News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η συνέντευξη του Florentino Pérez στο El Chiringuito για τη Super League και για τα πάντα

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

"Πρώτη φορά που έρχομαι στο El Chiringuito, ίσως και τελευταία"


Ο Florentino Pérez, πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, βρέθηκε στο El Chiringuito για να μιλήσει για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της γέννησης της Superliga. «Πρέπει να σώσουμε το ποδόσφαιρο· είμαστε όλοι κατεστραμμένοι», εξήγησε για να δικαιολογήσει τη δημιουργία αυτής της νέας διοργάνωσης. Στη συνέχεια, εξέτασε επίσης την επικαιρότητα του λευκού συλλόγου, επαίνεσε τον Μπαπέ και απέκλεισε την επιστροφή του Κριστιάνο.

"Κανείς δεν έχει στήσει τίποτα, οι σημαντικοί σύλλογοι στην Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία πρέπει να δώσουν μια λύση σε μια πολύ κακή κατάσταση που διέρχεται το ποδόσφαιρο, έχουμε χάσει 5 δισεκατομμύρια, πολύ άσχημο. Εμείς πέρυσι είχαμε προϋπολογισμό 800 και καταλήξαμε με 700 και φέτος αντί για 900 θα δούμε αν πάρουμε 600, σε δύο σεζόν 400 εκατομμύρια λιγότερα, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Περνάμε μια πολύ κακή κατάσταση".

Πότε προέκυψε η ιδέα;

Όταν δεν έχεις έσοδα πέρα απ’τα τηλεοπτικά, λες ότι η λύση είναι να κάνεις πιο ελκυστικούς αγώνες που να μπορούν να δουν οπαδοί σε όλο τον κόσμο με όλα τα μεγάλα κλαμπ και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αν κάνουμε μια Superliga αντί να κάνουμε ένα Champions League, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που έχουμε χάσει.

Αν κι ο Φλορεντίνο αναφέρει την πανδημία και την κρίση ως την αιτία για το πρότζεκτ, το 2018 το Football Leaks είχε ήδη αναφέρει την έναρξη του πρότζεκτ της Liga.

Ένα απ’τα μεγάλα ερωτήματα τις επόμενες μέρες θα είναι να δούμε τι μέτρα θα λάβει η UEFA και η LaLiga εναντίον των ομάδων που έχουν ήδη υπογράψει το πρότζεκτ της Super League. Τι λέει ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης;

"Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελίσσεται, όπως και οι εταιρείες, οι άνθρωποι, οι νοοτροπίες. Τα δίκτυα έχουν αλλάξει τον τρόπο συμπεριφοράς και το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις εποχές που ζούμε. Το ποδόσφαιρο έχανε το ενδιαφέρον του, φαίνεται απ’το ότι οι τηλεθεάσεις και τα δικαιώματα μειώνονται, και κάτι έπρεπε να γίνει. Είμαστε όλοι κατεστραμμένοι, το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο κι αυτές οι 12 ομάδες και μερικές ακόμη έχουν οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Η τηλεόραση πρέπει να αλλάξει ώστε να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε. Οι νέοι δεν ενδιαφέρονται πλέον για το ποδόσφαιρο. Γιατί; Επειδή υπάρχουν πολλοί αγώνες κακής ποιότητας και δεν τους ενδιαφέρει, έχουν άλλες πλατφόρμες για να δίνουν την προσοχή τους".

"Όποτε υπάρχει μια αλλαγή, υπάρχουν πάντα άνθρωποι που της αντιτίθενται, συνέβη στον Μπερναμπέου και άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου. Τι είναι ελκυστικό; Το να παίζουμε ανάμεσα στους μεγάλους, η ανταγωνιστικότητα, δημιουργούνται περισσότεροι πόροι. Οι πλούσιοι; Εγώ δεν κατέχω τη Ρεάλ Μαδρίτης, είμαστε ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος και το κάνουμε αυτό για να σώσουμε το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι σε μια κρίσιμη στιγμή".

"Υπάρχουν παιχνίδια κακής ποιότητας. Ένα Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ είναι πιο διασκεδαστικό απ’ότι ένα Μάντσεστερ έναντι μιας πιο μέτριας ομάδας στο Champions League. Τι απαιτεί ολόκληρος ο κόσμος; Έχουμε οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι που δίνει χρήματα, δεν δίνουν χρήματα άλλες διοργανώσεις. Κι αυτά τα χρήματα είναι για όλους, αυτό είναι μια πυραμίδα. Εάν οι από πάνω έχουμε χρήματα... αλλά αν δεν δημιουργούνται χρήματα, δεν υπάρχουν".

