News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Marcos Llorente το έχει δύσκολο στη Μαδρίτη: ο Zidane συγχωρεί... αλλά δεν ξεχνά

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Του Jose Manuel Garcia

Επαναστάτησε για την ευνοιοκρατία του Έντσο

Ο Ζιζού δεν τον υπολογίζει, αλλά δεν θέλει την αποχώρησή του· ο Μάρκος έχει μνηστήρες του Champions League όπως η Ατλέτικο και η Σεβίλλη. Θ’αποφασίσει ο Florentino Pérez

Σε μια Ρεάλ Μαδρίτης πολλών φώτων, μια σκιά πλανάται στις στέγες τις και σπέρνει αμφιβολίες. Ο Marcos Llorente, ένας απ’τους πιο ελπιδοφόρους μέσους στην Ισπανία, βρίσκεται σ’ένα νομικό κενό που μισεί κάθε παίκτης: η εφεδρεία και η βεβαιότητα ότι ο προπονητής, Ζινεντίν Ζιντάν, δεν τον υπολογίζει. Ο παίκτης θέλει να φύγει, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης του έχει βάλει φρένο, για την ώρα. Μια διαφωνία του Llorente με τον προπονητή του, όταν ήταν αυτός υπεύθυνος της Ρεάλ Μαδρίτης Castilla, έχει το τίμημά της. Οι στενοί φίλοι του έχουν δίκιο: ο Ζιντάν συγχωρεί, αλλά δεν ξεχνά.

Κι αυτό το γεγονός, οδυνηρό για το γιο Paco Llorente, ανιψιό του Julio κι εγγονό του μακαρίτη Ramón Grosso, φάνηκε με εκπληκτική σαφήνεια την περασμένη Κυριακή. Με τους Varane και Sergio Ramos απόντες, ο Ζιντάν έκανε τέσσερις κινήσεις στην εντεκάδα: έβγαλε απ’τη θέση του τον Casemiro (ο οποίος έπαιξε στόπερ), έβαλε αμυντικό χαφ τον Kroos, τον Isco τον έβαλε στην θέση του Γερμανού και, τελικά, επέλεξε τον Marco Asensio για επιτελικό μέσο. Το πιο εύκολο θα’ταν να’χε βάλει τον Marcos Llorente στόπερ και οι προαναφερθέντες να παρέμεναν στις συνήθεις θέσεις τους. Ο Llorente δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό στο παιχνίδι που του ήταν το πιο εύκολο να παίξει. Αλλά οι αναμνήσεις του Zidane είναι ισχυρές, κι ο Γάλλος δεν ξεχνά τόσο εύκολα.

Ένας άμεσος τύπος

Ο Zizou δεν ξεχνά ότι εκείνη η Castilla επαναστάτησε στα μούτρα του, επειδή δεν μπορούσε να συναινέσει στην ευνοιοκρατία του μπαμπά Ζιντάν με τον γιο του Enzo, ένας εικοσάρης καλή κορμοστασιάς, σήμερα στην Αλαβές, που ήταν πολύ πίσω απ’τους παίκτες της ομάδας που διεύθυνε ο πατέρας του. Αυτό συνέβη κατά την σεζόν 2014/2015. Οι παίκτες του στασίασαν λόγω της εγκάθετης αρχηγίας του Enzo κι επειδή, για να τοποθετήσει τον γιο του στην ομάδα, έκανε κινήσεις που αποσταθεροποίησαν το μπλοκ. Διαμαρτυρήθηκαν όλοι. Εκείνη η υπέροχη φουρνιά, συμπεριλαμβανομένου του υποσχόμενου Νορβηγού ποδοσφαιριστή Martin Odegaard, ξεθώριασε κανά δυο χρόνια αργότερα. Επειδή η τύχη κι ένα αόρατο χέρι καταδίκασαν τα madridistas όνειρά της.

