News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Super League εξασφαλίζει έσοδα εκατομμυρίων στη Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Του Marco Ruiz

Η οντότητα θα έπαιρνε εξ αρχής 350 εκατομμύρια ως ιδρυτικός σύλλογος και σχεδόν άλλα 250 για να επενδύσει σε υποδομές (γήπεδο ή αθλητική πόλη).


Η επίσημη ανακοίνωση για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Super League προκάλεσε σεισμό στον κόσμο του ποδοσφαίρου: υπάρχουν ήδη δώδεκα ομάδες εγγεγραμμένες σε αυτή την τεράστια διοργάνωση, έξι απ’αυτές ανήκουν στην Premier League: Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Δηλαδή, όλο το Big-Six. Οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Barcelona, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ίντερ, η Μίλαν και η Γιουβέντους. Η αντίδραση από την UEFA και τους κύριους συλλόγους και πρωταθλήματα ήταν άμεση. Οι εμπλεκόμενες ομάδες απειλούνται με το να μην μπορούν να συμμετάσχουν σε διεθνείς ή εγχώριες διοργανώσεις και η προειδοποίηση επεκτείνεται στους παίκτες τους.

Η δημοσίευση πριν από λίγους μήνες αποκλειστικά από τους The Times, του φακέλου 18 σελίδων που θέτει τα θεμέλια της SuperLiga που θέλουν οι κύριοι σύλλογοι στην Ευρώπη, και που υποστηρίζει αποφασιστικά ο Φλορεντίνο, δίνει τα αληθινά κλειδιά του πρότζεκτ. Και μια πολύ ισχυρή ένδειξη για το λόγο του ενδιαφέροντος του προέδρου της Μαδρίτης, καθώς, ανάμεσα στα 350 εκατομμύρια ανά κεφαλή που εξασφαλίζουν οι 15 ιδρυτικοί σύλλογοι και τα 3,5 δισεκατομμύρια που κατανέμονται ανάμεσά τους (233 έκαστος) για υποδομές, επίσης εξ αρχής, μπορεί να ειπωθεί ότι η λευκή οντότητα εξασφαλίζει άμεσα έσοδα 583 εκατομμυρίων κι ότι, ως εκ τούτου, θα ισοδυναμούσαν με τη μονομιάς πληρωμή της μεταρρύθμισης του Bernabéu, για την οποία ζητήθηκε δάνειο 575 εκατομμυρίων. Είναι τα ίδια αρχικά έσοδα που θα εξασφάλιζαν η Ατλέτικο και η Barcelona.

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές λεπτομέρειες αυτού του φακέλου που διέρρευσε και που εξηγούν το ενδιαφέρον αυτών των συλλόγων που σκοπεύουν να κάνουν το βήμα για τη δημιουργία της Super League.

350 εκατομμύρια για αρχή:

Αυτό είναι το ποσό που διασφαλίζει, σύμφωνα με το έγγραφο, καθένας απ’τους 15 ιδρυτικούς συλλόγους μεταξύ των οποίων θα υπήρχαν έξι σύλλογοι απ’την Αγγλία, τρεις απ’την Ισπανία, τρεις απ’την Ιταλία... και μεταξύ των οποίων θα υπήρχαν αρχικά δύο απ’τη Γερμανία και μία, η PSG, απ’τη Γαλλία. Ωστόσο, οι Γερμανοί και η PSG δεν έχουν κάνει προς το παρόν το βήμα. Εκτός απ’αυτά τα 15 σταθερά κλαμπ, θα υπάρχουν κι άλλες πέντε θέσεις στις οποίες θα δινόταν πρόσβαση με αθλητικά επιτεύγματα. Αυτές οι τελευταίες είναι οι μόνες που θα άλλαζαν χρόνο με το χρόνο.