"Πέντε θα έρχονται με αθλητικά επιτεύγματα. Να’ρθει η Σεβίλλη; Τέλεια. Είναι ανοιχτό, δεν είναι ένα κλειστό πρωτάθλημα, πιστεύουμε στις αξίες όλων των ομάδων, να παλεύουν για να είναι άξιες να παίξουν σε μια τέτοια διοργάνωση. Αλλά αυτό που δίνει χρήματα είναι αυτό, και μετά είμαστε αλληλέγγυοι. Η UEFA δίνει 120 ή 130 και εμείς δίναμε 400. Ήταν για να τα διανείμουμε ανάμεσα στους συλλόγους. Αν δημιουργούμε αυτά τα χρήματα... το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο γενικά".

Ημερομηνίες

Θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό. Θα μιλήσουμε με την UEFA και τη FIFA, δεν ξέρω γιατί πρέπει να θυμώνουν. Η UEFA δούλευε σε άλλη μορφή που, πρώτον, δεν την έχω καταλάβει και μετά δεν παράγει τα απαραίτητα έσοδα για να σώσει το ποδόσφαιρο. Όταν λέω να σώσει το ποδόσφαιρο είναι να τους σώσει όλους. Αυτό που θέλουμε εμείς, που το έχουμε κληρονομήσει απ’τον Bernabéu, είναι να σώσουμε το ποδόσφαιρο ώστε να μπορεί να ζήσει ειρηνικά τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια. Η κατάσταση είναι πολύ δραματική.

Ceferin

Η UEFA είναι ένα μονοπώλιο, θα’πρεπε να’ναι πιο διαφανής. Εμείς θέλουμε πραγματικά να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Μπήκα το 2000 για να σώσω τη Μαδρίτη από μια πολύ κακή κατάσταση, το έκανα με εγγύηση 145 εκατομμυρίων. Χωρίς προσωπικό οικονομικό συμφέρον. Οι παίκτες δεν πληρώνονταν. Εφάρμοσα ένα μοντέλο που λειτούργησε, τα μοντέλα πρέπει να τα ανανεώνεις.

Οι απειλές της UEFA

Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να είναι απόλυτα ήρεμοι, αυτό δεν θα συμβεί. Είναι η σύγχυση εκείνων που ελέγχουν τα μονοπώλια. Φυσικά η UEFA είναι ένα μονοπώλιο. Πρέπει να είναι διαφανής, δεν έχει μια καλή εικόνα σε όλη την ιστορία, δεν θέλω να αναφέρω πράγματα... Δεν χρειάζεται να απειλούν κανέναν, κανείς δεν έκανε τίποτα κακό. Η μορφή της κατά την άποψή μας δεν λειτουργεί, έχω μιλήσει με όλα τα πρωταθλήματα, τις ομοσπονδίες... Κανείς δεν την καταλαβαίνει. Επίσης λέει ότι ξεκινά το 2024, το 2024 θα’μαστε νεκροί. Υπάρχουν club που έχουν χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αποβολή απ’το Champions League

Είναι απειλές από κάποιον που συγχέει ένα μονοπώλιο με την ιδιοκτησία. Δεν πρέπει να απειλούμε, πρέπει να κάνουμε διάλογο. Έχουμε προσφέρει μια μορφή που πιστεύουμε ότι σώζει το ποδόσφαιρο, όπως το πίστευαν όταν δημιούργησαν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Δεν πρόκειται να διώξουν τη Μαδρίτη απ’το Champions League, είναι απόλυτα σίγουρο. Ούτε την City... Ο Tebas; Είναι άλλο... Πρώτα πρέπει να είσαι πιο διαφανής, η UEFA δεν έχει διακριθεί για τη διαφάνειά της. Τα μονοπώλια έχουν τελειώσει. Το ποδόσφαιρο πάει να καταστραφεί. Όχι οι μεγάλοι, όλοι. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα στους μεγάλους, δεν αγοράζουν παίκτες από άλλους. Είναι μια πυραμίδα.

Ο Tebas έχει πει ότι όλα αυτά είναι μια συζήτηση σε μπαρ στις 5 τα ξημερώματα

Αποφάσεις σε μπαρ; Δεν έχω πάει ποτέ σε μπαρ, απέχω απ’το ποτό. Το στυλ λέει πολλά, δεν πρέπει να μιλάς έτσι. Μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό, το ποδόσφαιρο, με 4 δισεκατομμύρια οπαδούς. Κι αυτό το σύνολο αντιπροσωπεύει 2 δισεκατομμύρια οπαδούς. Πρέπει να έχουμε σεβασμό για τους ανθρώπους. Όταν σας λέω ότι κάποιος έχει χάσει 200 ​​εκατομμύρια, άλλος 180... Δεν μπορούμε να τα χάνουμε αυτά. Κι αυτούς που αποκαλούν μισό πλούσιους έχουν κερδίσει χρήματα. Πρέπει να το οργανώσουμε κι αυτό κάνουμε, χωρίς να έρθουμε αντιμέτωποι με κανέναν. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτοί οι θεσμοί είναι δικοί τους, αλλά δεν είναι δικοί τους...