Εκείνοι που γνωρίζουν τον Marcos Llorente λένε ότι είναι αγόρι λίγων λέξεων, αλλά δεν κάνει την πάπια όταν εκθέτει τη γνώμη του. Είναι άμεσος σαν ένα πυροβόλο όπλο. Κι ένα μακρινό ανοιξιάτικο πρωινό, στο Valdebebas, είπε στον Zidane αυτό που σκέφτονταν. Κι ο προπονητής το σημείωσε. Πέρυσι, η Αλαβές ζήτησε τις υπηρεσίες του κι ο Llorente έπαιξε δανεικός στην vitoriano ομάδα. Ο γιος του Paco Llorente, στις εντολές του Mauricio Pellegrino (σήμερα προπονητής της Southampton), έκανε μια θαυμάσια σεζόν και αναδείχθηκε σ’έναν απ’τους πυλώνες αυτής που ήταν ομάδα αποκάλυψη της Liga και φιναλίστ του Copa del Rey. Και ήταν σημαντικό κομμάτι στην δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική Κ 21.

Επιστροφή κι εξοστρακισμός και πάλι

Στη συνέχεια, η Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε τον Marcos Llorente κι ο Zidane δεν έθεσε πάρα πολλά εμπόδια στην ενσωμάτωσή του. Όπως λένε στον ευγενή όροφο του Μπερναμπέου, ο Ζιζού είναι αυτός που διοικεί. Διαβεβαιώνουν ότι έχει μιλήσει με τον Llorente και του έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μόλις που θα’χει λεπτά στη μακρά σεζόν που περιμένει την ομάδα. Αλλά αν ζητήσουν τη γνώμη του απ’τον σύλλογο, που θα το κάνουν, θα πει να μην πουλήσουν κανέναν της πρώτης ομάδας, συμπεριλαμβανομένου αυτού.

Έτσι έχουν τα πράγματα, το περιβάλλον του Marcos Llorente πιστεύει ότι το καλύτερο για τον παίκτη θα’ναι μια αλλαγή αέρα, αν και είναι δύσκολο. Η Atletico Madrid (όπως επεσήμανε αυτή η εφημερίδα) παραμονεύει. Ο Florentino Perez δεν θέλει την ενίσχυση ενός άμεσου αντιπάλου, ο οποίος διψάει επίσης να απαντήσει μετά την προσβλητική περίπτωση του Theo Hernandez. Πολιτικές λεπτότητες: έχει θέσει μια ρήτρα στη σύμβαση του παίκτη των 200 εκατομμυρίων για να διώξει τους λύκους. Η Σεβίλλη σηκώνει επίσης το δάχτυλό της και δείχνει επιθυμίες να πάρει, ακόμη κι ως αγορά, τον Marcos Llorente. Μια άλλη που προστίθεται στο παζάρι είναι η Southampton του Pellegrino, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τις μεγάλες αποδόσεις που προσφέρει ο νεαρός Μαδριλένος.

Δεν θα’ναι εύκολο να φύγει. Επειδή ο Zidane δεν θέλει να μετακινηθεί ένα δοκάρι απ’την πρώτη ομάδα. Αφήνει τα πάντα στα χέρια του Florentino Pérez ή, ελλείψει αυτού, του José Ángel Sánchez, το δεξί του χέρι. Αυτοί, τα στελέχη της διαπραγμάτευσης, προτιμούν να εισπράξουν με τον ποδοσφαιριστή πριν η τιμή του πέσει στο ελάχιστο λόγω της έλλειψης χρήσης. Τις επόμενες μέρες, ίσως ώρες, όταν το κλείσιμο της καλοκαιρινής αγοράς ρίξει τις κουρτίνες, θα συναντηθούν όλοι τους. Το madridista όνειρο του Marcos Llorente εξατμίζεται. Ο Ζιντάν τον συγχώρησε, αλλά δεν ξεχνάει ποτέ ένα πρόσωπο...


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.