News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Mbappé-PSG: Συνάντηση κλειδί για εξεύρεση μιας λύσης

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Του Pablo Polo

Το περιβάλλον του επιθετικού και οι ηγέτες του Κατάρ θα συναντηθούν αύριο για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία κι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά


Ο Kylian Mbappé άνοιξε το κουτί της Πανδώρας μόλις πριν από δύο βδομάδες με μια επιστολή που έστειλε στην PSG στην οποία έκανε ξεκάθαρη την επιθυμία του να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2025 και, ως εκ τούτου, να φύγει ελεύθερος τον Ιούνιο του 2024. Ένας ελιγμός που για τον παριζιάνικο σύλλογο συνεπάγεται δύο πράγματα: πώληση τώρα αν ο παίκτης δεν θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιό του, αφού δεν θα τον αφήσουν να φύγει ελεύθερος, ή ανανέωση παρά την άρνηση του παίκτη.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές πρέπει να βρεθεί λύση και έχει έρθει η ώρα. Από το Παρίσι έχουν πει αυτές τις τελευταίες μέρες στο 10 της Γαλλίας να δώσει μια απάντηση το συντομότερο δυνατό. Κι όπως έχει μπορέσει να μάθει η MARCA, οι εκπρόσωποι του Kylian, με επικεφαλής τη μητέρα του Fayza Lamari, και της PSG, με τον Nasser Al Khelaifi, θα συναντηθούν αύριο σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν την κατάσταση. Ανάλογα με το τι θα προκύψει από αυτή τη συνάντηση, θα’ναι η στιγμή για να κάνει κίνηση η Μαδρίτη εάν η PSG και ο Mbappé έχουν συμφωνήσει να χωρίσουν αυτό το καλοκαίρι.

Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιη και δεν αποκλείεται τίποτα, αλλά τις τελευταίες ώρες έχει αποκτήσει δύναμη μια εναλλακτική που θα εκπλήρωνε τις επιθυμίες του Mbappé και της PSG και δεν είναι άλλη από την ανανέωση μ’ένα νέο διετές ή τριετές συμβόλαιο και πώληση το επόμενο καλοκαίρι. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπήρχε ρήτρα στο νέο συμβόλαιο γιατί στη Γαλλία απαγορεύονται, οπότε θα ήταν μια προφορική δέσμευση ότι τον Ιούνιο του 2024 θα’φτανε σε μια συμφωνία με τη Μαδρίτη. Με αυτόν τον τρόπο ο σύλλογος θα έπαιρνε χρήματα κι ο Kylian θα έμενε μέχρι το 2024, όπως εξέφρασε στην επιστολή που εστάλη στα γραφεία του συλλόγου στο Παρίσι.

Επομένως, είναι πιθανό η PSG να του προσφέρει αυτό το νέο συμβόλαιο σε αυτή τη συνάντηση και να απορρίψει αυτό που έχει υπογραφεί τώρα και που επιτρέπει στον Kylian να εκτελέσει ένα τρίτο έτος συμβολαίου υπό τους ίδιους όρους με τους δύο προηγούμενους, αλλά πάντα πριν τις 31 Ιούλιου.

Η αμφιλεγόμενη επιστολή έχει ψυχράνει πολύ τις σχέσεις ανάμεσα στην PSG και την ομάδα του Mbappé, αλλά η παρουσία του Al Khelaifi την περασμένη σεζόν ήταν καθοριστική για να κρεμάσει ο ποδοσφαιριστής τη Ρεάλ Μαδρίτης και να υπογράψει νέο συμβόλαιο τον περασμένο μήνα Μάιο. Ο πρόεδρος της PSG έχει πολύ στενή σχέση με την οικογένεια του παίκτη εδώ και πολλά χρόνια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρόκειται να κάνει κίνηση γνωρίζοντας ότι δεν θα υποχωρήσει στην εμπειρία της περασμένης σεζόν. Εάν προκύψει κάτι ξεκάθαρο απ’τη συνάντηση ανάμεσα στον επιθετικό και τον σύλλογό του και υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο σύλλογος έχει ορίσει μια τιμή γι 'αυτόν κι ο ποδοσφαιριστής είναι αποφασισμένος να έρθει αυτή τη φορά, τότε θα μπορούσε να παρουσιάσει την προσφορά, εφόσον προσαρμοστεί στις πραγματικότητα της κατάστασης. Πριν από δύο χρόνια, με ένα χρόνο να απομένει επίσης στο συμβόλαιό του, ο λευκός σύλλογος πρόσφερε στο Κατάρ 200 εκατομμύρια ευρώ.

Μια πολύ ακριβή επιχείρηση

Όπως ανέφερε η MARCA πριν από δύο μέρες, η επιχείρηση δεν είναι εφικτή για τη Μαδρίτη εάν τόσο ο Μπαπέ όσο και η PSG δεν υποχωρήσουν σε αυτή τη συνάντηση. Ο ποδοσφαιριστής παίρνει 72 εκατομμύρια μικτά ανά σεζόν συν ένα μπόνους υπογραφής επιπλέον 60 που θα εισέπραττε τον Ιούλιο κι ένα μπόνους πίστης επιπλέον 60 που θα πάρει με το κλείσιμο της αγοράς τον Σεπτέμβριο. Η πρεμούρα της PSG, λοιπόν, έχει λογική και είναι προφανές ότι δεν είναι το ίδιο να λύσει το συμβόλαιο στις 31 Ιουνίου, αφού δεν θα έπαιρνε το πρώτο μπόνους ενώ το δεύτερο θα αποκλειόταν αν φύγει αυτό το καλοκαίρι, με το να κλείσει η συμφωνία στα τέλη Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από την ημερομηνία κατά την οποία θα κλείσει μια υποθετική συμφωνία, για να εγκαταλείψει ο Mbappé ένα έτος συμβολαίου με τον σύλλογό του τώρα θα πρέπει να απαρνηθεί περίπου 100 εκατομμύρια καθαρά ανάμεσα στον μισθό και τα δύο μπόνους, σχεδόν 200 μικτά.

Οι τέσσερις επιλογές

Η MARCA ανέφερε επίσης αυτή τη βδομάδα τα τέσσερα σενάρια που αντιμετωπίζει ο Mbappé κι ένα απ’αυτά ήταν ακριβώς να σχεδιάσει ένα εντελώς νέο συμβόλαιο. Μια άλλη επιλογή είναι να εκπληρωθεί η στρατηγική του Mbappé, να μείνει ελεύθερος τον Ιούνιο του 2024, να το κάνει αυτό το καλοκαίρι εάν συμφωνήσει σε μια μεταγραφή όπως θέλει η Παρί εάν δεν είναι διατεθειμένος να ανανεώσει και, η πιο απομακρυσμένη, να εκτελέσει πριν από τις 31 Ιουλίου το προαιρετικό έτος, αλλά θα σήμαινε το να κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υπέγραψε στην επιστολή του.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.