτάζει πάντα μπροστά. Αν μπορεί να ειπωθεί κάτι για τον Τζουντ, είναι ότι είναι ένα πολύ πιο ώριμο αγόρι απ’την ηλικία του», εξήγησε ο Pep Clotet, που ανακάλυψε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, τη νοοτροπία του Άγγλου ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο. Η ωριμότητα και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, συνοδευόμενα από μια ανώτερη σωματική διάπλαση, του επιτρέπουν να καλύπτει όλο τον αγωνιστικό χώρο. Ένας πλήρης μέσος που τρώει κάθε εκατοστό του χόρτου με μια συντριπτική ευκολία. Ο χάρτης θερμότητας των 42 αγώνων του με τη Ντόρτμουντ (μοιρασμένοι ανάμεσα σε Champions League, Bundesliga και DFB Pokal) συνοψίζει τέλεια τα λόγια αυτού που τον ανακάλυψε όταν ήταν μόλις 16 ετών.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις παίκτες αυτού του τύπου, γιατί συνήθως ο ένας έχει πολύ αμυντικό προφίλ κι ο άλλος πολύ επιθετικό. Είναι λίγο all around απ’αυτή την άποψη, γιατί όταν προωθείται, προωθείται με πολλή ποιότητα, πολύ αντίληψη του παιχνιδιού, με μεγάλη ικανότητα σύνδεσης, με ικανότητα για σουτ, έχει την ικανότητα να εκτελεί με το κεφάλι, έχει το ένας μ’έναν, έχει την αντίληψη να βλέπει ξεμαρκαρίσματα στην πλάτη, έχει την αντίληψη να τα κάνει αυτός... και μετά σε αμυντικό επίπεδο, είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να αμύνεται σ’ένα μαρκάρισμα, που ξέρει πώς να σταματήσει τον αντίπαλο ώστε να μην γυρίσει, αμύνεται στον αέρα και ξέρει να πέφτει, είναι γρήγορος και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί εκτός θέσης σε μια αντεπίθεση». Ένας ορισμός που δεν επιδέχεται καμία αμφιβολία όταν παρατηρείται ο θερμικός χάρτης των πασών του.


Ο Jude Bellingham προσγειώνεται στη Ρεάλ Μαδρίτης για να προσπαθήσει να γίνει ο μεγάλος διάδοχος της λευκής μεσαίας γραμμής για την επόμενη δεκαετία. Με 14 γκολ και 7 ασίστ τη φετινή σεζόν, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής έχει έλεγχο, αντίληψη, ακρίβεια, εκλεπτυσμένη τεχνική και πάνω από όλα πολύ προώθηση στο γκολ. Κάτι που χρειάζεται επειγόντως η Μαδρίτη μετά την απώλεια του γκολ που υπέστη με τις αποχωρήσεις των Μπενζεμά και Ασένσιο. Επανεξετάζοντας τον χάρτη των πασών του με τη Ντόρτμουντ, ο Τζουντ έχει αγγίξει τη μπάλα 3.074 φορές φέτος και έχει μοιράσει 2.000 πάσες στους συμπαίκτες του... αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι να βλέπεις πού τις έχει δώσει. Η ερώτηση είναι εύκολη και η απάντηση, αν και θα’πρεπε να’ναι επίσης, είναι δύσκολο να την πιστέψεις. Ο χάρτης του είναι παράλογος... και είναι αδύνατο να βρεις έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να παράξει παιχνίδι σε τόσα πολλά μέρη σ’ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Λίγα κομμάτια χόρτου έμειναν χωρίς να νιώσουν μια πάσα απ’τον Τζουντ στην τελευταία του σεζόν με τη Ντόρτμουντ. Ένας «box to box» που τρομάζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.