Χάνει αξία η LaLiga;

Τα πρωταθλήματα είναι όπως ήταν μέχρι τώρα, είναι μια βαθιά ριζωμένη διοργάνωση. Πώς να μην πάει η Μαδρίτη με τους καλύτερους; Στο μπάσκετ παίζουμε την ACB και την Ευρωλίγκα. Στην αρχή υπήρξαν δυσκολίες. Αυτό που λέω είναι ότι μπορούν να συνυπάρξουν τέλεια. Εάν υπάρχει μια διοργάνωση που είναι το Champions League κατά τη διάρκεια της βδομάδας και υπάρχει μια άλλη που πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλύτερη... Η πανδημία μας έχει αλλάξει όλους και το ποδόσφαιρο. Γιατί να γίνει χειρότερη η LaLiga;

Τα πρωταθλήματα

Η Premier έχει τις ρίζες της σε όλη την Αγγλία... Αν υπάρχουν ισχυρότεροι σύλλογοι, είναι όλοι πιο δυνατοί. Εάν οι λιγότερο μεγάλοι είναι λιγότερο δυνατοί, έχει επίπτωση στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο έχει μειώσει την ελκυστικότητά του στους νέους, αυτό είναι σίγουρο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ελκυστικότητα. Να παρατήσουν το tablet, το κινητό... Όσο καλύτερα είναι τα παιχνίδια, τόσο πιο διασκεδαστικά θα είναι.

Το τωρινό Champions League

Το Champions League είναι ελκυστικό απ’τα προημιτελικά και μετά, τα υπόλοιπα έχουν μικρό ενδιαφέρον. Παίζουμε με μέτριες ομάδες που δεν έχουν καμία έλξη. Όταν έχουμε τα χρήματα θα μιλήσουμε και τα θα διανείμουμε, πιστεύουμε στην αλληλεγγύη. Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και τις αξίες.

PSG

Δεν έχουμε προσκαλέσει την PSG, έχουμε κλείσει τους 12. Ούτε τους δύο Γερμανούς. Είμαστε 12 και μπορούμε να γίνουμε 15. Η Μπάγερν; Όταν έχει βγει αυτό δεν ξέρω γιατί κάποιος είπε ότι θα τελειώσουμε τα πρωταθλήματα. Τα πρωταθλήματα είναι το στήριγμα των πάντων.

Οι θέσεις που δίνονται

Αυτό συμβαίνει ήδη τώρα. Η αξιοκρατία δεν μπορεί να υπάρχει για 50. Η Νάπολι, η Roma θα έχουν επίσης δικαίωμα... Εάν δεν είναι ένα έτος, θα είναι το επόμενο. Αλλά αυτό που δίνει χρήματα είναι οι 15 σταθεροί που παίζουν μεταξύ τους κάθε βδομάδα, είναι το μεγαλύτερο θέαμα. Κανένα άθλημα δεν έχει 4 δισεκατομμύρια σε αναμονή, στην πραγματικότητα σε αναμονή λίγων ομάδων.

UEFA

Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν είναι να προσβάλουν, όπως έχει κάνει ο πρόεδρος της UEFA μ’έναν συνάδελφό μας. Είναι ένας κακός τρόπος αυτός με τον οποίο απευθύνθηκε στον Agnelli, είναι άξεστο. Δεν θα έλεγα τέτοια πράγματα για κανέναν δημόσια. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η UEFA πρέπει να είναι διαφορετική, δεν θέλουμε έναν πρόεδρο που να προσβάλλει τον πρόεδρο ενός μεγάλου συλλόγου. Όλοι αλλάζουμε προς το καλύτερο. Δηλώσεις σαν αυτές δεν γίνονται κατανοητές στη δημοκρατική Ευρώπη. Για το καλό της κοινωνίας και του ποδοσφαίρου. Εγώ υπερασπίζομαι τη Μαδρίτη για βελτίωση. Μόλις εκλέχθηκα για 4 χρόνια. Με τα έσοδα απ’το Champions League, πεθαίνουμε. Όλο και λιγότερη τηλεθέαση και λιγότερα χρήματα. Πεθαίνουμε οι μεγάλοι, οι μεσαίοι και οι μικροί. Μπαίνει το 2024... Το 2024 θα’χουμε πεθάνει όλοι. Εκτός αυτού δεν το καταλαβαίνω.

