News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Δύο αρχηγοί από κούνια (Nacho και Carvajal) και δύο θρυλικοί ξένοι (Modric και Kroos)

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η αποχώρηση του Μπενζεμά μετακινεί τις τάξεις των αρχηγών της Ρεάλ Μαδρίτης


Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει γνωστοποιήσει την αρχηγία της ομάδας της για τη σεζόν 2023-23. Μετά την αποχώρηση του Μπενζεμά απ’τη λευκή ομάδα, ο πρώτος που θα φοράει το περιβραχιόνιο γίνεται ο Νάτσο. Στον σύλλογο από παιδί (2001), ο αμυντικός γίνεται ο πρώτος αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης. Στη μακρόχρονη θητεία του με την πρώτη λευκή ομάδα, ο Νάτσο θα εκτελέσει τις λειτουργίες που είδε να εκτελούν οι Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο και Μπενζεμά.

Στην απόφαση να παραμείνει υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο να γίνει ένας παίκτης που δεν έχει γνωρίσει άλλη φανέλα, στην περίπτωσή του αυτή της Μαδρίτης. Μετά τον Sanchís, ο οποίος αποσύρθηκε το 2001, δεν το’χει πετύχει κανείς.

Στη λίστα των αρχηγών δεύτερος θα’ναι ο Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης, που έκλεισε τ’αυτιά του στην σούπερ πρόταση που του ήρθε από τη Σαουδική Αραβία, αντιμετωπίζει αυτή που θα’ναι η 12η ήδη σεζόν του στον Λευκό Οίκο.

Θα’ναι πολλά παιχνίδια στα οποία η Μαδρίτη θα μπει στο γήπεδο με το 10 ως αρχηγό.

Ο τρίτος είναι ένας άλλος canterano με μια ιδιαίτερη ιστορία στον σύλλογο: ο Dani Carvajal. Ήταν αυτός που έβαλε την πρώτη πέτρα του Valdebebas. Αν και δεν μπορεί να γίνει όπως ο Νάτσο και να’ναι ένας «one club man» λόγω της χρονιάς που ήταν δανεικός στη Λεβερκούζεν.

Από εκεί, απ’τη Γερμανία, ήρθε το καλοκαίρι του 2014 ο Toni Kroos. Ο Γερμανός θα’ναι ο τέταρτος αρχηγός. Είναι κάτι τυπικό, μια κατάταξη για να μάθουμε ποιος παίκτης φοράει το περιβραχιόνιο. Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι η φωνή του Κρος έχει εδώ και καιρό μια εξουσία στ’αποδυτήρια που δεν χρειάζεται το περιβραχιόνιο.

Οι τέσσερις αρχηγοί της Μαδρίτης για τη σεζόν 2023-24 αντιμετωπίζουν τη σεζόν με την πιθανότητα να φτάσουν στο έκτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Χέντο. Οι τρεις πρώτοι αρχηγοί έχουν πέντε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (2014, 2016, 2017, 2018 και 2022), κάτι που στην περίπτωση του Κρος είναι χωρίς της Λισαβόνας, αλλά μ’εκείνο που κέρδισε ένα χρόνο νωρίτερα στο Γουέμπλεϊ το 2013 με τη Μπάγερν.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη σεζόν που αποχωρεί απ’την ομάδα ο πρώτος αρχηγός της Μαδρίτης. Το 2021 έφυγε ο Σέρχιο Ράμος για να αφήσει αυτή την τιμή στον Μαρσέλο. Και το περασμένο καλοκαίρι ο Βραζιλιάνος πήγε στον Ολυμπιακό για να μείνει η αρχηγία στην κατοχή του Μπενζεμά. Τώρα αυτή η θέση είναι για έναν madridista από κούνια: τον Nacho Fernández.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.