Ακόμη 3,5 δισεκατομμύρια για τη βελτίωση των υποδομών:

Το έγγραφο που παρείχαν πριν από μήνες οι The Times αποκάλυπτε ότι η οντότητα JP Morgan Chase είναι πρόθυμη να δώσει άλλα 3,5 δισεκατομμύρια με την είσοδο, για την προώθηση του πρότζεκτ της Super League, για διανομή ανάμεσα στους 15 σταθερούς συλλόγους (είναι 233 εκατομμύρια για τον καθένα), που θα χρησίμευαν για τη χρηματοδότηση "μεταρρυθμίσεων στις εγκαταστάσεις" ή "για την αποκατάσταση μέρους των εσόδων που χάθηκαν λόγω της κρίσης του COVID".

Σύστημα της διοργάνωσης (περισσότεροι αγώνες):

Η αρχική ιδέα που διατυπώθηκε στον φάκελο που αποκαλύφθηκε τότε είναι να παίζουν κατά τη διάρκεια της βδομάδας και να συνεχίσουν να συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα. Για τη Σούπερ Λιγκ, θα σχηματίζονταν δύο μεγάλοι όμιλοι των 10 ομάδων ο καθένας, για να παίζουν εντός κι εκτός έδρας. Οι πρώτες τρεις από κάθε όμιλο θα πήγαιναν κατευθείαν στους προημιτελικούς (δύο παιχνίδια, όπως και οι ημιτελικοί), ενώ εκείνοι που τερματίζουν στην τέταρτη θέση θα τίθεντο αντιμέτωποι σ’ένα πλέι-οφ εναντίον των πέμπτων για να καθορίσουν τους άλλους δύο των προημιτελικών. Ο τελικός θα ήταν ένα παιχνίδι. Επομένως, θα παίζονταν συνολικά 18 με 23 παιχνίδια (τώρα, για την κατάκτηση του Champions League παίζονται 13).

Περισσότερη δύναμη για τους μεγάλους:

Η διοργάνωση διασφαλίζει πολύ υψηλότερα τηλεοπτικά έσοδα απ’αυτά που συνεισφέρει τώρα το Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη περισσότερο για τους 15 ιδρυτικούς συλλόγους από ό, τι για τους πέντε που θα είχαν πρόσβαση λόγω αθλητικών επιτευγμάτων, και επίσης η Super League θα’δινε δικαίωμα σε αυτούς τους 15 συλλόγους να δείξουν τέσσερα παιχνίδια στον κόσμο μέσω των δικών τους ψηφιακών πλατφορμών (webs, τηλεοράσεις, κοινωνικά δίκτυα...). Αυτό θα αύξανε περαιτέρω τα εν λόγω έσοδα.


Η θέση της Ρεάλ Μαδρίτης:

Ο Φλορεντίνο κατέστησε σαφή τη θέση της Μαδρίτης στην τελευταία Συνέλευση του club, όταν είπε στους αντιπροσώπους του: «Χωρίς όλες αυτές τις αλλαγές, το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να ήταν αυτό που είναι σήμερα (σε σχέση με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, στο οποίο το λευκό club συμμετείχε ενεργά), αλλά χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα στιγμή. Και έτσι η Μαδρίτη, όπως λέει ο Infantino, θα αναζητήσει την υπεράσπιση των οπαδών. Οι ίδιοι οι οπαδοί αντιμετωπίζουν έναν κορεσμό του προγράμματος που κάνει τα πάντα πολύ δύσκολα, ακόμη και τον προσδιορισμό της διοργάνωσης που παίζεται. Υπάρχουν παίκτες που τραυματίζονται από αυτόν τον κορεσμό. Η μεταρρύθμιση του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να περιμένει και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Έχουμε την ευθύνη να αγωνιστούμε για αυτήν την αλλαγή. Οι νέες γενιές καταναλώνουν περισσότερο περιεχόμενο. Πρέπει να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα». Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν το βήμα και η UEFA και οι Ομοσπονδίες, καθώς και τα κύρια πρωταθλήματα, να το πολεμήσουν σκληρά.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.