Δεχτήκατε κριτικές

Τώρα έχουμε τη δουλειά να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι αυτό που έχουν πει δεν είναι αλήθεια. Έχουν πει ότι είναι για τους πλούσιους και δεν είναι αλήθεια. Είναι για να σώσουμε το ποδόσφαιρο και βασίζεται στην αλληλεγγύη. Κάποιον τον συμφέρει να το εξηγήσει έτσι, να πει ότι οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και δεν είναι έτσι. Θα βγούμε όλοι για να εξηγήσουμε την αλήθεια για το τι είναι αυτό. Θα σώσουμε το ποδόσφαιρο, δεν θα αφήσουμε το ποδόσφαιρο να εξαφανιστεί. Αυτή είναι η μόνη επιλογή για να σώσουμε τους μικρούς, τους μεσαίους... Εκείνοι που έχουν το δικαίωμα να έχουν γνώμη είναι οι οπαδοί, αυτά τα 4 δισεκατομμύρια. Θέλουν καλύτερες, πιο ανταγωνιστικές διοργανώσεις. Και κανείς δεν νοιάζεται για αυτό... Δεν είναι αλήθεια ότι τελειώνουμε τα πρωταθλήματα. Ο Μπόρις Τζόνσον; Του έχουν πει ότι θα εξαφανιστεί η Premier. Όταν δει ότι δεν είναι αλήθεια κι ότι επίσης είναι μια ανοησία... Μην ανησυχείτε, όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Οι πέντε προσκεκλημένες ομάδες

Έχουμε μιλήσει για τρεις χώρες... Δεν γνωρίζουμε ποια κριτήρια θα χρησιμοποιήσουμε, θα εργαστούμε για αυτό. Θα είναι η αθλητική αξία. Έχουμε κάνει μια δήλωση που αν τη διαβάσετε είναι τέλεια. Θα μιλήσουμε με τη FIFA, με την UEFA. Δεν είναι ένα κλειστό πρωτάθλημα.

Θα κατακτήσετε περισσότερα Champions League;

Όχι... Δεν ξεκινάμε απ’το μηδέν. Προσθέτουμε τα ευρωπαϊκά κύπελλα στα Champions League. Παλεύουμε για να είμαστε ηγέτες. Πρέπει να καταλάβετε ότι η ζωή έχει αλλάξει, η ζωή αλλάζει. Οι συνήθειες δεν είναι οι ίδιες, οι νέες γενιές έρχονται με νέες ιδέες και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Εάν συνεχίσουμε με το Champions League υπάρχει όλο και λιγότερο ενδιαφέρον, ειδικά στη νεολαία. Και η νέα μορφή είναι παράλογο να ξεκινήσει το 2024.

Αποβολή απτο Champions League

Δεν θα συμβεί, μας προστατεύει ο νόμος. Δεν πρόκειται να μπούμε στα νομικά ζητήματα. Είναι αδύνατο.

Μονότονη Super League όταν οι αγώνες επαναλαμβάνονται

Τα παιχνίδια μεταξύ των μεγάλων είναι πιο ελκυστικά, δεν πιστεύω ότι είναι πιο ελκυστικά ενάντια σε άγνωστες ομάδες. Στη Μαδρίτη δεν κερδίζω χρήματα, αν θέλω ένα πουκάμισο το πληρώνω, σε ένα εστιατόριο το πληρώνω. Η Μαδρίτη δεν με πληρώνει για τίποτα. Είναι η ιστορική ευθύνη. Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ; Δεν ξέρω για πόσο καιρό, μέχρι να με διώξουν. Αν θα απομένω το κύπελλο στη Μπάρτσα αν το κερδίσει; Μη μου λέτε ιστορίες.

Το μέλλον

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους και δεν είναι υπεύθυνοι. Είναι 5 δισεκατομμύρια χαμένα ανάμεσα σ’αυτούς τους συλλόγους, είναι στα πρόθυρα της καταστροφής. Πρέπει να το σώσουμε. Δεν θέλουμε οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Το ποδόσφαιρο είναι μια μονάδα, πρέπει να σωθεί. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αυτή τη στιγμή.

Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ

Θα δώσω την θέση σε οποιονδήποτε, στον Laporta, τον Agnelli... Σ’όποιον τη θέλει. Το VAR; Θα υπάρχει. Θα βελτιωθεί το VAR, οι διαιτητές, θα υπάρχει Financial Fair Play. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα για να διαρκέσει το ποδόσφαιρο ακόμη εκατό χρόνια.

Αλλαγή διοίκησης στη Barcelona. Σας επηρέασε στη δημιουργία της διοργάνωσης;

Δεν δυσκολεύτηκα να πείσω τον Laporta. Όταν τους λες τι είναι, δεν υπάρχει γυρισμός. Αν υπήρχε κάτι καλύτερο... Αυτό θα βοηθήσει τη Barcelona, η οποία περνάει μια κακή οικονομική κατάσταση. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Ο Laporta είναι λογικός και το κατάλαβε. Αυτό τους σώζει όλους, σώζει το ποδόσφαιρο. Δεν είναι ότι μερικοί είναι καλύτερα ή χειρότερα, είναι ότι το ποδόσφαιρο περνάει μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση. Δεν το έχω δει στα 20 χρόνια που ήμουν. Αν δεν κάνουμε κάτι, δεν θα διαρκέσει πολύ. Θα εξαφανιστεί... Δεν θα είναι αυτό, αλλά θα κατέβει σε ένα επίπεδο.

