News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bellingham έχει την έγκριση

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Του Fernando S. Tavero

Ο μέσος ήταν ο απόλυτος ηγέτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ αυτή τη σεζόν, τόσο πνευματικά όσο και στατιστικά, μ’ένα διδακτορικό σε κερδισμένες μονομαχίες κι ένα μεταπτυχιακό στην υπερχείλιση.


Απτον Gareth Bale στον Jude Bellingham. 14 μεταγραφές έχουν σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων και η πρώτη και η τελευταία, ο Ουαλός κι ο Άγγλος, είναι της Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα ελιτίστικο club, αυτό των 100, που έρχεται με ένα σακίδιο γεμάτο πίεση. Ένας club με επιτυχίες (Μπαπέ), αλλά επίσης και με κάποιες αποτυχίες που έχει υποκύψει στις προσδοκίες (Κοουτίνιο, Ζοάο Φέλιξ, Αζάρ...). Τώρα, ο Τζουντ πρέπει να καταφέρει να μην τον θαμπώσει η ένταση των φώτων. Με σημαία τη νεότητα, η αριθμητική του σύνοψη χρησιμεύει ως εγγύηση και εξηγεί γιατί θα είναι -αν δεν το αλλάξει ο Μπαπέ- ο άνθρωπος της φετινής μεταγραφικής αγοράς.

Η αποχώρηση του Haaland στη City του του παραχωρούσε τα κλειδιά του Signal Iduna Park. Η απάντηση του Bellingham; Καλύτερος παίκτης της σεζόν στη Bundesliga: ηγέτης σε κερδισμένες μονομαχίες, με 482, κάνοντας ένα νέο ρεκόρ στο γερμανικό πρωτάθλημα· 8 γκολ· 5 ασίστ· και στο top-10 σε τουρνουά στο σπριντ (861). Κι αν η κλίμακα είναι μόνο η Ντόρτμουντ, στατιστική τυραννία: ήταν πρώτος σε λεπτά στους borussen αυτή τη σεζόν (3.558'), σε γκολ (14), επεμβάσεις (3.033), προοδευτικά κουβαλήματα της μπάλας (384), τάκλινγκ (98) και ανακτήσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (34).

Επιπλέον, ήταν ο μέσος που έχει ολοκληρώσει τις περισσότερες ντρίμπλες (88) στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα. Στατιστικά που δείχνουν έναν μέσο πάνω κάτω, ακούραστο, συνηθισμένο να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με φυσικότητα. Έντονο στο ένας μ’έναν, με υπερχείλιση για την θέση που καταλαμβάνει, με ικανότητα προώθησης και με προσωπικότητα ώστε να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού όντας ένας έφηβος.

Αν προσθέσουμε και τις υπόλοιπες διοργανώσεις στην εξίσωση, οι αριθμοί φτάνουν τα 14 γκολ και 7 ασίστ αυτή τη σεζόν (24 και 25 στις τρεις σεζόν του στη Ντόρτμουντ). 4 απ’αυτά τα γκολ ήρθαν στο Champions League, όπου είναι ο τρίτος νεότερος αρχηγός στην ιστορία (όταν φόρεσε το περιβραχιόνιο απέναντι στη Σεβίλλη σε ηλικία 19 ετών και 98 ημερών) ή ο νεότερος που σκόραρε σε συνεχόμενα παιχνίδια στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση. Και στα μέσα της σεζόν το Μουντιάλ του Κατάρ. Άλλη καταξίωση. Αυτή τη φορά με την Αγγλία, όπου ήταν βασικός στα πέντε παιχνίδια που έπαιξαν τα Τρία Λιοντάρια κι ένας απ’τους ηγέτες της εθνικής Αγγλίας.

Επένδυση κάτω απτην κοστολόγηση

Τρίτος πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη μαζί με τον Βινίσιους, με μια κοστολόγηση 120 εκ. ευρώ για το Transfermarkt. Την ίδια θέση κατέχει και σε έναν άλλο αξιόπιστο μετρητή, το CIES. Στο παρατηρητήριο του ποδοσφαίρου, που προσθέτει τη μεταβλητή της επισήμανσης των παικτών σε περίπτωση που το συμβόλαιό τους έχει διάρκεια τουλάχιστον 3 ετών (για να μην τιμωρούνται οι ποδοσφαιριστές στα τελευταία χρόνια του συμβολαίου τους), η ετικέτα δείχνει 225,3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Mbappé, ο Haaland κι ο Vinícius είναι το βάθρο στο Transfermarkt, με τη σειρά να αλλάζει στο CIES (Vinícius, Mbappé, Haaland), αλλά ο παίκτης απ’το Birmingham τους καταδιώκει. Ο Bellingham προσγειώνεται με επαρκή εγγύηση για να δικαιολογήσει την επένδυση (103 εκ. ευρώ), ακόμη και κάτω απ’την κοστολόγησή του. Για κάποιον λόγο ήταν ο πιο επιθυμητός παίκτης στην αγορά...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.