News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Borja Prado θα χρηματοδοτήσει τον Florentino Pérez για να ανεξαρτητοποιηθεί απ’το Champions League

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Του Fermín de la Calle

Μέσω της Key Capital

Η Key Capital προσφέρει εγγυημένα έσοδα στους συλλόγους της Super League περίπου 360 εκατομμυρίων ευρώ


Η βόμβα εξερράγη χθες όταν οι «The Times» διακήρυτταν την επικείμενη ανακοίνωση για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ. Αμέσως χτύπησαν οι συναγερμοί στην UEFA, η οποία στα μέσα του απογεύματος έβγαλε τα κανόνια της, απειλώντας τις ομάδες που θα παίξουν στη Super League με απαγόρευση συμμετοχής στα πρωταθλήματά της, στις διοργανώσεις της και, πάνω απ’όλα, προειδοποιώντας τους ποδοσφαιριστές ότι δεν θα μπορούν να παίζουν με τις εθνικές τους ομάδες.

Ενώ συμβαίνει το κύμα των αντιδράσεων, δύο χαρακτήρες επισημαίνονταν ως τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην ανάπτυξη αυτής της διοργάνωσης: ο Florentino Pérez κι ο Andrea Agnelli, πρόεδρος της Γιουβέντους. Οι δύο τους επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους, ειδικά τα δικαιώματα τηλεόρασης, για να υποστηρίξουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο που τελευταία φαίνεται μη βιώσιμο. Και στην αναζήτηση λύσεων, έχει προκύψει η ιδέα αυτής της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ στην οποία θα συμμετάσχουν: Ρεάλ Μαδρίτης, Barcelona, Ατλέτικο, Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Λίβερπουλ και Manchester City. Αναμένεται ακόμη απάντηση απ’τη Bayern και την PSG.

Όμως, αναλύοντας ποιος εμφανίζεται πίσω απ’αυτήν την κόντρα στην UEFA, εμφανίζεται το Key Capital Partners. Ο συνταξιδιώτης της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει αντιμετωπίσει με τον Florentino Pérez τα τελευταία χρόνια. Η Key Capital ξεκίνησε με το λευκό club στη χρηματοδότηση της μεταρρύθμισης του Santiago Bernabéu και έχει επίσης συμβουλεύσει τον Florentino σε άλλα επιχειρηματικά κινήματα όπως η διαδικασία της Abertis.


Κι ο σύνδεσμος ανάμεσα στην Key Capital και τη Ρεάλ Μαδρίτης ονομάζεται Borja Prado, διευθυντής, μέτοχος της εταιρείας και προσωπικός φίλος του Florentino. Ο Prado προήδρευσε της Endesa απ’το 2010 έως τον Απρίλιο του 2019, κερδίζοντας 14,78 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο του, εκ των οποίων 9,61 εκατομμύρια αντιστοιχούσαν στην αποζημίωση για την αποχώρησή του.

Αφού αποχώρησε απ’την Endesa, ο Prado αγόρασε το 14,99% της εταιρείας Key Capital Partners απ’τον πρόεδρο και συνιδρυτή της, Alex Matitia, ο οποίος έχει μειώσει το μερίδιό του στο 43,21% και συνεχίζει ως ο πρώτος μέτοχος. Ο Borja Prado γινόταν ο τρίτος μέτοχος της εταιρείας, πίσω απ’τους συνιδρυτές Matitia και Anas Laghrari, με 16,61% και μπροστά απ’τον Alexis Deguelle, τέταρτος με 10,38%.

Ο Prado, μέσω της Key Capital, συμβουλεύει την ACS στην προσπάθεια της κατασκευαστικής εταιρείας της οποίας προεδρεύει ο Florentino Pérez να αποκτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου παραχωρησιούχου αυτοκινητόδρομων στην Ιταλία, της Autostrade per l'Italia (ASPI). Η επιχείρηση έχει αποτιμηθεί στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό υψηλότερο απ’τα 8,5 δισεκατομμύρια που αξίζει η ACS στο χρηματιστήριο, οπότε ο Pérez έχει πάει στον Borja Prado ώστε να πείσει την ιταλική κυβέρνηση του Mario Draghi για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Η ACS χρειάζεται να μπει μέσω της ιταλικής πρωτεύουσας για να μπορέσει να’χει πρόσβαση ώστε να υποβάλει προσφορά για το κλείσιμο της επιχείρησης κι ο Florentino έχει αναθέσει στο Société Générale να τον τοποθετήσει, ενώ έχει ζητήσει απ’τον Prado, με μια εκτενή λίστα επαφών στην Ιταλία μετά τα χρόνια του στο τιμόνι της Endesa και της Mediobanca, να πραγματοποιήσει τα υδραυλικά στο υψηλότερο επίπεδο της Ρώμης.

Ο Prado είναι επίσης ένας θεμελιώδης χαρακτήρας στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, η οποία γεννιέται, σε μεγάλο βαθμό, απ’τη φιλοδοξία του Florentino Pérez να διασώσει το στάτους της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ευρώπη και να προστατεύσει την αριστοκρατία του ηπειρωτικού ποδοσφαίρου και, κυρίως, να αυξήσει τα έσοδα απ’τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία έχουν μειωθεί λόγω του ότι πρέπει να τα διαπραγματεύται από κοινού στις τελευταίες διαπραγματεύσεις. Έτσι, ο Prado εξασφαλίζει ορισμένα έσοδα 350 εκατομμυρίων ευρώ στους εγγεγραμμένους συλλόγους.

 

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.