Παίκτες σε επαφή με τους προέδρους

Δεν φοβούνται ούτε μας έχουν ρωτήσει. Σίγουρα. Πάμε, τουλάχιστον εμένα, δεν ξέρω για τους άλλους.

Παραχώρηση παικτών στις εθνικές

Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Έχουμε πάρα πολλά ματς. Υπάρχουν διοργανώσεις εθνικών ομάδων που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ούτε πως τι λένε. Αυτή είναι η αλήθεια. Το να παίζεις με τους παίκτες του κλαμπ δεν έχει πολύ νόημα. Στη ζωή πρέπει να αλλάζεις. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί έτσι όπως είναι.

Προθεσμίες

Εργαζόμαστε πολύ, για πάνω από δύο χρόνια. Η πανδημία μας έχει δώσει την χαριστική βολή σε μια κατάσταση που χειροτέρευε. Και η πανδημία σας είπα ήδη... Θα είχαμε εισπράξει 900 εκατομμύρια και θα πάρουμε 600. Κάνουμε πολλές προσπάθειες, μιλάμε με τους παίκτες για τη μείωση. Έχουμε πουλήσει κάποιον παίκτη που δεν θα’χαμε πουλήσει. Κάνουμε το αδύνατο.

Γιατί το ανακοινώνετε τώρα;

Επειδή έχει έρθει η ώρα, μήπως και μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν που έρχεται σύντομα. Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ... Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Μαδρίτη, Ατλέτι, Μπαρτσελόνα... Εφόσον έχουμε βγει, είναι με τη βεβαιότητα ότι κάνουμε τα πάντα καλά. Υπογράψαμε όλοι το Σάββατο. Να φύγει κάποιος; Όχι, είναι δεσμευτικό. Δεν φεύγουν. Θα διαπραγματευτούμε όλοι μαζί. Οι Άγγλοι που είναι περισσότερο αναστατωμένοι επειδή κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι η Premier θα εξαφανιστεί. Αυτό το’χουν πει εκείνοι που δεν θέλουν να χάσουν προνόμια.

Τι ακολουθεί μετά;

Δεν ξέρω. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Τώρα θα κάνουμε μια στάση στο δρόμο, ο κόσμος πρέπει να δει ότι είναι η σωτηρία του ποδοσφαίρου.

Ποιοι θα είναι οι διαιτητές;

Θα προσπαθήσουμε να επιλέξουμε τους καλύτερους με επαγγελματικά κριτήρια. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Στη Barcelona δεν το βλέπουν ξεκάθαρο να είναι πρόεδρος ο Florentino

Αύριο δίνω ευχαρίστως τη θέση μου στον Laporta, το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Με έχουν επιλέξει επειδή ήμουν αυτός που ξεκίνησε το θέμα, έχω 20 χρόνια... Αλλά οποιοσδήποτε θα έκανε το ίδιο με εμένα. Θα γίνει με επαγγελματικές διαδικασίες.

Φοβάστε ότι θα υπάρξει μια ομάδα Β για το πρωτάθλημα;

Αν το κάναμε αυτό θα άξιζε λιγότερο. Κι αυτό που θέλουμε είναι να αξίζει περισσότερο. Στην Ευρωλίγκα φαίνεται φυσιολογικό, δεν ξέρω γιατί πρέπει να πλασάρουν ότι πρόκειται να εξαφανιστεί η Liga. Έχει περάσει από εκείνους που έχουν προνόμια που δεν πρέπει να’ναι πολύ ευγενείς. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ανήκει σε όλους.

Οι οπαδοί των μικρών ομάδων

Για αυτούς είναι καλύτερο. Η επιβίωσή τους εξαρτάται απ’το να πάει καλά στο σύνολο. Δεν μπορεί να κερδίζει χρήματα στο ισπανικό πρωτάθλημα η πλειοψηφία των μικρών και η Μπαρτσελόνα να χάνει πολλά χρήματα. Αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει. Έχει συμβεί επειδή είναι μια περίεργη στιγμή, αλλά δεν μπορεί να γίνεται. Στην Αγγλία οι έξι ομάδες χάνουν χρήματα κι οι άλλες 14 κερδίζουν. Η τηλεόραση αντιπροσωπεύει 20 ή 25% για τη Μαδρίτη. Αλλά για ένα άλλο κλαμπ είναι 100%. Αυτά τα κλαμπ κερδίζουν χρήματα. Αυτό διαρκεί για κάποιο διάστημα. Θέλουμε να πάνε όλοι καλά. Μιλάμε για αληθινή αλληλεγγύη. Για να λειτουργήσει το ποδόσφαιρο, πρέπει να τα πάνε καλά όλες οι ομάδες.

