News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο «σεισμός του Mbappé» δεν είχε ωστικό κύμα στο Valdebebas

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η ηρεμία είναι ο κυρίαρχος τόνος στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου δεν κρύβουν ότι ο μεγάλος στόχος αυτών των ετών έχει υπάρξει ο Γάλλος


Ο σεισμός τις τελευταίες μέρες με επίκεντρο το Παρίσι φαίνεται πως δεν είχε ωστικό κύμα στο Valdebebas. Έχουν περάσει πια μερικές μέρες και η ηρεμία συνεχίζει να διέπει όλες τις κινήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Κανείς δεν κρύβει ότι ο μεγάλος στόχος τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ο Kylian Mbappé, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε στο ελάχιστο ότι ο οδικός χάρτης έχει αλλάξει στο παραμικρό. Δεν είναι ένα πρόβλημα της madridista οντότητας κι ως εκ τούτου παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν ως απλοί θεατές, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η ιδέα των ηγετών ή τουλάχιστον αυτό που μεταδίδουν είναι ότι η αρχική ιδέα ήταν να παρατηρήσουν την αγορά, να περιμένουν πιθανές ευκαιρίες και μόλις ξεκινούσε η προετοιμασία εάν το ρόστερ έστελνε μηνύματα για την ανάγκη ενσωμάτωσης ενός εννιαριού, να προχωρήσουν. Σε καμία στιγμή δεν έχει επιχειρηθεί να μεταδοθεί η ανάγκη να υπογραφεί όπως και να’χει μια αναφορά στην επίθεση πέρα απ’την άφιξη του Joselu, αν και αναγνωρίζουν επίσης ότι στις συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα στους ηγέτες, τον προπονητή και την αθλητική διεύθυνση, συζητήθηκε το ενδεχόμενο, με τον Kane στην πρώτη θέση, τον Λαουτάρο και τον Φιρμίνο, επιλογή αυτή η τελευταία αποκλεισμένη, όπως επίσης και του Χάβερτς, για τον οποίο δεν έχουν συζητήσει ποτέ.

Στην περίπτωση του Kylian Mbappé και ξεχνώντας την ανάγκη ή όχι να ενσωματώσει ένα εννιάρι, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση. Όπως ενημέρωσε στο παρελθόν η MARCA, η madridista οντότητα είχε και έχει πολύ ξεκάθαρο τον τρόπο που θα προχωρήσει με τον Γάλλο και, ειδικά, με την παριζιάνικη οντότητα. Στην περίπτωση του πρώτου, είχαν πάντα ξεκάθαρο ότι θα περιμένουν μέχρι το 2024, πιο συγκεκριμένα μέχρι την 1η Ιανουαρίου για να προσπαθήσουν να σφραγίσουν μια δέσμευση που θα ισχύει για την 1η Ιουλίου του ίδιου έτους. Αν δεν έρθει αυτή η υπογραφή, δεν επρόκειτο να επαναλάβουν το λάθος του 2022.

Η κατάσταση σχετικά με την PSG έχει υπάρξει πάντα πολύ ξεκάθαρη: «Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση». Η αλήθεια είναι ότι η σχέση ανάμεσα στα τα δύο club έχει χαλάσει και η φάση θα’πρεπε να αλλάξει πολύ ώστε να σκεφτούμε μια αλλαγή σκηνικού και να δούμε τους Αλ Κελαϊφί και Φλορεντίνο Πέρεθ σε τετ α τετ.

Μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του 2021

Έχει αλλάξει κάτι η σχολιασμένη επιστολή και η γνώμη του Μπαπέ για το μέλλον του; Απλώς το ότι εάν ο επιθετικός κι ο παριζιάνικος σύλλογος καταλήξουν σε μια συμφωνία και καθορίσουν ένα ποσό για την πιθανή αποχώρησή του -αν κι ο ίδιος την αρνείται- αυτό το καλοκαίρι απ’την PSG, θα μπορούσε να’ναι ένα σενάριο στο οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης θα εξετάσει το να κάνει μια πρόταση, αλλά αυτή τη στιγμή ούτε καν το σκέφτονται.

Επιπλέον, υπάρχει μια συνιστώσα που βρίσκεται στο περιβάλλον και που αναφέρεται στην αδυναμία ή όχι της επιθυμίας και των δηλώσεων του επιθετικού. Η ιστορία δεν είναι η ίδια, αλλά μοιάζει μ’αυτή του καλοκαιριού του 2021 και στο τέλος ο Kylian Mbappé δεν μπόρεσε να φύγει απ’την PSG και 12 μήνες αργότερα κατέληξε να ανανεώνει. Επομένως, προσοχή και αναμονή των εξελίξεων.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.