Το ενδιαφέρον των νέων για το ποδόσφαιρο

Είναι μια πραγματικότητα. Το Play, οι πλατφόρμες... Οι νέοι το καταναλώνουν. Λένε ότι το παιχνίδι γίνεται πολύ μεγάλο. Πρέπει να αλλάξουμε κάτι αν θέλουμε να συνεχίσει να ζει το ποδόσφαιρο. Απ’τη στιγμή που ιδρύθηκε η Μαδρίτη το 1902, δείτε πόσος χρόνος έχει περάσει. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε τα παιδιά, τα εγγόνια ή έναν νεαρό πολιτικό. Είναι διαφορετικές γενιές, ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να τους καταλάβουμε. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ήταν πριν από 70 χρόνια και στο βάθος έχει επεκταθεί λίγο... Αλλά πρέπει να αλλάξει. Εάν οι νέοι δεν μπορούν να αντέξουν ολόκληρο το παιχνίδι, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν αρκετό ενδιαφέρον ή ότι το παιχνίδι πρέπει να μειωθεί χρονικά. Εάν το ματς έχει αρκετό ενδιαφέρον, τότε αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια που δεν μπορώ να τα αντέξω, σας το λέω πραγματικά.

Διαφάνεια

Ξέρω τι παίρνει ο Lebron James, επειδή δημοσιοποιείται. Και δεν ξέρω τι παίρνει ο πρόεδρος της UEFA. Εγώ πιστεύω στη διαφάνεια. Εμείς έχουμε μειώσει τους μισθούς μας στη Μαδρίτη και στην εταιρεία μου το ίδιο. Και δεν πιστεύω ότι τους έχουν ρίξει στην UEFA ή στη LaLiga. Γιατί; Ο μισθός μου είναι δημόσιος... Και δεν ξέρω τι παίρνουν στην UEFA. Η διαφάνεια είναι διαφάνεια. Αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο και τη Μαδρίτη και λυπάμαι γι’αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Μείωση των μισθών

Ναι... Σε αυτό το πρότζεκτ το μέγιστο ορίζεται στο 55% του τζίρου. Οι μισθοί αυξάνονται πάντοτε και τα έσοδα μειώνονται. Τώρα έχουμε προβλήματα ακόμη και για τις χορηγίες. Έχουμε καλούς χορηγούς όπως η Adidas ή η Emirates που έχουν περάσει δυσκολίες. Μερικοί πιστεύουν ότι δεν έχει συμβεί τίποτα αλλά έχουν συμβεί πολλά. Ζητώ διαφάνεια. Όλοι γνωρίζουν τι παίρνουν στο NBA, το δημοσιοποιούν. Γιατί δεν είναι γνωστό τι παίρνουν εδώ; Η διαφάνεια μας δίνει δύναμη.

Η Super League είναι αποκλειστική

Γιατί να μην μπορούν να κερδίσουν; Μπορούν να ανταγωνιστούν για να συμπληρώσουν μία από αυτές τις θέσεις. Κάτι πρέπει να ακολουθήσει, να γίνει ένα δεύτερο πρωτάθλημα ή κάτι τέτοιο. Η UEFA πρέπει να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει στην Ευρώπη και ότι υπάρχουν χώρες που θέλουν διαφορετικό ανταγωνισμό. Ακούω τους Σκανδιναβούς να λένε ότι θέλουν να κάνουν ένα πρωτάθλημα, τα Βαλκάνια, το BENELUX... Θέλουν να αλλάξουν γιατί στην τρέχουσα κατάσταση, πεθαίνουμε.

Κίνητρα των οπαδών μην παίζοντας τίποτα

Συμβαίνει στους περισσότερους και στα περισσότερα πρωταθλήματα. Συνέβαινε μια ζωή. Αυτή είναι η δημαγωγία. Η προσέγγιση είναι να σώσουμε την πλειονότητα των συλλόγων στον κόσμο.

Άλλες διοργανώσεις της UEFA

Ή ένα δεύτερο πρωτάθλημα με πιθανότητες για συμμετοχή στη Super League... Για παράδειγμα. Θα υπήρχαν πολλές ομάδες που θα έπρεπε να παίξουν το τρέχον Champions League.

Κριτική απ’τους φορείς του ποδοσφαίρου

Ο κόσμος να εκφράζεται, αλλά τα προνόμια, αν κάποιος τα έχει, πρέπει να τελειώσουν. Ο Tebas; Δεν έχω μιλήσει μαζί του, δεν συνηθίζω να του μιλώ. Δεν θα πάω στο πρωτάθλημα, πάει ο José Ángel Sánchez.

Επόμενα βήματα

Θα μιλήσουμε με την UEFA και τη FIFA, το έχουμε θέσει. Λοιπόν, θα συνεχίσουμε με το Champions League και θα περιμένουμε μέχρι το 2024. Εάν αυτό θέλουν, θα το κάνουμε. Αλλά θα δουλέψω για το αντίθετο και το ίδιο και οι 12.

Superliga στην UEFA

Θέλουμε να κάνουμε το ίδιο όπως στο μπάσκετ, για να το κάνουμε απλό. Πιστεύουμε ότι θέλουμε να γίνουμε κύριοι της μοίρας μας. Με απόλυτη αλληλεγγύη, αν υπάρχουν πολλά χρήματα, να διανέμονται σε όλους. Όποιος το’χει πει αυτό για τους πλούσιους θα είναι κάποιος που δεν θέλει να αλλάξουν τα πράγματα.

Ρήξη με την UEFA

Πρέπει ακόμη να περιμένουμε άλλο ένα έτος. Εργαζόμαστε για δύο ή τρία χρόνια. Ο στόχος αν μπορούσαμε και καταλήξουμε σε συμφωνία με την UEFA είναι να ξεκινήσουμε τώρα. Εάν δεν φτάσουμε σε μια συμφωνία από τώρα έως τον Αύγουστο, δεν θα υπάρξει ρήξη. Αυτό δεν είναι εμείς ή τίποτα. Προσπαθούμε να΄χουμε μια προσέγγιση με όλα τα μέρη, να το εξηγήσουμε καλά, ώστε να μην βγαίνει ο πρόεδρος της Αγγλίας να λέει κάτι που δεν έχει καμία σχέση. Κάθε φορά που δεν θέλουν να γίνει κάτι, μιλάνε για πλούσιους ή φτωχούς. Εγώ εχω εξουσία επειδή δεν έχω πάρει ποτέ ούτε δεκάρα απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Προθεσμίες

Ίσως δεν μπορέσουμε να το κάνουμε, αλλά θα το’χουμε προσπαθήσει. Οι χρόνοι του ποδοσφαίρου δεν είναι οι ίδιοι. Κανείς δεν χάνει τη μάχη, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν έχω κανένα οικονομικό ενδιαφέρον. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κίνδυνο και δουλεύω με τις υπόλοιπες ομάδες για να το σώσω. Να το κάνουμε όπως και να’χει; Όχι... Τουλάχιστον για την ώρα.

Super League

Πρέπει να το εξηγήσουμε ξανά. Πολλές απ’τις επικρίσεις είναι λανθασμένες. Κάθε βδομάδα θα βλέπουμε τα καλύτερα παιχνίδια που ενδιαφέρουν τα 4 δισεκατομμύρια οπαδούς. Θα έχουμε χρόνο να το εξηγήσουμε. Πρέπει να πω ότι με έχει εκπλήξει η κακία ανάμεσα σε εισαγωγικά αυτών που λένε εκεί έξω. Εγώ έχω μιλήσει με όλους, ήμουν με τον Υπουργό... Ο Υπουργός ήταν καλά, είπε ότι πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε. Πρέπει να το εξηγήσουμε γιατί αν λες ότι αυτό είναι κλειστό, τα χρήματα πάνε στους πλούσιους... Λοιπόν, οι άνθρωποι δεν το θέλουν. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι το πρώτο είναι να έχουμε τα χρήματα για να τα διανείμουμε ανάμεσα σε όλους. Λέω, για παράδειγμα, ότι έχουν χαθεί 5 δισεκατομμύρια και είναι σα να μην είπα τίποτα.

Δηλώσεις

Αυτό που είπε ο Ceferin... σήμερα έχει πει πολλά πράγματα. Θα το ξεκαθαρίσουμε τις επόμενες μέρες.

Είναι έτσι πιο εύκολη η υπογραφή του Mbappé;

Ήρθαμε να μιλήσουμε για τη Super League. Σε οκτώ χρόνια θα μιλήσω ξανά για κάτι άλλο. Κοίτα, περπατάω με τη μάσκα κι ακούω "Υπέγραψε τον Mbappé". Τι απαντώ; Ηρεμία... Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καλός παίκτης. Η Μαδρίτη χρειάζεται μια αλλαγή. Δεν μιλάω για τον Μπαπέ. Αλλά έχουμε κερδίσει πολλά, έχουν συμβεί πολλά πράγματα. Πρέπει να το κινήσουμε και σ’αυτό δουλεύω.

Mbappé

Δεν του έχω μιλήσει... Τουλάχιστον σήμερα. Ήταν αστείο. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν του μίλησα εδώ και χρόνια. Ξέρω μόνο ότι διαβάζω στις εφημερίδες.

Galáctico μεταγραφή

Κάνω ό, τι είναι δυνατόν, ώστε η Μαδρίτη να μην χάσει τη θέση που της αντιστοιχεί. Οι madridistas το γνωρίζουν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να εισπράξουμε 900 και θα πάρουμε 600. Αν και επίσης η Μαδρίτη ήταν χρεοκοπημένη όταν έφτασα.

Haaland και Mbappé

Είναι πολύ καλοί παίκτες. Μέσι και Κριστιάνο... Είναι ένα ιστορικό πράγμα. Να επιστρέψει ο Cristiano; Όχι. Έχει συμβόλαιο με τη Γιουβέντους. Αλλά δεν έχει νόημα να επιστρέψει. Τον αγαπώ πολύ, μας έχει δώσει πολλά.

Ράμος

Τον αγαπώ επίσης πολύ, αλλά είμαστε σε πολύ κακή κατάσταση. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Τώρα είμαστε όλοι πολύ άσχημα.

Δεν θα συνεχίσει ο Ράμος;

Δεν είπα αυτό. Σκεφτόμαστε να κλείσουμε αυτή τη σεζόν και μετά θα δούμε τι θα συμβεί στην επόμενη. Μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα. Πρώτα θα κλείσουμε αυτή τη σεζόν. Μιλάμε με πολλούς παίκτες και πολλοί μειώνουν εθελοντικά τον μισθό τους. Κάποιοι τον έχουν ήδη κατεβάσει, συγκεκριμένα οι δύο που έχουν φύγει, ο Γιόβιτς κι ο Όντεγκααρντ.

Ο Ράμος και μείωση του 10%

Πέρυσι δέχτηκε. Φέτος βρίσκεται σε μια διαφορετική κατάσταση.

Νέο Bernabéu

Θα ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο ή στο τέλος του επόμενου έτους. Είμαστε τυχεροί που χάρη στον Santiago Bernabéu βρίσκεται στο κέντρο της Μαδρίτης. Επικοινωνεί ακόμη και με το αεροδρόμιο. Αυτό μας έχει επιτρέψει να μπορούμε να το κλείσουμε, γιατί παίζουμε 25 παιχνίδια το χρόνο. Μόλις το κλείσουμε, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για άλλες δραστηριότητες κάθε μέρα, αυτό θα αποφέρει μεγάλα έσοδα.

Βινίσιους

Δεν πωλείται. Ούτε καν αγγίζεται.

Ζιντάν

Ο καλύτερος προπονητής που είχαμε ποτέ. Ένας θρύλος. Έχει μια προσωπικότητα που του συμβαίνει σχεδόν όπως σε μένα, που δεν αντέχει τις συνεντεύξεις Τύπου. Δεν λέει τίποτα, είναι ικανοποιημένος... Όπως λέει αυτός, ποτέ δεν ξέρεις. Έχει συμβόλαιο σε ισχύ.

Μουρίνιο

Αύξησε την ανταγωνιστικότητα στα τρία χρόνια που ήταν. Θα τον ευχαριστώ για πάντα γι’αυτό το γονίδιο που μας έβαλε. Πριν, μας απέκλειαν στους 16.

Να μείνει ο Messi στη Barcelona;

Θα το ήθελα... Είναι ένας μεγάλος παίκτης. Το φαινόμενο του Μαδρίτη-Μπάρτσα είναι μια πολυτέλεια που έχουμε μόνο εδώ, το βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι. Για παράδειγμα, όταν ενώνονται η City και η United, δεν συμβαίνει αυτό.

Η κατανόηση τη Super League

Πρέπει να εξηγηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να είμαστε όπως είμαστε.

Η συνάντηση της LaLiga την Τετάρτη χωρίς τους τρεις

Δεν έχω ιδέα... Δεν έχω ιδέα. Θα θέλουν να μιλήσουν στους άλλους για το θέμα της Super League, δεν ξέρω. Θα ήθελα να υπάρξει μεγάλη διαφάνεια.

Στόχος

Ο στόχος είναι οι ρυθμιστικές αρχές να είναι κάθε μέρα και πιο διαφανείς. Είναι η υποχρέωσή τους. Αλλά δυστυχώς εδώ στην Ισπανία δεν είναι, κι ούτε και στην ΟΥΕΦΑ.

Κοινό στο Bernabéu

Ποτέ δεν σκεφτήκαμε το COVID για κάνουμε το γήπεδο, θα παίζαμε τα παιχνίδια στο Bernabéu. Δεν το βλέπω όμως εύκολο να επιτρέψουν οι αρχές κοινό το Σεπτέμβριο. Μακάρι... Όταν γίνει ο εμβολιασμός, θα είναι η ώρα.

Το Offside εναντίον της Getafe

Δεν θέλω να το σχολιάσω. Σε 20 χρόνια δεν έχω σχολιάσει τίποτα. Αν κάποια μέρα με ρωτήσει ένα μέλος στη Συνέλευση, θα απαντήσω.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.